Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘My Salinger Year’ is openingsfilm van Film by the Sea

‘My Salinger Year’ is openingsfilm van Film by the Sea

VLISSINGEN - ‘My Salinger Year’ is de openingsfilm van Film by the Sea in Vlissingen. 

De film met Margaret Qualley en Sigourney Weaver in de hoofdrollen is op vrijdag 11 september te zien. 

Het is een boekverfilming. ‘My Salinger Year’ is gebaseerd op de roman van Joanna Rakoff. Het boek gaat over een jonge vrouw, die als literair agente werkt en onder meer de fanmail beantwoordt van de populaire, maar schuwe auteur J.D. Salinger, die vooral bekend is van ‘The Catcher in the Rye’. 

Maatregelen

De film is op de openingsavond te zien op meerdere tijdstippen, verdeeld over een aantal zalen. Het is één van de maatregelen die Film by the Sea neemt in het kader van de coronacrisis. 

Drive-in

Verder is er van 12 tot en met 15 september een indoor drive-in in de Machinefabriek en er zijn vier exclusieve rondvaarten op de Westerschelde Ferry. Tijdens deze vaartochten worden korte films vertoond onder het genot van een borrel. Ook zijn er films te zien in de Zeeuwse filmhuizen en via streamingdienst Picl. 

Vakjury

Film by the Sea beleeft dit jaar zijn 22e editie. Er zijn tussen 11 en 20 september zo’n zestig films te zien. De ruggengraat van het festival zijn de boekverfilmingen. Een aantal doen mee aan de competitie. Deze films worden beoordeeld door een vakjury die onder leiding staat van Sinte Jensen. 

Meer uit Vlissingen

Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

9 uur geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

1 dag geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

2 dagen geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

2 dagen geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

2 dagen geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

3 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

3 dagen geleden