Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Museum Vitality is nu een officieel geregistreerd museum

Museum Vitality is nu een officieel geregistreerd museum

KAPELLE - Oorlogsmuseum Vitality in Kapelle staat in het landelijke museumregister. Het register is een lijst met Nederlandse musea die aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen.

Het Kapelse museum staat tussen bijvoorbeeld het Zuiderzeemuseum, het Rijksmuseum en het Zeeuws Museum in Middelburg.

Voorzitter Andries Looijen van het bestuur heeft de erkenning woensdag bekend gemaakt. “Het heeft heel wat voeten in aarde”, zegt hij. “Zo moet je onder meer de collectie beschrijven volgens algemene museumrichtlijnen, moet de klimaatbeheersing op orde zijn en er moet sprake zijn van goed bestuur, ook op financieel gebied.”

Verbouwing

Een team van vrijwilligers heeft zich de afgelopen maanden op die taken gestort. “Met dit als prachtig resultaat”, zegt Looijen. Bij de deur van het museum hangt een bordje met ‘geregistreerd museum’. Vitality wil verhuizen naar een nieuw gebouw bij de militaire Franse begraafplaats. 

Meer uit Reimerswaal

Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

22 uur geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

3 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

4 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

4 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

5 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

5 dagen geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

1 week geleden