Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Museum Scheldewerf houdt doneeractie

Museum Scheldewerf houdt doneeractie

VLISSINGEN - De stichting Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen bestaat sinds juli 2009. We hebben in die tijd veel bereikt, en afgelopen jaren bezoekers van alle leeftijden met de geschiedenis van scheepswerf de Schelde, de grootste Zeeuwse werf, kennis laten nemen’, aldus de stichting. ‘De gebruikersovereenkomst met de gemeente Vlissingen is na 10 jaar tot een eind gekomen en de stichting mag het pand kopen voor 100.000 euro. We zijn al een eind over de helft, maar hebben nog een flink bedrag nodig.”

Doneren kan via de website van het museum, www.museumscheldewerf.nl. ‘Elk bedrag is welkom. Als de koopsom is bereikt, krijgen donateurs bericht dat ze het toegezegde bedrag kunnen overmaken. Vanaf 50 euro krijgen donateurs het boekje ‘De Schelde schrijft geschiedenis’ van Jacques Cats cadeau (zolang de voorraad strekt).’

Meer uit Vlissingen

Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

17 minuten geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

2 uur geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

1 dag geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

1 dag geleden
Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

2 dagen geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

2 dagen geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

3 dagen geleden