Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MVV: daders rellen voetbalwedstrijd worden opgespoord en bestraft

MVV: daders rellen voetbalwedstrijd worden opgespoord en bestraft

MAASTRICHT (ANP) - De daders van de rellen tijdens de voetbalwedstrijd MVV-Roda JC vrijdagavond worden opgespoord en gestraft. Dat heeft MVV Maastricht zaterdagmiddag in een gezamenlijke verklaring met de Gemeente Maastricht bekendgemaakt.

"Weken is toegeleefd naar deze wedstrijd om er een groot voetbalspektakel van te maken", aldus MVV in een verklaring. "Het beloofde een geweldige feestelijke avond te worden. Totdat een groepje van rond de 25 kwaadwillende aanwezigen over en weer het voor 6500 welwillende supporters heeft verbruid. We zijn intensief met KNVB en de driehoek van gemeente, politie en justitie in overleg om te kijken hoe we dit inmiddels landelijke maatschappelijke probleem in de toekomst kunnen voorkomen", aldus een woordvoerder van MVV.

Demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus sprak zaterdagmiddag op Twitter over "gewelddadig crimineel gedrag" waardoor agenten en stewards gewond zijn geraakt. Hij liet dit weten na afloop van een gesprek met burgemeester Annemarie Penn en de politie. "Dit heeft niets met voetbal te maken. Politie en OM doen er alles aan om relschoppers lik op stuk te geven", aldus Grapperhaus. Hij kondigde aan snel in gesprek met de KNVB te gaan over de rellen.

Drama

Penn sprak zaterdag haar afschuw uit over de gebeurtenissen van vrijdagavond. "Wat er vanaf de 42e minuut gebeurde tart elke verbeelding. Voetbal moet een feest zijn, dit werd een drama." Wat de rellen van vrijdag betekenen voor volgende derby’s is nog niet duidelijk. Penn: "Dat bespreken we met politie, justitie en de clubs. Maar dat dit zo niet langer kan, is voor mij helder."

"Wat begon als een voetbalfeest, eindigde in een zware deceptie", laten MVV en de Gemeente Maastricht in hun gezamenlijke verklaring weten. Vlak voor rust werd de derby gestaakt omdat er hevige onlusten op de tribunes waren uitgebroken. Penn besloot daarop de wedstrijd definitief te staken, na overleg met de scheidsrechter en andere betrokkenen.

Gewonden

"De scheidsrechter had de wedstrijd al tijdelijk stilgelegd", aldus Penn. "Ik heb contact met hem gehad en hij stond in contact met beide clubs. De veiligheid in het stadion kon niet langer worden gegarandeerd. Ik vind het heel spijtig voor de overgrote meerderheid van de fans die er een feestje van wilde maken, maar door de aanhoudende acties van de relschoppers moest er ingegrepen worden."

Tijdens de onlusten raakten zes agenten en twee stewards gewond. Er werden tien mensen opgepakt.

Meer uit Binnenland

Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

8 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

12 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

13 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

15 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

15 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

18 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

21 uur geleden