Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Na het succes van vorig jaar is de Munt aan Zee weer te koop. Een cadeaumunt met een waarde van 5 euro die alleen bij Vlissingse ondernemers kan worden verzilverd. “En dit jaar doen er nog meer ondernemers mee,” vertelt bedenker Robert de Ruijter.

De Munt aan Zee is geboren tijdens de coronacrisis. “Aanvankelijk was het idee om iets te bedenken waarmee de omzet van de Vlissingse ondernemers in de rustige wintermaanden zou stijgen”, legt De Ruijter uit. “Dat bleek een succes te zijn, vorig jaar is er voor zo’n 55.000 euro aan munten verkocht. Heel leuk, want je kunt wel zoiets bedenken dan is het toch maar afwachten of het ook wat wordt.”

Cadeaumunt
De Munt aan Zee is bedoeld als cadeaumunt om de Vlissingse ondernemers te ondersteunen. De munt kan worden verzilverd bij Vlissingse bedrijven: winkels, restaurants, café’s, uitjes en beauty. “Vorig jaar zijn we begonnen met 50 deelnemende bedrijven. Dat zijn er nu 62 en er staan er al weer tien op de lijst die we volgend jaar kunnen toevoegen. Leuk is dat er nu ook ondernemers uit Oost-Souburg meedoen. Het is een Vlissingse cadeaumunt, dus daar hoort Souburg natuurlijk ook bij. Het is een mooi compliment dat de ondernemers niet alleen mee willen blijven doen maar er ook nog bij zijn gekomen. Het is dus wat meer dan een eenmalige actie geworden.”

Evaluatie
Na het succes van vorig jaar heeft De Ruijter onderzocht wat er nog verbeterd kon worden aan het concept. “Nadat de munt vorige winter is geïntroduceerd hebben we een ondernemersborrel gehouden met alle deelnemende ondernemers en hebben de we munt geëvalueerd. Uit de feedback van de ondernemers kwam naar voren dat de geldigheidsduur van de munt te kort was, de munt was toen maar drie maanden geldig. We hebben toen voorgesteld om de geldigheidsduur van de munt te verlengen tot een jaar en daar zei eigenlijk iedereen volmondig ja tegen,” aldus De Ruijter.

Goed doel
Vorig jaar is zo’n 92 procent van de munten ook daadwerkelijk ingeleverd. “We denken nu aan een goed doel om de niet verzilverde munten aan te schenken maar denken nog na welk doel. De speeltuin is nu hot, dus misschien is dat wat. Nu de geldigheidsduur van de munt is verlengd zal het in de toekomst ook wel minder voorkomen dat munten niet verzilverd worden.”

Kerstpakketten
De Munt aan Zee wordt veel gekocht door bedrijven om dienst te doen als kerstpakket of als deel van een kerstpakket. “Het zwaartepunt ligt toch rond de feestdagen”, vertelt De Ruijter. “Zo’n beetje 80 procent van de verkoop is als kerstpakket. Orionis en Zorgstroom nemen de munt als als kerstpakket voor de medewerkers. Dat was vorig jaar zo’n succes dat ze het nu weer doen,” vertelt De Ruijter. “De munt is per 1 december weer verkrijgbaar en kan meteen worden verzilverd. Nu komen zo langzaamaan de bestellingen voor de kerstdagen binnen, dus voor ons wordt het een drukke periode.”

Meer uit Vlissingen

Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

18 uur geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

19 uur geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

19 uur geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

21 uur geleden
Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

1 dag geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimen van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

1 dag geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

2 dagen geleden