Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na brand heropent John’s Men & Women donderdag haar deuren

Na brand heropent John’s Men & Women donderdag haar deuren

OOST-SOUBURG - Met ruim vier decennia ervaring in de modebranche gaat 2020 voor John en Janneke de Korte als meest ingrijpende jaar de boeken in. De coronacrisis brak uit en twee maanden later verwoestte een brand hun winkel én woning. Maar positief en veerkrachtig als ze zijn, zetten ze de schouders onder een nieuw begin. Donderdag (17 september) heropenen ze hun vernieuwde, sfeervolle modezaak en eind deze maand hopen ze hun woning erboven ook weer te kunnen betrekken. 

“Bij de pakken neerzitten levert niets op”, zeggen de gezichten van John’s Men & Women in Oost-Souburg. “En als we na de brand niet waren doorgegaan, stop je na al die jaren met een rotgevoel.”

Onwerkelijk

Vier drukke maanden na de brand - die uitbrak op 10 mei, toen het stel niet thuis was - is de winkel bijna weer tiptop in orde. Met veel aan hun hoofd moesten ze er wel een knop voor omzetten, maar Janneke en John besloten hun modewinkel op een nieuwe manier in te richten. “We maken er dan maar meteen ook wat anders van”, lacht John. Het is typerend voor de energie en positiviteit waarmee de twee omgaan met de tegenslag. “De brand heeft veel impact gehad en soms hebben we het moeilijk”, zegt Janneke. “Het was onwerkelijk om onze woning en winkel te zien na de brand. De keuken, alle meubels, veel persoonlijke spulletjes, dat waren we allemaal kwijt. Alleen wat er in de kasten zat, is gelukkig niet beschadigd.”

Service

Het deed Janneke en John goed dat ze uit allerlei hoeken hulp kregen aangeboden, dezelfde dag al, van woonruimte tot helpende handen en een rijsttafel. “We hebben ook veel kaarten en bloemen gehad, heel lief”, zegt Janneke. Ook nu de heropening van John’s Men & Women aanstaande is, krijgen ze warme reacties. “Mensen laten weten dat ze blij zijn dat we weer open gaan, dat ze op ons gewacht hebben. Dat doet je goed”, zegt John.
De hulp en lieve woorden zeggen iets over hun ondernemerschap. “Een mevrouw zei eens dat ze het zo fijn vond dat we zo gewoon zijn. Maar we zíjn toch ook gewoon?”, lacht Janneke. Vriendelijkheid, service en kwaliteit, dat hoopt het paar iedereen te bieden. “We willen alles doen voor de klant”, legt Janneke uit. “Zo plaatsen we bestellingen meteen en sparen ze niet op”, noemt John een voorbeeld. “Als je iets nieuws koopt, wil je het meteen hebben. Daarom vinden we het belangrijk om zo snel mogelijk te leveren.”

Merkvast

John’s Men & Women staat bekend om haar kostuums, overhemden en pantalons en verkoopt ook vrijetijds- en bedrijfskleding. Veel merken voeren de twee al jaren. “Omdat ze staan voor kwaliteit, zoals Carl Gross en CG voor pakken, Meyer voor broeken, Ledûb voor overhemden en Gant en Tenson voor vrijetijdskleding”, legt John uit. “Met een merkvaste collectie bouw je een stijl en sfeer op. Mensen weten waarvoor ze bij ons terecht kunnen. Na de aankoop van het eerste trouwpak blijven ze vaak bij ons steken”, zegt John. “Pas hebben we nog een overhemd bezorgd bij een meneer die honderd werd”, glimlacht Janneke.

Feestelijke heropening

Sinds dinsdag is de winkel weer open. De officiële heropening vieren John en Janneke donderdag vanaf 9.00 uur met een feestelijk versierde winkel, een drankje en attenties voor de klanten. “We hebben er zin in.”

Kijk voor meer informatie op www.johns.nl.

Meer uit Vlissingen

Jan Beckers publiceert boek over drama bij De Punt

VLISSINGEN - Het heeft freelance journalist Jan Beckers sinds 2010 bijna onophoudelijk bezig gehouden: wat is er precies gebeurd tijdens de gewelddadige beëindiging van de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977? Zijn bevindingen hebben eerder al geleid tot een rechtszaak tegen de staat, aangespannen door nabestaanden van Molukse actievoerders die bij de bevrijding van de trein om het leven kwamen. Nu ligt er een kloek boek: De afloop, het drama bij De Punt.

1 dag geleden
Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

1 dag geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

1 dag geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

4 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

5 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

6 dagen geleden