Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk betaalt rekening voor rechtszaken rond gebruik X

Musk betaalt rekening voor rechtszaken rond gebruik X

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Musk gaat de advocaatkosten betalen van mensen die in de problemen zijn gekomen op hun werk door berichten of likes op X, zijn sociale medium dat tot voor kort Twitter heette.

"Als je oneerlijk bent behandeld door je werkgever vanwege iets dat je op dit platform hebt gepost of geliket, betalen wij de juridische kosten", liet Musk in de nacht van zaterdag op zondag op X weten. Hij voegde daaraan toe dat er geen limiet aan die bijstand zit.

X zegt zich in te zetten voor de vrijheid van de gebruikers van het sociale medium. Vorige week maakte het bedrijf bekend juridische stappen te nemen tegen een organisatie die zich bezighoudt met campagnes tegen het online zaaien van haat. X beticht het Center for Countering Digital Hate (CCDH) er onder meer van de vrijheid van meningsuiting te ondermijnen. "Wij geloven dat mensen van alle achtergronden en overtuigingen het recht moeten hebben om zich vrij te uiten, zolang ze dat doen binnen de grenzen van de wet", aldus het bedrijf toen in een blogpost.

Kooigevecht met Zuckerberg

Musk ging ook weer in op het voorgestelde kooigevecht tussen hem en Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms. De twee rivalen daagden elkaar in juni via sociale media uit tot een onderling mixed martial arts-duel in Las Vegas. Of het gevecht er ooit van komt of dat het bij een publiciteitsstunt blijft, valt nog te bezien. Maar Musk lijkt er serieus mee bezig te zijn. "Het gevecht tussen Zuckerberg en Musk wordt live gestreamd op X. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel voor veteranen", heeft hij gezegd op X, zonder verdere details te verstrekken.

De miljardair zou ook al aan het trainen zijn voor het treffen met Zuckerberg, die ervaring heeft met jiujitsu. "Ik til de hele dag gewichten en bereid me voor op het gevecht. Ik heb geen tijd om te sporten, dus ik breng ze gewoon naar het werk." Een andere X-gebruiker vroeg de Tesla-topman vervolgens waarom hij het gevecht wil doorzetten. Daarop omschreef Musk het duel als een "beschaafde vorm van oorlog". "Mannen houden van oorlog", voegde hij ook nog toe.

Threads

Musk en Zuckerberg zitten elkaar de laatste tijd zakelijk ook flink in de weg. Zuckerberg heeft namelijk een nieuw socialemediaplatform opgericht, genaamd Threads. Dat lijkt erg op X en heeft er in rap tempo ook veel gebruikers bijgekregen. Musk lijkt de nieuwkomer als een serieuze bedreiging te zien. Kort na de lancering van Threads reageerde hij met de opmerking "concurrentie is prima, valsspelen niet".

Meer uit Financieel

Ook toezichthouder FAA onder vuur om veiligheidsproblemen Boeing

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) staat opnieuw in het middelpunt van kritiek vanwege veiligheidsproblemen bij luchtvaartfabrikant Boeing. Recentelijk kwamen tal van veiligheidsproblemen aan het licht bij Boeing. Volgens critici laat de FAA steken vallen in zijn toezicht op het concern.

12 minuten geleden
Zuid-Korea trekt miljarden uit voor versterking chipindustrie

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - Zuid-Korea trekt omgerekend 6,8 miljard euro uit om de cruciale chipindustrie van het land te versterken, zegt minister van Financiën Choi Sang-mok. Het land moet wereldleider op het gebied van computerchips voor kunstmatige intelligentie (AI) worden, gaf de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol eerder aan.

3 uur geleden
Opnieuw onrustig tijdens demonstratie bij Duitse Teslafabriek

GRÜNHEIDE (AFP/ANP) - Bij de Teslafabriek in Grünheide, iets ten oosten van Berlijn, is het opnieuw tot aanvaringen gekomen tussen demonstranten en de politie. Ook de voorbije dagen was het er onrustig.

17 uur geleden
FT: importheffingen VS voor elektrische auto's China flink omhoog

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering is van plan de importheffingen voor elektrische auto's afkomstig uit China flink te verhogen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Nu ligt die heffing nog op 25 procent, maar volgens de bronnen gaat dat tarief omhoog naar 100 procent.

1 dag geleden
Internet Starlink-satellieten verstoord door zonnestorm

HAWTHORNE (ANP/RTR) - De satellieten van Starlink, een onderdeel van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX, hebben last van de geomagnetische storm die de aarde teistert. Starlink waarschuwt zaterdag voor "verminderde service" van de internetverbindingen die de satellieten verzorgen. "Ons team onderzoekt dit", meldt het bedrijf op zijn website.

1 dag geleden
Luchthavens ruziën over voeren naam 'San Francisco'

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van 'San Francisco' in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK). Volgens dat eerste vliegveld is die nieuwe naam verwarrend voor reizigers.

1 dag geleden
Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

1 dag geleden