Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muziektheater Zeeland laat zich niet uit het veld slaan

Muziektheater Zeeland laat zich niet uit het veld slaan

GOES - Het jubileumjaar van Muziektheater Zeeland is door het coronavirus in duigen gevallen. De musical ‘Michiel de Ruyter’, waarmee de vereniging in het kader van het 75-jarig op de planken zou staan, is onlangs voor de vierde keer verzet. Hij staat nu gepland voor november volgend jaar. “Als het dan niet kan, hebben we een probleem”, zegt penningmeester Rinus Snoek.

Hij gaat voorlopig niet van dat meest zwarte scenario uit. De première van de musical over de Zeeuwse zeeheld staat gepland voor 12 november volgend jaar in Theater de Mythe in Goes. Daarna is het stuk nog te zien in de theaters in Middelburg en Terneuzen. “We hebben eerst nog gedacht aan maart volgend jaar, maar we hebben het hele jaar niet kunnen oefenen. Van maart tot na de zomer hebben we elkaar niet gezien en daarna een paar weken met dertig man maximaal, op anderhalve meter afstand. Nu ligt alles weer stil. En je bent niet zomaar weer op het oude niveau”, vertelt Eddie Bogaert, die verantwoordelijk is voor de public relations van Muziektheater Zeeland. “Een stem is net een instrument. Als je een paar maanden niet zingt, gaat deze achteruit. We hebben iedereen gevraagd het bij te houden, maar snappen dat het lastig is”, aldus Rinus Snoek.

Filmpjes

Het bestuur van Muziektheater Zeeland heeft de leden onlangs gevraagd of ze ‘Michiel de Ruyter’ in november volgend jaar nog wel willen spelen. Allemaal zeiden zei volmondig ‘ja’. “We gaan het dus gewoon doen.”

De leden hebben de afgelopen maanden onderling contact gehouden, via de telefoon, mail en een besloten groep op Facebook. “Ik ben daarop filmpjes gaan plaatsen van oude producties om de onderlinge band te behouden. Je moet wat”, zegt Bogaert. “Zelf heb ik een paar musicals helemaal terug gekeken.”

Afhaken

Hij mist het contact met de anderen. Snoek ook. Extra treurig is dat de vereniging dit jaar 75 jaar bestaat. Geen enkele activiteit, zoals het jubileumfeest, kon doorgaan. “Toch is bijna niemand afgehaakt, alleen iemand die is verhuisd en een ander lid die het te druk heeft met zijn studie”, weet hij. “Zij hadden gelukkig geen dragende rollen in ‘Michiel de Ruyter’.”

Evita

De leden zijn trouw, maar het publiek ook. De voorstellingen in Goes waren al zo goed als uitverkocht. Driekwart van de mensen gaat met de tickets naar de voorstelling van volgend najaar. “We hebben een trouw publiek. Ik denk dat het aan de musicals van de afgelopen jaren ligt: ‘Ciske de Rat’, ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Evita’. De mensen weten wat ze kunnen verwachten en waarderen dat. We hebben veel krediet”, aldus Bogaert.

Decors

Toch heeft de coronacrisis wel degelijk gevolgen. Zo gaan vaste kosten door, waaronder de loods waarin de club decors maakt, en zijn de rechten voor musical ‘All shook up’, die ze in 2022 willen spelen, betaald. “En steun hebben we niet gehad. We hebben alles proberen aan te vragen, maar komen nergens voor in aanmerking”, zegt Snoek. De vereniging hoopt in januari weer te kunnen repeteren voor ‘Michiel de Ruyter’, de musical die door de vereniging zelf is gemaakt. Omdat alle rollen al verdeeld zijn, is instromen lastig, maar nieuwe leden zijn van harte welkom. “Meezingen kan altijd.” 

Meer informatie staat op www.muziektheaterzeeland.nl.

Meer uit Middelburg

Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

UTRECHT - Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november 2023 ligt depresentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer.

