Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muzeeum bouwt met kinderen aan nieuw onderkomen

Muzeeum bouwt met kinderen aan nieuw onderkomen

VLISSINGEN - Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in het Muzeeum in Vlissingen.

Zo kunnen kinderen lekker knutselen. Van een schoenendoos kunnen ze een kijkdoos maken van het Muzeeum of hun gedroomde museum. De ontwerpen van de kinderen krijgen een mooie plek in het maritieme museum. De maker van de mooiste, leukste, meest verrassende kijkdoos krijgt begin september bovendien een prijs: een museumkaart voor kinderen.

Plankjes

Kids kunnen ook kiezen om een museumgebouw van Kapla te maken. Het speelgoed staat in de Pakhuizen. “Maak er een filmpje van waarin je jouw museum toont en uitlegt waarom het juist zo moet”, zegt het Muzeeum. Ook hier ligt er voor degene die dit het beste doet een museumkaart klaar.

Voor iedereen ligt er bij de balie een knip- en plakversie van het Muzeeum, gemaakt door Papier Souvenir. Jonge bezoekers kunnen het mee naar huis nemen of het maken in de Pakhuizen.

Het Muzeeum gaat verbouwen. In de Tobagozaal zijn de plannen voor het vernieuwde museum te zien. Iedereen kan zijn commentaar en suggesties achterlaten.


Tegoedbon

Met de bon in deze krant kun je met maximaal vier personen het Zeeuws maritiem Muzeeum bezoeken voor tien euro. De bon is geldig van 6 juli tot en met 1 september. Slechts één bon geldig per gezelschap.

Meer uit Vlissingen

Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

VLISSINGEN - Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden.

14 uur geleden
MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

2 dagen geleden
'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

2 dagen geleden
Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

3 dagen geleden
Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

3 dagen geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

3 dagen geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

3 dagen geleden