Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muur van Altena voor 6 ton vernieuwd

Muur van Altena voor 6 ton vernieuwd

VLISSINGEN - Waterschap Scheldestromen restaureert volgend jaar de Muur van Altena in Vlissingen. Ze krijgt ruim 600.000 euro subsidie vanuit de provincie Zeeland voor het herstel van dit 450 jaar oude rijksmonument.

De Muur van Altena is de hoge stenen muur langs de Oranjedijk, die loopt van de Vissershaven tot aan de Oranjemolen. "De muur is gemetseld tussen 1580 en 1590", vertelt een woordvoerder van het waterschap. "Omdat de Muur van Altena de status van rijksmonument heeft, is het waterschap verplicht om de muur goed te onderhouden en op te knappen." 

Voegwerk

Uit inspecties is gebleken dat groot onderhoud nodig is, legt de woordvoerder uit. "De muur staat niet op omvallen, maar vooral het voegwerk heeft een grondig herstel nodig. Dat is het meeste werk. Daarnaast is er relatief kleiner reparatiewerk nodig. Hiermee starten we begin volgend jaar, na het stormseizoen. Dit jaar vindt verdere voorbereiding en uitwerking van het project plaats."

Zeewering

De Muur van Altena is historisch erfgoed, maar heeft volgens de woordvoerder al decennia geen echte zeewerende taak meer. "Er ligt een blinde, verborgen zeewering in de Oranjedijk die, samen met enkele golfbrekende pieren, de eigenlijke primaire zeewering is."

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

8 uur geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

9 uur geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

1 dag geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

1 dag geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

1 dag geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

2 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

2 dagen geleden