Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Myrthe Adriaanse van Club Jeu de Boules Middelburg naar EK Petanque voor beloften

Myrthe Adriaanse van Club Jeu de Boules Middelburg naar EK Petanque voor beloften

MIDDELBURG - Van 13 tot en met 17 juli werden in ’s-Hertogenbosch de Europese Kampioenschappen Petanque voor volwassenen gehouden. Dat gebeurde in Nederland vanwege het 50-jarig bestaan van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond).

Op de Parade in het centrum van ‘s-Hertogenbosch werd een groot aantal Petanque-banen aangelegd voor dit grote Europese toernooi. De omgeving werd omgetoverd tot een prachtig Jeu de Boules-paradijs. Op het kampioenschap speelden de beste Petanque-spelers uit 27 Europese landen, waaronder Nederland. In drie categorieën werd gestreden om de titels. Voor de dames en heren in de categorieën doubletten, de mix, en de tête-à-tête. Nederland veroverde bij de mix en de tête-à-tête voor de eerste keer bronzen medailles.

Na dit succesvol verlopen EK is het van 6 tot en met 9 oktober de beurt aan de jeugd ( t/m 18 jaar) en de beloften (19-23 jaar) om voor de Europese titels strijden. Dat EK wordt georganiseerd in Palma de Mallorca op Mallorca. De twintigjarige Myrthe Adriaanse uit Vlissingen, lid van Club Jeu de Boules in Middelburg is voor het kampioenschap geselecteerd. Nooit eerder kreeg een Zeeuwse dame de kans om te strijden om een Europese titel. Het team van Adriaanse bestaat verder uit Elise Nuijten van l’Esprit uit Schiedam, Roby van Rooijen van ABA uit Rijswijk en Michele de Blij van Les Boulistes uit Gorinchem.

Myrthe heeft de selectie afgedwongen door vele uren te trainen en wedstrijden te spelen. Op maandagavond de clubcompetitie, dinsdagavond trainen met Middelburg-1 voor de NPC (Nationale Petanque Competitie). Ze speelt ook bijna ieder weekend op zaterdag en zondag een of meerdere toernooien in het land of ze volgt trainingen van de nationale selectie. Omdat ze in Vlissingen woont betekende dit dat Adriaanse veel moest reizen om op de diverse locaties te komen. Maar dit heeft dus wel geleid tot het behalen van de nationale top bij de beloften. En daardoor mag ze in oktober Nederland vertegenwoordigen op het EK.

Meer uit Middelburg

Hart van Griffioen gaat nieuwe fase in

MIDDELBURG - Nog voor de zomer start de gemeente met de zogenaamde initiatieffase voor Hart van Griffioen. Op basis van een eerder gemaakte studie, laat de gemeente verder verkennen wat de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid is van deze integrale gebiedsontwikkeling.

39 minuten geleden
Bunkers kijken op Bunkerdag

MIDDELBURG - Zaterdag 25 mei wordt van 10 tot 17 uur de landelijke Bunkerdag gehouden. Ook in Vlissingen, Dishoek, Zoutelande en Middelburg kunnen bunkers worden bezichtigd.

4 uur geleden
Woning Kraanstraatje Middelburg tijdelijk gesloten

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg gesloten voor twee maanden. Dit gebeurde omdat er in april in de woning onder andere een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Ook waren er andere zaken aanwezig die duiden op drugshandel.

12 uur geleden
'Dat vooroordeel over stugge Zeeuwen klopt helemaal niet'

MIDDELBURG - Dinsdag 7 mei werd bekend dat de Middelburgse gemeenteraad Yvonne van Mastrigt aanbeveelt als de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Van Mastrigt wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de Zeeuwse hoofdstad. 

1 dag geleden
Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

1 dag geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

1 dag geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

2 dagen geleden