Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Muziek betekent alles voor me'

'Muziek betekent alles voor me'

VLISSINGEN - Muziekliefhebber Del van der Linden organiseert 14 januari een platenbeurs bij boekhandel ‘t Spui. “Voor iedereen is er wel iets te vinden,” verwacht Van der Linden. “Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd. Het moet echt een beurs zijn voor de echte liefhebber.” En liefhebbers van vinyl zijn er volgens Van der Linden genoeg.

“Steeds meer jongere mensen weten vinyl ook te waarderen,” weet Van der Linden. “Het begint met wat snuisteren in de platencollectie van de ouders en zo ontstaat de liefde voor het vinyl.” Zelf kocht Van der Linden zijn eerste lp op tienjarige leeftijd. “De eerste plaat van de Specials en ik heb hem nog steeds.” 

Meulmeester
Die eerste langspeler was het begin van een omvangrijke collectie. “Ik heb nu zo’n 13.000 lp’s en 7.000 singles. Ik verzamel voornamelijk ska, reggea, calypso, steelbands en verder punk en new wave. Mijn eerste single was van Kiss, die kocht ik bij Meulmeester in de Sint Jacobsstraat,” vertelt hij en laat vol trots een kenmerkend roze tasje zien waarin de lp’s destijds bij Meulmeester de deur uitgingen. “Ik let ook op andere persingen en gekleurd vinyl en blijf nog steeds dingen tegen komen. Met de waarde van platen ben ik niet zo bezig, het gaat me echt om de muziek. Maar ik heb wel platen van 250 euro in mijn collectie, en dat is toch wel serieus geld.”

Platenbaas
Een lievelingsplaat heeft Van der Linden wel. “Dat is ‘Spending my life away’ van Mark Foggo & the Secret Meeting. Ik vind het gewoon een geweldige plaat. Ik heb hem ooit eens zien spelen op het Rhythm ‘n Booze-festival in het Nollebos en ik heb hem zelfs in Thailand zien optreden.” Van der Linden organiseert de beurs in samenwerking met De Platenbaas en boekhandel ‘t Spui. “Ik heb al eerder beurzen georganiseerd in Vlissingen en het idee om samen met ‘Platenbaas’ Wouter Mahu iets te organiseren bestaat al langer maar kon door corona niet doorgaan. Wouter doet de verkoop van lp’s in de boekhandel.” Er staan tien standhouders op de beurs en dat is zeker goed voor veertig strekkende meters bakken vol vinyl. Dj Hans Croon verzorgt samen met Mr. DjD en Dj AQV voor de muziek tijdens de beurs. Van der Linden gaat zelf geen lp’s verkopen. “De standhouders zijn allemaal zelf liefhebber van vinyl, soms met een eigen winkel maar sowieso liefhebber. Ik hoop wel iets te vinden, ik ben niet echt ergens naar op zoek maar laat me graag verrassen. Maar het leukste van zo’n beurs is om de muziek te promoten en de gezelligheid van iedereen onder elkaar. Muziek betekent alles voor me, ik ben eigenlijk een soort muzikant zonder instrument.”

Eigen label
Van der Linden is ook bezig om een eigen platenlabel op te richten. “Het label gaat Mr. DjD heten, onder die naam draai ik ook als dj. Het is de bedoeling om eerst een single uit te brengen van een band uit het noorden van het land. Daar begin ik mee, ik zie het als een leerproces en kijk daarna hoe ik het verder ga doen.” Volgens Van der Linden is vinyl dermate populair dat er zelfs wachttijden zijn om vinyl te laten persen. De platenbeurs wordt gehouden op zaterdag 14 januari van 10 tot 16 uur bij boekhandel ‘t Spui.

Meer uit Vlissingen

Explosief gevonden in haven Vlissingen, EOD ter plekke

VLISSINGEN - In de Binnenhaven in Vlissingen is dinsdagmiddag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is aanwezig om het voorwerp te onderzoeken.Na de melding dat er iets verdachts was gevonden, kwam de politie poolshoogte nemen bij de Piet Heinkade. De politie heeft op haar beurt de hulp ingeroepen van de EOD. Die is inmiddels aanwezig. Duidelijk is dat sprake is van een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. In welke staat het explosief verkeert, wordt nu door EOD'ers onderzocht.Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek zal worden bepaald hoe verder gehandeld moet worden. Volgens een politiewoordvoerder is het scheepvaartsverkeer ter plaatse wel uit voorzorg stilgelegd.

9 uur geleden
DOSboulers openen nieuwe jeu de boules-banen bij de Burgerij

VLISSINGEN - Wethouder Coen Bertijn heeft vorige week woensdag de nieuwe jeu de boules-baan van de DOSboulers bij Wijkcentrum de Burgerij geopend. De DOSboulers hadden voorheen twee banen bij tennisvereniging DOS in het Nollebos. Nadat de tennisvereniging eind 2022 is opgeheven en de banen terug zijn gegeven aan de natuur moesten de boulers op zoek naar een nieuwe baan.

21 uur geleden
Groene Ster voor de derde keer dit seizoen te sterk voor BE'79

BERKEL-ENSCHOT - Groene Ster Vlissingen heeft de voorlaatste wedstrijd van de competitie in winst omgezet. Op bezoek bij BE'79 won de ploeg van scheidend trainer Hoessein Bouzambou met 4-6. Door de zege van concurrent HV/Veerhuys is plek één in de Degradatiepoule echter onhaalbaar. Voor de Vlissingers waren Khalid El Hattach (3x), Istvan Bakx (2x) en Abdelali Zariouh trefzeker.

1 dag geleden
Drie arrestaties en doorzoekingen vanwege drugshandel

RITTHEM - In havengebied Vlissingen-Oost bij Ritthem is maandagochtend een grote actie gestart tegen ondermijning. Er zijn drie arrestaties verricht. De zaak houdt verband met het (vermoeden van) de handel in drugs.Bij een bedrijf aan de San Marinoweg doen de politie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD samen onderzoek. Om deze reden is op last van een officier van justitie de gehele weg afgesloten vanaf de Frankrijkweg. Volgens een politiewoordvoerder zijn er op meerdere locaties doorzoekingen gedaan.De drie verdachten uit de provincie Zeeland zitten in zogenoemde beperkingen en daarom kunnen nog niet veel details over de zaak naar buiten worden gebracht. Wel is duidelijk dat het onderzoek draait om de handel in cocaïne.

1 dag geleden
Letsel en flinke schade bij botsing in Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een aanrijding tussen twee auto's is zondagavond op de Nieuwe Vlissingseweg (N661) bij Vlissingen één persoon gewond geraakt. De voertuigen liepen flink wat schade op. 

1 dag geleden
Stralend weer zorgt voor gemoedelijke sfeer op Bevrijdingsfestival Zeeland

VLISSINGEN - Het Bevrijdingsfestival Zeeland is in volle gang en trekt mede dankzij het stralende weer veel publiek naar het festivalterrein in en om de Machinefabriek op de Jan Weugkade en naar de binnenstad van Vlissingen. Het festival duurt nog tot twaalf uur vanavond.

2 dagen geleden
Scooter gaat in vlammen op in Vlissingen: Politie gaat uit van brandstichting

VLISSINGEN - Een scooter is vanmorgen in alle vroegte in vlammen opgegaan bij een brand in Vlissingen. De politie gaat uit van brandstichting.

3 dagen geleden