Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musical over leven Johan Cruijff in de maak

Musical over leven Johan Cruijff in de maak

LEUSDEN (ANP) - Bijna vijf jaar na het overlijden van Johan Cruijff wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een musical over het leven van de legendarische voetballer. Het stuk moet volgend jaar september in première gaan in het nieuwe AFAS Theater in Leusden, zo hebben regisseur en scriptschrijver Tom de Ket en theaterproducent Wolter Lommerde bekendgemaakt.

De musical, getiteld 14 de musical, bevat rock, opera en hiphop en gebruikt in de vormgeving een combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. Wie de hoofdrollen gaan spelen wordt later bekendgemaakt.

De makers laten op verzoek van het management van de oud-voetballer, dat betrokken is bij de ontwikkeling, Cruijff vooral veel praten en voetballen en niet zingen. "We hebben er het volste vertrouwen in dat het een kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt", zegt Carole Thate van Cruyff Management.

Een grote rol is weggelegd voor Cruijffs vrouw Danny. "Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgden er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp, werd wie hij was", zo laten de makers weten.

De voorstelling wordt volgend jaar wekelijks van woensdag tot en met zaterdag opgevoerd. De theaterproducent gaat er daarbij van uit "dat er geen drastische maatregelen tegen corona meer nodig zijn".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Lale Gül voor tweede week op 1 in bestsellerlijst

AMSTERDAM (ANP) - Lale Gül voert net als vorige week de bestseller 60 aan, zo blijkt uit cijfers van het CPNB. Haar boek Ik ga leven staat inmiddels alweer tien weken in de lijst van best verkochte boeken in ons land.

13 uur geleden
Proeffestival in Lichtenvoorde gaat niet door

LICHTENVOORDE (ANP) - Het Startschotgala in Lichtenvoorde, een proefevenement van Fieldlab voor 10.000 bezoekers, gaat niet door op 1 mei. De organisatie kijkt vanwege alle ophef naar een nieuwe datum. Eerder werd ook het Koningsdagfeest van Radio 538 afgeblazen.

2 dagen geleden
Gemeente Breda geeft geen vergunning voor 538 Oranjedag

BREDA (ANP) - De gemeente Breda geeft geen vergunning voor het evenement 538 Oranjedag dat zaterdag zou plaatsvinden in de stad. Er zouden 10.000 mensen worden toegelaten bij het festival, in het kader van de Fieldlab-testevenementen.

2 dagen geleden
Museum betaalt 2 ton voor eigendom van gevluchte Duitse Jood

ZWOLLE (ANP) - Museum de Fundatie in Zwolle betaalt 2 ton voor een schilderij dat het al jaren in de collectie heeft, maar dat afkomstig is uit de verzameling van een Duits-Joodse textielondernemer. Deze verkocht het werk, Christus en de Samaritaanse vrouw bij de bron, van Bernardo Strozzi uit 1635, anoniem toen hij in 1933 in Nederland op de vlucht was voor de nazi 's. Het geld gaat naar zijn familie, die nu in Zuid-Afrika woont.

2 dagen geleden
Typhoon wint Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied

ENSCHEDE (ANP) - Typhoon heeft dit jaar de Willem Wilminkprijs gewonnen voor het beste kinderlied van 2021. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De rapper krijgt de onderscheiding voor zijn nummer Stotteren, dat hij maakte voor het tv-programma Klokhuis. De jury vindt het "niet alleen een fijn nummer om naar te luisteren, maar grappig en troostend tegelijk in het verwoorden van een angstig kinderprobleem", aldus het oordeel.

3 dagen geleden
Heineken Experience, Madurodam en Madame Tussauds open als test

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw opent een aantal instellingen beperkt hun deuren voor publiek om te testen hoe dat gaat in coronatijd. De komende dagen zijn dat Madurodam, Madame Tussauds en de Heineken Experience. De proefdagen zijn onderdeel van het programma van de overheid om Nederland geleidelijk weer te openen.

5 dagen geleden
The Streamers verzorgen verjaardagsconcert koning bij Noordeinde

DEN HAAG (ANP) - De band The Streamers verzorgt op Koningsdag een livestreamconcert vanaf het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Omdat Willem-Alexander en Máxima op 27 april overdag in Eindhoven zijn voor het vieren van Koningsdag, is onduidelijk of zij 's avonds aanwezig zijn bij het concert.

5 dagen geleden