20 uur geleden
De Bode blijft in de bus vallen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg voert uiterlijk 1 oktober 2024 de zogenoemde JA-JA sticker in. De raad heeft dat besluit op 21 september genomen. D66 Middelburg stelde eerder voor om het principe van de sticker op de brievenbus om te draaien: als je geen sticker op je brievenbus hebt, krijg je wel de Bode, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk in je bus. Dat krijg je alleen als je daar expliciet om vraagt, door er een ja/ja sticker op te plakken.

21 uur geleden
Bewegen, ontmoeten, spelen en sporten

MIDDELBURG - De Gemeente Middelburg werkt aan een belangrijk plan om de openbare ruimte te verbeteren en de levenskwaliteit van haar inwoners te verhogen. Het huidige speelruimteplan uit 2000 is voor het laatst in 2006 geüpdatet en is toe aan een grondige herziening.De reden voor deze herziening bestaat uit twee delen. Ten eerste bereiken veel speeltoestellen in de openbare ruimte het einde van hun levensduur, wat lijdt tot stijgende kosten voor onderhoud en vervanging. Ten tweede zijn de behoeften van de inwoners en de demografische samenstelling van de gemeente veranderd, waardoor sommige voorzieningen niet langer aansluiten bij de wensen van de bewoners. Dit maakt nu het juiste moment om een aanpak te bepalen voor bewegen, ontmoeten, sporten en spelen in de openbare ruimte. De aanpak omvat een grondige analyse van gegevens over de bevolkingsopbouw, groenstructuren, hittestress, wateroverlast en het huidige voorzieningenniveau voor bewegen, ontmoeten, sport en spelen in de openbare ruimte. Deze gegevens worden gecombineerd met de input van inwoners om een alomvattende visie te ontwikkelen.Oproep inwoners deelname enquêteWethouder Jeroen Louws: “Inwoners bewegen, ontmoeten, sporten en spelen in de openbare ruimte. Dit draagt bij aan sociaalmaatschappelijke doelen zoals het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid, het tegengaan van eenzaamheid en de ontwikkeling van kinderen. Inwoners van de gemeente Middelburg weten zelf waar behoefte aan is en spelen dan ook een belangrijke rol in dit proces. Ik nodig alle inwoners uit om deel te nemen aan een enquête en hun inbreng te leveren om de toekomst van de openbare ruimte vorm te geven.” Naast een enquête zijn er rondgangen met belanghebbenden zoals schoolkinderen, jongeren en ouderen. Deze inbreng zal helpen bij het vormgeven van de nieuwe visie en het prioriteren van verbeteringen. Op basis van data-analyse, input vanuit inwoners, bestaand beleid en maatschappelijk opgaven omvat het eindresultaat onder andere een visie op bewegen, ontmoeten, sporten en spelen, voor verschillende voorzieningen en een uitvoeringsprogramma Met als uiteindelijke doel: Voor iedereen van elke leeftijd een plek in de openbare ruimte om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten (BOSS).Voor meer informatie en om de enquête in te vullen, kunt u terecht op www.middelburgontmoet.nl/boss.

21 uur geleden
Objecten met een diepere betekenis

VEERE - Voor kunstenaars is Veere een bron van inspiratie. In de 19e en 20e eeuw ontstond er een ware kunstkolonie van gerenommeerde schilders en beeldhouwers. Ook hedendaagse kunstenaars zien Veere als een geliefde woon- en werkplek. Onder de noemer ’Kunst in Veere’ hebben zij zich verenigd. Maar wie zijn die kunstenaars? Hanny Mallekote stelt ze aan u voor in een reeks gesprekken speciaal voor De Bode. Deze keer is ze in gesprek met Marijke Leertouwer, kunstenaar en eigenaar van Kunsthuis Veere.

22 uur geleden
Herstructurering siloterrein in Middelburg van start

MIDDELBURG - Op vrijdag 29 september heeft wethouder Rutger Schonis, samen met belanghebbenden en enthousiaste ondernemers, de starthandeling verricht om het voormalige CZAV terrein, bekend als het siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, te transformeren tot een dynamisch en aantrekkelijk gebied voor ondernemers.

2 dagen geleden
Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

2 dagen geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

3 dagen geleden