Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na een dag werken in de wasstraat hoef je niet meer naar de sportschool

Na een dag werken in de wasstraat hoef je niet meer naar de sportschool

GOES - De vaste klanten hebben aan de Livingstoneweg 3 in Goes een naamsverandering waargenomen deze zomer. En om de administratieve aanpassingen in de abonnementen en waspasjes te compenseren, gaf Wesley Huis In ‘t Veld hen leuke actiebonnen. Voor de klanten bleven de gezichten en de vertrouwde service gelijk. Voor hemzelf brak echt een nieuwe periode aan: zelfstandig ondernemen!

Wesley is op zijn 18e begonnen, spaarde voor zijn rijbewijs. Hij kwam af op een advertentie die zijn moeder las. “Feitelijk ben ik nooit meer weggegaan.” Aanvankelijk zou Wesley bij de marine gaan werken, maar na een half jaar varen gooide een herkeuring zijn toekomstplannen omver. Hij bleef bij de Walvis, eerst als bedrijfsleider, de laatste jaren als franchisenemer. “Dat was fijn, maar je wordt als ondernemer niet helemaal vrijgelaten. Bovendien moet er dan altijd nog iemand anders aan verdienen. Ik kreeg de kans het over te nemen en vanaf 1 juli zet ik het bedrijf als eigenaar voort onder de naam Carwash Goes.”

Investering

De eerste prioriteiten zijn inmiddels afgehandeld. Er kwam een nieuw kassasysteem, nieuwe kleding voor het team, een nieuwe website. “Er zijn al 1200 ‘oude’ waspasjes omgezet naar Carwash. We verwachten dat er nog meer volgen.” Ook het enthousiasme voor de online ticketverkoop is groot. “Via onze website bestelt en betaalt de klant online- met een euro korting - een ticket. Wij zijn er blij mee. De klant regelt het van huis uit, betaalt vooraf online. Hier scannen we de QR code en ik hoef het geld niet af te storten bij de bank. Voor beide partijen een voordeel en daar ziet de klant in de prijs ook wat van terug.”

Voor het op elkaar ingespeelde team veranderde er niets sinds 1 juli. Naast Wesley werken Jeromy Hofman en Stan van Hoepen fulltime. En Maurice de Koster (18) valt sinds juli 2020 naast zijn studie International Business regelmatig enkele dagen per week in. Maurice: ‘”Door concentratieproblemen met online studeren doe ik het eerste jaar gedeeltelijk over. Daardoor heb ik tijd om nog wat bij te verdienen. Ik ben er via-via ingerold.”

Hollen of stilstaan

De dag begint met een blik op Buienradar. “Je kunt het vergelijken met de horeca”, zegt Wesley. Als het heel goed weer is dan is het heel erg druk. Maar als het regent gaat er niemand op het terras zitten en komt ook niemand zijn auto wassen.”

Dat auto’s wassen een flinke work-out is, ondervond Maurice in de praktijk. Hij wisselde de eerste maand het autowassen regelmatig af met andere werkzaamheden. “De spierpijn is inmiddels verleden tijd. Maar na een dag werken hebben we geen sportschool meer nodig”, lacht hij. Buurman Wim zet zijn auto in de wasstraat voor een demonstratie.” Dat is ook echt het leuke van hier” zegt Maurice. We hebben een fijne connectie met de buren en sluiten elke avond met elkaar de dag af met een praatje en een pilsje. 

We zijn van maandag tot en met zaterdag 9 uur per dag geopend. Onze trouwe klanten rekenen ons niet af op een dag minder open. Ze waarderen ons vaste team en onze service, de kwaliteit en continuïteit.
Als ik morgen een nieuwe wasstraat zou bouwen dan zou er een mooi systeem komen waar we kunnen recyclen. Maar er zijn andere prioriteiten. Het lijkt alsof water onze grootste kostenpost is, maar het stroomverbruik wint het. Nog liever wil ik de huidige wasstraat Iets verlengen, zodat we minder hoeven voor te wassen. Dan heeft het team zelf ook nog wat energie over aan het eind van de dag om andere dingen te kunnen doen.” En dan is er voor Wesley zelf nog de vrijheid als zelfstandig ondernemer. “Mijn opleiding elektrotechniek komt goed van pas. Ik onderhoud alles zelf. En lukt het niet dan bel ik iemand op die er verstand van heeft. Toen ik begon zei ik ‘ik zou het niet de rest van mijn leven willen doen’. Die mening heb ik bijgesteld, omdat het nu van mezelf is”, grijnst hij.

PASPOORTEN:

Maurice de Koster (18)

Woonplaats: Kapelle

Burgerlijke staat: Thuiswonend

Opleiding: Havo, 1e jaars
International Business Avans

Hobby: Chillen met vrienden

Wesley Huis In ‘t Veld (29)

Woonplaats: Goes

Burgerlijke staat: Samenwonend

Opleiding: Mbo-4
Elektrotechniek

Hobby: Ondernemen

Meer uit Beveland

Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

8 uur geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

1 dag geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

1 dag geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

1 dag geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

2 dagen geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

2 dagen geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

2 dagen geleden