Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muzeeum bouwt met kinderen aan nieuw onderkomen

Muzeeum bouwt met kinderen aan nieuw onderkomen

VLISSINGEN - Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in het Muzeeum in Vlissingen.

Zo kunnen kinderen lekker knutselen. Van een schoenendoos kunnen ze een kijkdoos maken van het Muzeeum of hun gedroomde museum. De ontwerpen van de kinderen krijgen een mooie plek in het maritieme museum. De maker van de mooiste, leukste, meest verrassende kijkdoos krijgt begin september bovendien een prijs: een museumkaart voor kinderen.

Plankjes

Kids kunnen ook kiezen om een museumgebouw van Kapla te maken. Het speelgoed staat in de Pakhuizen. “Maak er een filmpje van waarin je jouw museum toont en uitlegt waarom het juist zo moet”, zegt het Muzeeum. Ook hier ligt er voor degene die dit het beste doet een museumkaart klaar.

Voor iedereen ligt er bij de balie een knip- en plakversie van het Muzeeum, gemaakt door Papier Souvenir. Jonge bezoekers kunnen het mee naar huis nemen of het maken in de Pakhuizen.

Het Muzeeum gaat verbouwen. In de Tobagozaal zijn de plannen voor het vernieuwde museum te zien. Iedereen kan zijn commentaar en suggesties achterlaten.


Tegoedbon

Met de bon in deze krant kun je met maximaal vier personen het Zeeuws maritiem Muzeeum bezoeken voor tien euro. De bon is geldig van 6 juli tot en met 1 september. Slechts één bon geldig per gezelschap.

Meer uit Vlissingen

Vlissingse Turn Vereniging turnt sterk in Zierikzee

VLISSINGEN - Maar liefst twaalf turnsters van de selectieklassen van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen zaterdag, 25 maart, mee aan de meerkampfinale toestelturnen in Zierikzee. 

16 uur geleden
Wandel mee met de Geuzentocht in Vlissingen

VLISSINGEN - Wandelvereniging Willen is Kunnen uit Vlissingen organiseert op 1 april de jaarlijkse Geuzentocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

2 dagen geleden
De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

3 dagen geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

3 dagen geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

3 dagen geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

4 dagen geleden
Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

5 dagen geleden