Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na bijna 25 jaar verdwijnt 'Groentebroer' van de markt

Na bijna 25 jaar verdwijnt 'Groentebroer' van de markt

THOLEN - Na bijna 25 jaar verdwijnt ‘Groentebroer’ binnenkort van de markt. Het bedrijf gaat zich nu enkel richten op hun webshop. De outlet in Sint Philipsland blijft wel bestaan.

Wie weleens naar de markt gaat in de gemeente Tholen, heeft waarschijnlijk weleens groenten gekocht bij ‘Groentebroer’. Het bedrijf staat inmiddels al zo’n 25 jaar met een kraam op de markt op Tholen. “Maar na 25 jaar komt daar een einde aan”, aldus het bedrijf. In 2018 halveerde Groentebroer hun verkoop op de markt al om naar eigen zeggen meer aandacht te kunnen vestigen op de webshop. “Inmiddels is de website zo groot gegroeid dat het moeilijk is de markt voldoende aandacht te geven.”

Maar dat is niet de enige reden dat Groentebroer de handdoek in de ring gooit. “Voor de markt is er simpelweg geen personeel meer te vinden”, aldus het bedrijf. “Het werk is zwaar, de dagen lagen en je moet elke dag om 05.00 uur beginnen. Je moet in hart en nieren verkopen zijn en dan moet je ook nog een grote vrachtwagen door smalle straten kunnen sturen”, aldus Groentebroer. “Zulke multi-talenten zijn niet meer te vinden.”

Beste Groenteman
Tien jaar geleden won Groentebroer nog prijzen als ‘Beste Groenteman van de regio’ en werd op één na beste Groenteman van Nederland. “Het is nog altijd druk aan de kraam, alhoewel de topdrukte tijdens corona wel voorbij is”, aldus het bedrijf. Voor de broers Gert en Theo blijft verkopen het mooiste wat het is. “Maar het bedrijf groeit en andere dingen vragen hun aandacht en dan wordt het lastig het niveau vast te houden.”

Outlet 
Groentebroer staat op standplaatsen in de gemeente Tholen, Steenbergen, Schouwen Duiveland en Goeree Overflakkee. “Omdat ons vertrek voor veel mensen een gemis zal zijn, hebben we een sociaal plan opgezet”, aldus Groentebroer. “De verkopers van de markt gaan de verkoop nu telefonisch doen. Ook de bezorgers van Groentebroer hebben geen haast en krijgen alle tijd voor een praatje. Daarnaast blijft de Outlet in Sint Philipsland - die sinds januari elke zaterdag druk bezocht wordt - blijft bestaan.

Meer uit Tholen

Het Roosevelt Debat groot succes: 'Prachtig dat Oud-Vossemeer het organiseerde'

OUD-VOSSEMEER - De Stichting Roosevelt Oud-Vossemeer is zeer tevreden met het verloop van het debat van donderdag. Er was een hoge opkomst, uitstekende sprekers en een levendige discussie. Verrassend waren de studenten die de deels voormalige Tweede Kamerleden af en toe van advies voorzagen. De discussie verliep op basis van stellingen.

13 uur geleden
Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

1 dag geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

1 dag geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

2 dagen geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

3 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

3 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

4 dagen geleden