Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muziektheater Zeeland laat zich niet uit het veld slaan

Muziektheater Zeeland laat zich niet uit het veld slaan

GOES - Het jubileumjaar van Muziektheater Zeeland is door het coronavirus in duigen gevallen. De musical ‘Michiel de Ruyter’, waarmee de vereniging in het kader van het 75-jarig op de planken zou staan, is onlangs voor de vierde keer verzet. Hij staat nu gepland voor november volgend jaar. “Als het dan niet kan, hebben we een probleem”, zegt penningmeester Rinus Snoek.

Hij gaat voorlopig niet van dat meest zwarte scenario uit. De première van de musical over de Zeeuwse zeeheld staat gepland voor 12 november volgend jaar in Theater de Mythe in Goes. Daarna is het stuk nog te zien in de theaters in Middelburg en Terneuzen. “We hebben eerst nog gedacht aan maart volgend jaar, maar we hebben het hele jaar niet kunnen oefenen. Van maart tot na de zomer hebben we elkaar niet gezien en daarna een paar weken met dertig man maximaal, op anderhalve meter afstand. Nu ligt alles weer stil. En je bent niet zomaar weer op het oude niveau”, vertelt Eddie Bogaert, die verantwoordelijk is voor de public relations van Muziektheater Zeeland. “Een stem is net een instrument. Als je een paar maanden niet zingt, gaat deze achteruit. We hebben iedereen gevraagd het bij te houden, maar snappen dat het lastig is”, aldus Rinus Snoek.

Filmpjes

Het bestuur van Muziektheater Zeeland heeft de leden onlangs gevraagd of ze ‘Michiel de Ruyter’ in november volgend jaar nog wel willen spelen. Allemaal zeiden zei volmondig ‘ja’. “We gaan het dus gewoon doen.”

De leden hebben de afgelopen maanden onderling contact gehouden, via de telefoon, mail en een besloten groep op Facebook. “Ik ben daarop filmpjes gaan plaatsen van oude producties om de onderlinge band te behouden. Je moet wat”, zegt Bogaert. “Zelf heb ik een paar musicals helemaal terug gekeken.”

Afhaken

Hij mist het contact met de anderen. Snoek ook. Extra treurig is dat de vereniging dit jaar 75 jaar bestaat. Geen enkele activiteit, zoals het jubileumfeest, kon doorgaan. “Toch is bijna niemand afgehaakt, alleen iemand die is verhuisd en een ander lid die het te druk heeft met zijn studie”, weet hij. “Zij hadden gelukkig geen dragende rollen in ‘Michiel de Ruyter’.”

Evita

De leden zijn trouw, maar het publiek ook. De voorstellingen in Goes waren al zo goed als uitverkocht. Driekwart van de mensen gaat met de tickets naar de voorstelling van volgend najaar. “We hebben een trouw publiek. Ik denk dat het aan de musicals van de afgelopen jaren ligt: ‘Ciske de Rat’, ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Evita’. De mensen weten wat ze kunnen verwachten en waarderen dat. We hebben veel krediet”, aldus Bogaert.

Decors

Toch heeft de coronacrisis wel degelijk gevolgen. Zo gaan vaste kosten door, waaronder de loods waarin de club decors maakt, en zijn de rechten voor musical ‘All shook up’, die ze in 2022 willen spelen, betaald. “En steun hebben we niet gehad. We hebben alles proberen aan te vragen, maar komen nergens voor in aanmerking”, zegt Snoek. De vereniging hoopt in januari weer te kunnen repeteren voor ‘Michiel de Ruyter’, de musical die door de vereniging zelf is gemaakt. Omdat alle rollen al verdeeld zijn, is instromen lastig, maar nieuwe leden zijn van harte welkom. “Meezingen kan altijd.” 

Meer informatie staat op www.muziektheaterzeeland.nl.

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

4 uur geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

6 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

3 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

4 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

4 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

5 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden