Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musicalgroep Papillon speelt The Wiz

Musicalgroep Papillon speelt The Wiz

MIDDELBURG – Musicalgroep Papillon doet iets geheel nieuws. Ze daagden zichzelf uit en besloten een bekende musical in te studeren. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober voeren zij The Wiz op in Schouwburg Middelburg.

Musicalgroep Papillon is een Middelburgse groep theaterliefhebbers die alles graag in eigen hand houdt. Van scripts schrijven tot choreografie en van spelen op de planken tot decorbouw. De twintig leden zijn nauw betrokken bij elkaar en nemen nieuwe leden graag op in hun warme nest. Na de vorige musical ‘Liefs uit Londen’, met muziek ven Bløf, besloot de leden van Papillon dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ze kochten de licentie van musical The Wiz, naar het boek ‘The wonderful Wizard of Oz’ van L. Frank Baum.

“Dit is de eerste keer dat we een bestaand stuk spelen. Er zijn bepaalde regels voor wat je wel en niet mag met het stuk. Gelukkig hebben we toestemming gekregen om kleine aanpassingen te doen, zodat alle leden van onze musicalgroep mee kunnen spelen, dansen en zingen,” vertelt voorzitter Ilse Strobos. 

Andere koek
Strobos is sinds 12 jaar lid en heeft naast haar bestuurstaak de choreografie op zich genomen. “Het leuke van musical vind ik dat verschillende disciplines bij elkaar komen. Toneel, zingen en dansen, je doet het allemaal tegelijk. Dat kan moeilijk zijn, maar het is ook een leuke uitdaging.” De vogelverschrikker, gespeeld door Peter Wouters, vindt zingen en tegelijkertijd dansen best lastig. “Ik ben niet zo’n goede danser. Vroeger heb ik jeugdtheater gedaan en ik heb bij een koor gezeten. Spelen en zingen gaan goed, maar dansen, dat is andere koek. Toen we hadden besloten dat we The Wiz gingen opvoeren wist ik meteen dat ik auditie wilde doen voor de vogelverschrikker. Die rol is op mijn lijf geschreven.”

Peter zag vijf jaar geleden op Facebook een bericht dat er audities gehouden werden voor de zelfgeschreven musical ‘Liefs uit Londen’. “Papillon is een fijne groep mensen. Ik voelde me meteen welkom. Er is ruimte voor ieders ‘gekkigheden’ waardoor je jezelf kunt zijn. Er wordt naar iedereen geluisterd en dat maakt de sfeer goed.”

Willem van Oranje
De repetities voor The Wiz zijn ruim een jaar geleden begonnen. De uitvoering is volgende week, maar de plannen voor de komende musical liggen al klaar. “Op zaterdag 18 november zijn de audities voor Willem van Oranje,” vertelt Ilse. “Niet te verwarren met Soldaat van Oranje. De musical Willem van Oranje een historisch verhaal waar we veel nieuwe kostuums en decor voor moeten gaan maken.” Iedereen mag auditie doen. Toneelervaring is niet noodzakelijk en je hoeft ook nog geen lid te zijn van Papillon of een andere musical- of toneelgroep. Plezier in spelen, zingen en dansen staat voorop.

Schouwburg Middelburg
The Wiz wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober opgevoerd in Schouwburg Middelburg. De familievoorstelling bevat vrolijke liedjes en dans. Kaarten zijn te koop via www.zeelandtheaters.nl en meer informatie over de rolverdeling is te vinden op www.musicalgroeppapillon.com.

Meer uit Middelburg

Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

11 uur geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

14 uur geleden
Man (21) met kapmes in broeksband loopt slingerend onder invloed op rijbaan

MIDDELBURG- Aan Het Groene Woud is zondagmorgen een 21-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man liep slingerend over de rijbaan en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Tevens had de man een kapmes in zijn broeksband. De man is overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. 

19 uur geleden
Auto raakt van de weg en komt achterwaarts in sloot tot stilstand

ARNEMUIDEN- In een flauwe bocht van de A58 in de rijrichting van Vlissingen is zondagmorgen bij Arnemuiden een auto van de weg geraakt. De auto kwam achterwaarts in een sloot terecht. De medewerkers van de ambulancedienst hebben de betrokken personen medisch onderzocht. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

19 uur geleden
Taxi raakt van de weg en komt via droge sloot op akker tot stilstand

ZOUTELANDE- In een bocht van de Zoutelandseweg (N288) is zaterdagavond een taxi van de weg geraakt. Hierna kwam de taxi via een droge sloot tot stilstand op een akker. De politie heeft diverse personen gehoord. Er raakte gelukkig niemand gewond.

20 uur geleden
Middsummer Games in Dauwendaele: activiteiten voor alle leeftijden

Middelburg - Vizita organiseert deze zomervakantie tussen 26 juli en 9 augustus in samenwerking met de partners in de wijk Dauwendaele activiteiten voor alle leeftijden. De activiteiten variëren van een potje biljart en een voetbaltoernooi tot een springkussendorp en een heus Moordspel. Er is voor iedereen iets leuks!

22 uur geleden
'Ga eens samen een kop koffiedrinken'

SEROOSKERKE - Sinds 2015 woont Lama in Serooskerke, maar oorspronkelijk komt ze uit Syrië. Ze heeft in de tijd dat ze in Nederland is al veel mensen leren kennen. 

2 dagen geleden