Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muzeeum begint inzamelingsactie voor nieuwe attractie

Muzeeum begint inzamelingsactie voor nieuwe attractie

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum is een crowdfundingactie begonnen om geld in te zamelen voor een nieuwe attractie. Het Muzeeum aan de Nieuwendijk gaat per 1 november een half jaar dicht wegens een grootscheepse verbouwing. “De opstelling van het Muzeeum stamt nog uit de begintijd, twintig jaar geleden, en is wel toe aan vernieuwing,” verklaart museumdirecteur Onno Bakker.

Met Muzeeum heeft de budgetten voor de verbouwing grotendeels rond, maar voor het ‘navigatiespel’ is het Muzeeum op zoek naar 16.000 euro en wil dat geld bij elkaar krijgen middels crowdfunding. “Onderdelen van het Muzeeum zijn aan vervanging toe,” legt Bakker uit. “We werken aan een nieuwe verhaallijn. De bezoekers maken straks als het ware een zeereis waarin alle facetten aan de orde komen. Hoe bouw je een schip, hoe regel je de bemanning, dan het uitvaren en het navigeren, de rijkdom die de zeevaart met zich meebracht. Maar bijvoorbeeld ook het slavernijverleden komt nadrukkelijk aan de orde.”

Navigatiespel
Het navigatiespel waar nu geld voor wordt ingezameld leert kinderen en jongeren navigeren op de gevaarlijke Westerschelde. “Er komen meer educatieve spelen in het Muzeeum en dat is leuk voor zowel jong als oud. Bezoekers kunnen straks overal aan de slag om samen tot oplossingen te komen. We zijn nu al het enige kidsproof museum van Zeeland, maar we denken dat het nog beter kan.” In het navigatiespel komen museumbezoekers straks op de brug van een schip uit de zeventiende eeuw te staan en moeten zien het schip op koers te houden.

Crowdfunding
Onder de noemer ‘Stap aan boord’ hoopt het Muzeeum in dertig dagen het benodigde bedrag van 16.000 euro bij elkaar te krijgen. Tegenover elke gift staat een tegenprestatie. Zo levert een donatie van 25 euro een exclusieve preview van het vernieuwde Muzeeum op. Wie 50 euro doneert mag zelfs een jaar lang gratis naar het Muzeeum. Alles over de inzamelingsactie is te vinden op www.stapaanboord.nu. 

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

2 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

4 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

4 dagen geleden