Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musicalgroep Papillon speelt The Wiz

Musicalgroep Papillon speelt The Wiz

MIDDELBURG – Musicalgroep Papillon doet iets geheel nieuws. Ze daagden zichzelf uit en besloten een bekende musical in te studeren. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober voeren zij The Wiz op in Schouwburg Middelburg.

Musicalgroep Papillon is een Middelburgse groep theaterliefhebbers die alles graag in eigen hand houdt. Van scripts schrijven tot choreografie en van spelen op de planken tot decorbouw. De twintig leden zijn nauw betrokken bij elkaar en nemen nieuwe leden graag op in hun warme nest. Na de vorige musical ‘Liefs uit Londen’, met muziek ven Bløf, besloot de leden van Papillon dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ze kochten de licentie van musical The Wiz, naar het boek ‘The wonderful Wizard of Oz’ van L. Frank Baum.

“Dit is de eerste keer dat we een bestaand stuk spelen. Er zijn bepaalde regels voor wat je wel en niet mag met het stuk. Gelukkig hebben we toestemming gekregen om kleine aanpassingen te doen, zodat alle leden van onze musicalgroep mee kunnen spelen, dansen en zingen,” vertelt voorzitter Ilse Strobos. 

Andere koek
Strobos is sinds 12 jaar lid en heeft naast haar bestuurstaak de choreografie op zich genomen. “Het leuke van musical vind ik dat verschillende disciplines bij elkaar komen. Toneel, zingen en dansen, je doet het allemaal tegelijk. Dat kan moeilijk zijn, maar het is ook een leuke uitdaging.” De vogelverschrikker, gespeeld door Peter Wouters, vindt zingen en tegelijkertijd dansen best lastig. “Ik ben niet zo’n goede danser. Vroeger heb ik jeugdtheater gedaan en ik heb bij een koor gezeten. Spelen en zingen gaan goed, maar dansen, dat is andere koek. Toen we hadden besloten dat we The Wiz gingen opvoeren wist ik meteen dat ik auditie wilde doen voor de vogelverschrikker. Die rol is op mijn lijf geschreven.”

Peter zag vijf jaar geleden op Facebook een bericht dat er audities gehouden werden voor de zelfgeschreven musical ‘Liefs uit Londen’. “Papillon is een fijne groep mensen. Ik voelde me meteen welkom. Er is ruimte voor ieders ‘gekkigheden’ waardoor je jezelf kunt zijn. Er wordt naar iedereen geluisterd en dat maakt de sfeer goed.”

Willem van Oranje
De repetities voor The Wiz zijn ruim een jaar geleden begonnen. De uitvoering is volgende week, maar de plannen voor de komende musical liggen al klaar. “Op zaterdag 18 november zijn de audities voor Willem van Oranje,” vertelt Ilse. “Niet te verwarren met Soldaat van Oranje. De musical Willem van Oranje een historisch verhaal waar we veel nieuwe kostuums en decor voor moeten gaan maken.” Iedereen mag auditie doen. Toneelervaring is niet noodzakelijk en je hoeft ook nog geen lid te zijn van Papillon of een andere musical- of toneelgroep. Plezier in spelen, zingen en dansen staat voorop.

Schouwburg Middelburg
The Wiz wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober opgevoerd in Schouwburg Middelburg. De familievoorstelling bevat vrolijke liedjes en dans. Kaarten zijn te koop via www.zeelandtheaters.nl en meer informatie over de rolverdeling is te vinden op www.musicalgroeppapillon.com.

Meer uit Middelburg

Man gewond bij ongeluk op parkeerplaats Middelburg

MIDDELBURG - Bij winkelcentrum Veerse Poort in Middelburg is dinsdag aan het einde van de middag een oudere man gewond geraakt bij een verkeersongeluk.

3 uur geleden
Column wethouder Rutger Schonis: 'Waar is dat feestje in Middelburg?'

De Hollandse hit 'Waar is dat feestje?' is al weer ruim twaalf jaar oud. Het aanstekelijke liedje wordt nog regelmatig gedraaid op feesten en partijen. Toch is de titel van dit liedje voor Middelburg erg actueel. De gemeente heeft zichzelf namelijk al lang niet meer de vraag gesteld waar in Middelburg een feestje georganiseerd kan worden. 

1 dag geleden
Overhandiging van de Leskist Kansrijk in Middelburg

MIDDELBURG - Donderdag 17 oktober was het 'wereld armoededag'. Deze dag wordt ook wel de 'Internationale dag voor de bestrijding van armoede' genoemd. In het kader van deze dag overhandigde wethouder Louws basisschool Talent als eerste basisschool de leskist Kansrijk. Hij deed dit samen met Rochelle Heerema. Zij is van stichting Positive Minds en ontwikkelde de leskist.

1 dag geleden
Fietsster gewond bij ongeluk Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is maandag aan het einde van de ochtend gewond geraakt toen ze in Middelburg in botsing kwam met een auto.De aanrijding vond rond 11.40 uur plaats bij de kruising van de Griffioenstraat en de Seisweg. Twee politie-eenheden en een ambulanceteam kwamen ter plekke om hulp te verlenen.Na onderzoek werd besloten de fietsster over te brengen naar het ziekenhuis. De betrokken automobilist heeft tegenover de politie een verklaring afgelegd.

1 dag geleden
Vrijdag 25 oktober Fantastic Cat in de Oostkerk

MIDDELBURG - Jaren '60 elektrische folk, jaren '70 rock à la The Babies en verhalende teksten in de stijl van Bob Dylan: dat dit een goede combinatie is, bewijst Fantastic Cat.Achter de poezenhoofden van deze supergroep schuilen dan ook vier grote namen met een succesvolle solocarrière: Anthony D'Amato (Coldsnap), Mike Montali (Hollis Brown), de door onze eigen Danny Vera gelanceerde Brian Dunne en Don Dilego.Twee jaar geleden nog een rockband met een kleine groep fans. Dit veranderde met hun debuutalbum 'The Very Best Of Fantastic Cat'. Voor hun nieuwe album 'Now That's What I Call Fantastic Cat' schreven ze voor het eerst samen aan de nummers. Het resultaat is een verzameling ontroerende en grappige liedjes met aanstekelijke melodieën, mooie harmonieën en verrassende arrangementen.Nu touren ze door Nederland en komen ze ook naar de Oostkerk in Middelburg op 25 oktober. Tickets via www.deoostkerk.nl.

1 dag geleden
Windsurfer raakt in de problemen op het Veerse Meer na afbreken van mast

VROUWENPOLDER- Een windsurfer is zondagmiddag in de problemen gekomen op het Veerse Meer nadat zijn mast was afgebroken. De man probeerde vrij lange tijd om zwemmend aan land te komen maar dit lukte niet. De vrijwilligers van KNRM-reddingsstation Veere werden vervolgens opgeroepen om hulp te verlenen. Met hun reddingsboot 'Oranje' hadden ze de man snel weer op de kant.

2 dagen geleden
Noordwestroute richting besluitvorming

DOMBURG - Woensdag 16 oktober was er een vijfde bijeenkomst van de 'focusgroep Noordwestroute'. Met deze bijeenkomst werd een intensief traject van inventarisatie en participatie rondom de verkeersproblematiek in de gemeente Veere afgerond. Eind oktober staat een bijeenkomst met de gemeenteraad gepland om de eerste voorzichtige conclusies te bespreken.  

3 dagen geleden