Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

#Museumgym: Walcherse Musea protesteren tegen sluiting met beweging en hersengymnastiek

#Museumgym: Walcherse Musea protesteren tegen sluiting met beweging en hersengymnastiek

MIDDELBURG - Diverse Musea doen vandaag mee aan de landelijke actiedag van de cultuursector, uit protest tegen de gedwongen sluiting in het kader van de coronamaatregelen van het kabinet. Bij de musea is vandaag het motto: ‘musea openen hun deuren voor een mentale booster’.

In Museum Veere werd een sportieve rondwandeling georganiseerd, met oefeningen onder leiding van wandelcoach Hans Corbijn. Bij het Polderhuis in Westkapelle was er ruimte voor hersengymnastiek, en bij Terra Maris in Oostkapelle werd een boomoefeningentocht gehouden. Ook het Zeeuws Museum deed mee. Op de derde verdieping, in de zaal met de beroemde Zeeuwse wandtapijten, verzorgde directeur Marjan Ruiter enthousiast een les Tai chi voor zes liefhebbers.

Op verschillende plekken in het land zijn waarschuwingen uitgedeeld bij theaters en andere cultuurinstellingen die vandaag uit protest hun deuren openden. Boa’s gaven waarschuwingen in onder meer Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Voor zover bekend zijn er in de gemeenten Middelburg en Veere nog geen waarschuwingen uitgedeeld.

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

6 uur geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

6 uur geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 dag geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

1 dag geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

1 dag geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

1 dag geleden