Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musicalgroep Papillon speelt The Wiz

Musicalgroep Papillon speelt The Wiz

MIDDELBURG – Musicalgroep Papillon doet iets geheel nieuws. Ze daagden zichzelf uit en besloten een bekende musical in te studeren. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober voeren zij The Wiz op in Schouwburg Middelburg.

Musicalgroep Papillon is een Middelburgse groep theaterliefhebbers die alles graag in eigen hand houdt. Van scripts schrijven tot choreografie en van spelen op de planken tot decorbouw. De twintig leden zijn nauw betrokken bij elkaar en nemen nieuwe leden graag op in hun warme nest. Na de vorige musical ‘Liefs uit Londen’, met muziek ven Bløf, besloot de leden van Papillon dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ze kochten de licentie van musical The Wiz, naar het boek ‘The wonderful Wizard of Oz’ van L. Frank Baum.

“Dit is de eerste keer dat we een bestaand stuk spelen. Er zijn bepaalde regels voor wat je wel en niet mag met het stuk. Gelukkig hebben we toestemming gekregen om kleine aanpassingen te doen, zodat alle leden van onze musicalgroep mee kunnen spelen, dansen en zingen,” vertelt voorzitter Ilse Strobos. 

Andere koek
Strobos is sinds 12 jaar lid en heeft naast haar bestuurstaak de choreografie op zich genomen. “Het leuke van musical vind ik dat verschillende disciplines bij elkaar komen. Toneel, zingen en dansen, je doet het allemaal tegelijk. Dat kan moeilijk zijn, maar het is ook een leuke uitdaging.” De vogelverschrikker, gespeeld door Peter Wouters, vindt zingen en tegelijkertijd dansen best lastig. “Ik ben niet zo’n goede danser. Vroeger heb ik jeugdtheater gedaan en ik heb bij een koor gezeten. Spelen en zingen gaan goed, maar dansen, dat is andere koek. Toen we hadden besloten dat we The Wiz gingen opvoeren wist ik meteen dat ik auditie wilde doen voor de vogelverschrikker. Die rol is op mijn lijf geschreven.”

Peter zag vijf jaar geleden op Facebook een bericht dat er audities gehouden werden voor de zelfgeschreven musical ‘Liefs uit Londen’. “Papillon is een fijne groep mensen. Ik voelde me meteen welkom. Er is ruimte voor ieders ‘gekkigheden’ waardoor je jezelf kunt zijn. Er wordt naar iedereen geluisterd en dat maakt de sfeer goed.”

Willem van Oranje
De repetities voor The Wiz zijn ruim een jaar geleden begonnen. De uitvoering is volgende week, maar de plannen voor de komende musical liggen al klaar. “Op zaterdag 18 november zijn de audities voor Willem van Oranje,” vertelt Ilse. “Niet te verwarren met Soldaat van Oranje. De musical Willem van Oranje een historisch verhaal waar we veel nieuwe kostuums en decor voor moeten gaan maken.” Iedereen mag auditie doen. Toneelervaring is niet noodzakelijk en je hoeft ook nog geen lid te zijn van Papillon of een andere musical- of toneelgroep. Plezier in spelen, zingen en dansen staat voorop.

Schouwburg Middelburg
The Wiz wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober opgevoerd in Schouwburg Middelburg. De familievoorstelling bevat vrolijke liedjes en dans. Kaarten zijn te koop via www.zeelandtheaters.nl en meer informatie over de rolverdeling is te vinden op www.musicalgroeppapillon.com.

Meer uit Middelburg

Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

10 uur geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

16 uur geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

17 uur geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

1 dag geleden
Acht Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Veere

VEERE/OOSTKAPELLE - Burgemeester Schouwenaar van de gemeente Veere reikte vandaag, op vrijdag 26 april 2024, tijdens de lintjesregen acht Koninklijke Onderscheidingen uit.

1 dag geleden
Het verhaal van Maurice: Samen sterk in Koudekerke

KOUDEKERKE - Trots vertelt voorzitter Maurice Stougje over Stichting Koudekerke Samen. Ze zetten zich in voor verbindingen in en door Koudekerke. Koudekerke kwam voor het eerst écht samen in 2015 tijdens het Frits Simonsetoernooi. Een deel van die opbrengsten zou een donatie vormen voor Serious Request in Domburg. Destijds zei Maurice het volgende: "Als ze nog een plek zoeken voor het glazen huis, dan kan het ook in Koudekerke". Zo kwam van het één het ander.

1 dag geleden
Open Boerderijdagen 2024

KOUDEKERKE - De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. 

2 dagen geleden