Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘My Salinger Year’ is openingsfilm van Film by the Sea

‘My Salinger Year’ is openingsfilm van Film by the Sea

VLISSINGEN - ‘My Salinger Year’ is de openingsfilm van Film by the Sea in Vlissingen. 

De film met Margaret Qualley en Sigourney Weaver in de hoofdrollen is op vrijdag 11 september te zien. 

Het is een boekverfilming. ‘My Salinger Year’ is gebaseerd op de roman van Joanna Rakoff. Het boek gaat over een jonge vrouw, die als literair agente werkt en onder meer de fanmail beantwoordt van de populaire, maar schuwe auteur J.D. Salinger, die vooral bekend is van ‘The Catcher in the Rye’. 

Maatregelen

De film is op de openingsavond te zien op meerdere tijdstippen, verdeeld over een aantal zalen. Het is één van de maatregelen die Film by the Sea neemt in het kader van de coronacrisis. 

Drive-in

Verder is er van 12 tot en met 15 september een indoor drive-in in de Machinefabriek en er zijn vier exclusieve rondvaarten op de Westerschelde Ferry. Tijdens deze vaartochten worden korte films vertoond onder het genot van een borrel. Ook zijn er films te zien in de Zeeuwse filmhuizen en via streamingdienst Picl. 

Vakjury

Film by the Sea beleeft dit jaar zijn 22e editie. Er zijn tussen 11 en 20 september zo’n zestig films te zien. De ruggengraat van het festival zijn de boekverfilmingen. Een aantal doen mee aan de competitie. Deze films worden beoordeeld door een vakjury die onder leiding staat van Sinte Jensen. 

Meer uit Vlissingen

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

3 uur geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

8 uur geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

1 dag geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

1 dag geleden
Man gewond bij steekpartij op Bellamypark in Vlissingen

VLISSINGEN - Agenten hebben woensdagavond rond 21.00 uur een man aangehouden in Vlissingen voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Bellamypark. Een persoon raakte daarbij gewond.

1 dag geleden
Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

3 dagen geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

4 dagen geleden