Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland gaan samenwerken

Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland gaan samenwerken

MIDDELBURG - Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland gaan een driejarige samenwerking aan om hun bereik te vergroten en elkaars programma’s te versterken. De directeuren Robert Vroegindeweij en Perry Moree ondertekenden op 11 oktober een officiële samenwerkingsovereenkomst op de muziekafdeling in de ZB.

ZB ziet kansen om door deze samenwerking het kennismaken met kunst en cultuur te vergroten. Dit met het oog op haar taken op het gebied van de Wet Stelsel Openbare Bibliotheekvoorzieningen. Robert Vroegindeweij vult aan: “Samen zijn wij de makers van de maatschappij. Wij als muziekschool voor muziek en de ZB voor taal, waar gezamenlijke cultuur de basis vormt.”

Doel
De bedoeling is om aan de hand van een gezamenlijke jaarprogrammering middelen beter te benutten, zodat een breder cultureel aanbod bewerkstelligd wordt en meer inwoners van Zeeland bereikt kunnen worden.

Ontwikkeling activiteiten
Plannen worden ontwikkeld voor onder meer het organiseren van kleinschalige concerten door muziekschoolleerlingen, ontwikkeling van activiteiten voor ouderen, een gezamenlijke programmering van educatieve activiteiten op de basisscholen en het afstemmen van de collectionering van bladmuziek.

Meer uit Middelburg

Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

25 minuten geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

31 minuten geleden
Emiel en Margot werken een jaar lang aan een boot op waterstof in het TU Delft Hydro Motion Team

DELFT - Het TU Delft Hydro Motion Team wil de maritieme sector aansporen om de transitie naar groene energie te versnellen. Dit zullen Emiel Nefs uit Middelburg, Margot Giliam uit Veere en 21 andere studenten van de TU Delft proberen te bereiken door de grenzen van technologie, duurzaamheid en engineering te verleggen. In één jaar tijd zullen Emiel en Margot met het Hydro Motion Team laten zien dat het mogelijk is om een foilende waterstofboot te ontwerpen, te bouwen en mee te racen.

39 minuten geleden
Joint Research Center Zeeland moet muurtjes verder afbreken

MIDDELBURG - Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg gaat donderdag 15 december officieel open, een mijlpaal voor de kennis- en infrastructuur in Zeeland. Alle reden om daar bij stil te staan. Vanaf februari volgend jaar werken studenten, docenten en onderzoekers in het onderzoekslaboratorium samen aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen in deze regio.

1 dag geleden
Zeeuwse Kunstkring zoekt kunstenaars

MIDDELBURG – De Zeeuwse Kunstkring is een kunstlievende vereniging voor professionele Zeeuwse kunstenaars. Ze presenteren twee keer per jaar recent werk in een expositie, gaan met elkaar in gesprek over kunst en versterken elkaars netwerk. “We zijn vooral opzoek naar jonge kunstenaars die lid willen worden van de kunstkring,” vertelt bestuurslid en kunstenaar Leen van Duivendijk. 

1 dag geleden
Middelburgse Janny Fioole gehuldigd op Sri Lanka

ANURADHAPURA - Op vrijdag 2 december is de Middelburgse Janny Fioole in Anuradhapura (Sri Lanka) gehuldigd voor haar inzet gedurende 20 jaar om kansarme kinderen te ondersteunen om onderwijs te kunnen volgen. Janny verblijft ieder jaar 6 maanden op Sri Lanka.

1 dag geleden
Lichtgewonde bij aanrijding Berkenlaan Middelburg

MIDDELBURG – Een meisje is maandagmiddag door een automobilist aangereden in Middelburg. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

1 dag geleden