Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muziekcertificaat voor Cederhof

Muziekcertificaat voor Cederhof

KAPELLE - Cederhof in Kapelle heeft als eerste zorgorganisatie in Zeeland het muziekcertificaat 'Music & Memory' verdiend.

De organisatie kreeg de onderscheiding donderdag uitgereikt door Stichting Music Memory NL, omdat ze muziek een vast onderdeel van de zorg en het dagelijks leven van de bewoners heeft gemaakt.

Onderzoek

Cederhof heeft in 2018 medewerkers geschoold in het structureel inzetten van persoonlijke lievelingsmuziek van bewoners via het muziekluisterprogramma 'Music & Memory'. Naomi Oranje, studente aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. 'Zij deed de afgelopen vijf maanden binnen Cederhof onderzoek naar het muziekluisterprogramma om zorgmedewerkers te stimuleren er gebruik te maken', laat Cederhof-directeur Inge van den Boomen weten.

Helpen

'Muziek kan door de bijzondere werking helpen bij problemen in het dagelijks leven van cliënten met dementie. Daardoor neemt de kwaliteit van hun leven toe.' Violiste Marieke Brokamp bezoekt een middag per week vier of vijf bewoners van Cederhof. De violiste en bewoner zoeken samen muziek uit, luisteren ernaar en zingen. Cederhof tekent deze bijzondere verhalen op om later te delen.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

12 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

14 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden