Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musical Les Misérables keert terug in Nederland

Musical Les Misérables keert terug in Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Na veertien jaar is de musical Les Misérables volgend jaar weer te zien in Nederland. De producenten hebben dat dinsdag bekendgemaakt. De productie is van 1 tot en met 19 maart te zien in Carré in Amsterdam en daarna mogelijk nog in een aantal grote Nederlandse theaters. Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert) en Vajèn van den Bosch (Eponine) spelen de hoofdrollen in de nieuwe versie.

Les Misérables, gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo, is een van de succesvolste musicals ooit. In Londen is het stuk al sinds 1986 onafgebroken te zien. Het is daarmee de langst lopende musical in het Verenigd Koninkrijk. Ook op Broadway in New York werd de voorstelling jarenlang opgevoerd.

In Nederland produceerde Joop van den Ende in 1991 de eerste Nederlandstalige versie met Pia Douwes, Henk Poort, Ernst Daniël Smid, Joke de Kruijff, Simone Kleinsma en Paul de Leeuw. Voor een aantal van hen betekende deze voorstelling een doorbraak. In 2008 keerde Les Misérables terug en reisde de voorstelling ruim een jaar door het land, toen met René van Kooten, Wim van den Driessche, Jamai Loman en Nurlaila Karim.

De kaartverkoop voor de voorstellingen in Carré is dinsdag direct begonnen.

Meer uit Entertainment

Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

3 dagen geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

4 dagen geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

6 dagen geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 week geleden
NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

LAREN (ANP) - Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP.

2 weken geleden
Verenigd Koninkrijk organiseert songfestival namens Oekraïne

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat het Eurovisie Songfestival organiseren in plaats van Oekraïne, zo heeft organisator European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt. Eigenlijk zou Oekraïne als de winnaar van dit jaar het evenement organiseren, maar dat kan niet vanwege de oorlog in het land.

2 weken geleden
Pearl Jam trad zondagavond niet op na doktersadvies

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse band Pearl Jam zegde zondagmiddag op het laatste moment het concert in de Ziggo Dome af op doktersadvies. Dat heeft een woordvoerder van MOJO maandag gemeld.

2 weken geleden