Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland gaan samenwerken

Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland gaan samenwerken

MIDDELBURG - Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland gaan een driejarige samenwerking aan om hun bereik te vergroten en elkaars programma’s te versterken. De directeuren Robert Vroegindeweij en Perry Moree ondertekenden op 11 oktober een officiële samenwerkingsovereenkomst op de muziekafdeling in de ZB.

ZB ziet kansen om door deze samenwerking het kennismaken met kunst en cultuur te vergroten. Dit met het oog op haar taken op het gebied van de Wet Stelsel Openbare Bibliotheekvoorzieningen. Robert Vroegindeweij vult aan: “Samen zijn wij de makers van de maatschappij. Wij als muziekschool voor muziek en de ZB voor taal, waar gezamenlijke cultuur de basis vormt.”

Doel
De bedoeling is om aan de hand van een gezamenlijke jaarprogrammering middelen beter te benutten, zodat een breder cultureel aanbod bewerkstelligd wordt en meer inwoners van Zeeland bereikt kunnen worden.

Ontwikkeling activiteiten
Plannen worden ontwikkeld voor onder meer het organiseren van kleinschalige concerten door muziekschoolleerlingen, ontwikkeling van activiteiten voor ouderen, een gezamenlijke programmering van educatieve activiteiten op de basisscholen en het afstemmen van de collectionering van bladmuziek.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Gaslek door werkzaamheden in Dauwendaele: Winkelcentrum ontruimd

MIDDELBURG - Door werkzaamheden waarbij per abuis een verkeerde leiding werd doorgezaagd is een groot gaslek ontstaan bij een pand in Winkelcentrum Dauwendaele aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Het winkelcentrum is voor de zekerheid geheel ontruimd. Rond 15.30 uur kon publiek weer veilig naar binnen.

16 uur geleden
Boom vermorzelt clubhuis, herstel kan nog wel even duren

MIDDELBURG – Na een stormachtige nacht kregen de leden van Scouting Lutemgroep donderdag van de gemeente het bericht dat er schade was aan hun clubhuis. Het gebouw op het Seisbolwerk is geraakt door een grote es en daardoor is het dak en de bovenverdieping zwaar beschadigd. “Alsof een reus zijn vuist in het dak geplant heeft,” zegt Marielja ten Bruggencate, penningmeester van de scoutinggroep.

17 uur geleden
Ook deze winter ‘Parkconcerten’ van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - De parkconcerten die de Zeeuwse Concertzaal afgelopen zomer in het Molenwaterpark organiseerde, waren bijzonder succesvol. Alle reden om daar mee door te gaan op de zondagmiddagen in de zomer van 2022. Daar is al een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente Middelburg. De parkconcerten staan voor ontmoetingen in een ongedwongen sfeer met een diversiteit aan muzieksoorten, laagdrempelig vanwege een lage entreeprijs en een verrassend programma van een uur zonder pauze. 

19 uur geleden
‘Samen in Zee’ ondersteunt en versterkt cultuur in Zeeland

MIDDELBURG – De culturele sector in Zeeland moet toekomstbestendig worden, vinden de Zeeuwse gemeentes. Door samen te werken, te verbreden en te vernieuwen kunnen de verschillende culturele instellingen in onze provincie een beroep doen op de Samen in Zee regeling, die uitgevoerd wordt door het College van Gedeputeerde Staten. 

22 uur geleden
Middelburg geeft gehoor aan oproep spoedopvang vluchtelingen

MIDDELBURG - In Middelburg worden vanaf vandaag met spoed ongeveer honderd vluchtelingen opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie.

23 uur geleden
Auto raakt van weg op A58 bij Middelburg en eindigt in sloot: bestuurder gewond

MIDDELBURG - Een auto is afgelopen nacht op de A58 bij Middelburg van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

1 dag geleden
Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.

2 dagen geleden