Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na een dag werken in de wasstraat hoef je niet meer naar de sportschool

Na een dag werken in de wasstraat hoef je niet meer naar de sportschool

GOES - De vaste klanten hebben aan de Livingstoneweg 3 in Goes een naamsverandering waargenomen deze zomer. En om de administratieve aanpassingen in de abonnementen en waspasjes te compenseren, gaf Wesley Huis In ‘t Veld hen leuke actiebonnen. Voor de klanten bleven de gezichten en de vertrouwde service gelijk. Voor hemzelf brak echt een nieuwe periode aan: zelfstandig ondernemen!

Wesley is op zijn 18e begonnen, spaarde voor zijn rijbewijs. Hij kwam af op een advertentie die zijn moeder las. “Feitelijk ben ik nooit meer weggegaan.” Aanvankelijk zou Wesley bij de marine gaan werken, maar na een half jaar varen gooide een herkeuring zijn toekomstplannen omver. Hij bleef bij de Walvis, eerst als bedrijfsleider, de laatste jaren als franchisenemer. “Dat was fijn, maar je wordt als ondernemer niet helemaal vrijgelaten. Bovendien moet er dan altijd nog iemand anders aan verdienen. Ik kreeg de kans het over te nemen en vanaf 1 juli zet ik het bedrijf als eigenaar voort onder de naam Carwash Goes.”

Investering

De eerste prioriteiten zijn inmiddels afgehandeld. Er kwam een nieuw kassasysteem, nieuwe kleding voor het team, een nieuwe website. “Er zijn al 1200 ‘oude’ waspasjes omgezet naar Carwash. We verwachten dat er nog meer volgen.” Ook het enthousiasme voor de online ticketverkoop is groot. “Via onze website bestelt en betaalt de klant online- met een euro korting - een ticket. Wij zijn er blij mee. De klant regelt het van huis uit, betaalt vooraf online. Hier scannen we de QR code en ik hoef het geld niet af te storten bij de bank. Voor beide partijen een voordeel en daar ziet de klant in de prijs ook wat van terug.”

Voor het op elkaar ingespeelde team veranderde er niets sinds 1 juli. Naast Wesley werken Jeromy Hofman en Stan van Hoepen fulltime. En Maurice de Koster (18) valt sinds juli 2020 naast zijn studie International Business regelmatig enkele dagen per week in. Maurice: ‘”Door concentratieproblemen met online studeren doe ik het eerste jaar gedeeltelijk over. Daardoor heb ik tijd om nog wat bij te verdienen. Ik ben er via-via ingerold.”

Hollen of stilstaan

De dag begint met een blik op Buienradar. “Je kunt het vergelijken met de horeca”, zegt Wesley. Als het heel goed weer is dan is het heel erg druk. Maar als het regent gaat er niemand op het terras zitten en komt ook niemand zijn auto wassen.”

Dat auto’s wassen een flinke work-out is, ondervond Maurice in de praktijk. Hij wisselde de eerste maand het autowassen regelmatig af met andere werkzaamheden. “De spierpijn is inmiddels verleden tijd. Maar na een dag werken hebben we geen sportschool meer nodig”, lacht hij. Buurman Wim zet zijn auto in de wasstraat voor een demonstratie.” Dat is ook echt het leuke van hier” zegt Maurice. We hebben een fijne connectie met de buren en sluiten elke avond met elkaar de dag af met een praatje en een pilsje. 

We zijn van maandag tot en met zaterdag 9 uur per dag geopend. Onze trouwe klanten rekenen ons niet af op een dag minder open. Ze waarderen ons vaste team en onze service, de kwaliteit en continuïteit.
Als ik morgen een nieuwe wasstraat zou bouwen dan zou er een mooi systeem komen waar we kunnen recyclen. Maar er zijn andere prioriteiten. Het lijkt alsof water onze grootste kostenpost is, maar het stroomverbruik wint het. Nog liever wil ik de huidige wasstraat Iets verlengen, zodat we minder hoeven voor te wassen. Dan heeft het team zelf ook nog wat energie over aan het eind van de dag om andere dingen te kunnen doen.” En dan is er voor Wesley zelf nog de vrijheid als zelfstandig ondernemer. “Mijn opleiding elektrotechniek komt goed van pas. Ik onderhoud alles zelf. En lukt het niet dan bel ik iemand op die er verstand van heeft. Toen ik begon zei ik ‘ik zou het niet de rest van mijn leven willen doen’. Die mening heb ik bijgesteld, omdat het nu van mezelf is”, grijnst hij.

PASPOORTEN:

Maurice de Koster (18)

Woonplaats: Kapelle

Burgerlijke staat: Thuiswonend

Opleiding: Havo, 1e jaars
International Business Avans

Hobby: Chillen met vrienden

Wesley Huis In ‘t Veld (29)

Woonplaats: Goes

Burgerlijke staat: Samenwonend

Opleiding: Mbo-4
Elektrotechniek

Hobby: Ondernemen

Meer uit Beveland

Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

18 uur geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

21 uur geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

21 uur geleden
Jumpin' de Weel 2024 staat in startblokken

NISSE - Van maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus is het gebied rond de Ambachtsherendijk bij Nisse opnieuw het decor voor het gratis toegankelijke hippische evenement Jumpin' de Weel.

1 dag geleden
Grote hooibrand aan Lamoenweg: Meerdere brandweereenheden ter plaatse

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen om een brand te blussen die is ontstaan in een hooiberg aan de Lamoenweg in 's-Heer Arendskerke. Omdat er ter plaatse geen bluswater beschikbaar was, waren er meerdere watertankwagens van de brandweer aanwezig.

2 dagen geleden
Incident met verwarde man trekt veel omstanders in Goes

GOES - Hulpdiensten waren afgelopen nacht met meerdere eenheden aanwezig bij een incident met een mogelijk verwarde man. Deze man liep bij verschillende woningen in het centrum van Goes over het dak. Het incident trok veel omstanders.

2 dagen geleden
Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

3 dagen geleden