Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muziekvereniging Veere’s Genoegen bestaat 100 jaar

Muziekvereniging Veere’s Genoegen bestaat 100 jaar

VEERE – Zaterdag 8 mei aanstaande bestaat muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere precies 100 jaar. De muziekvereniging uit Veere heeft op dit moment ongeveer 60 leden en bestaat uit o.a. een fanfareorkest en een gelegenheidsorkestje.

De thuisbasis van de muziekvereniging is het eigen clubgebouw ‘Het Akkoord’ in het centrum van Veere.
Een jubileumcommissie is eind 2019 gestart met de voorbereidingen voor dit bijzondere jubileumjaar.

De bedoeling was om het 100-jarig bestaan op zaterdagavond 8 mei a.s. uitgebreid te vieren met een groot jubileumconcert in de Grote Kerk in Veere. Daarna zouden nog meer jubileumactiviteiten volgen en zou het 100-jarig bestaan op zaterdag 7 mei 2022 muzikaal worden afgesloten. Zou.... want corona gooide roet in het eten.
Vanaf 13 maart 2020 liggen de (fysieke) activiteiten van de muziekvereniging nagenoeg helemaal stil. Daarom is eind 2020 besloten om alle geplande jubileumactiviteiten, waaronder het jubileumconcert in de Grote Kerk, naar een later moment door te schuiven. De voorbereidingen gaan wel door en besloten is om in mei volgend jaar (2022) alsnog een groots jubileumconcert in de Grote Kerk in Veere te organiseren. Daarnaast staan er nog andere jubileumactiviteiten op de planning zodra het samen muziek maken in fysieke vorm én in orkestverband weer mogelijk is.

Alle leden van Veere’s Genoegen zullen elkaar op zaterdagavond 8 mei a.s. wel online ontmoeten en in aangepaste vorm alsnog de 100e verjaardag van hun muziekvereniging gaan vieren.

Kijk voor meer informatie over muziekvereniging Veere’s Genoegen op www.veeresgenoegen.nl of stuur een e-mail naar [email protected]

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

1 dag geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

1 dag geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

1 dag geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

2 dagen geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

2 dagen geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

3 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

3 dagen geleden