Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mulder hoopt dat ouders in gesprek gaan met kinderen over jaarwisseling

Mulder hoopt dat ouders in gesprek gaan met kinderen over jaarwisseling

GOES - Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes denkt dat het goed is dat ouders in gesprek gaan met hun kinderen over vuurwerk. “Ze hebben soms niet in de gaten dat het nu echt strafbaar is. Dan kunnen ze verrast als de politie plots voor de deur staat”, zegt ze. 

Vanwege het landelijke vuurwerkverbod is het strafbaar om vuurwerk in bezit te hebben en af te steken. Ook mogen ze op social media geen oproep plaatsen om vuurwerk af te steken. “Dat is oproepen tot strafbaar gedrag. Ouders lijken zich dat niet altijd te realiseren. Houd je kinderen in de gaten en ga met hen in gesprek.” 

Druk

Mulder wijst op de gedachte van het vuurwerkverbod. “De druk op de zorg is al groot. Je wil daar geen vuurwerkverwondingen meer bij hebben.” 

Evenement

De burgemeester denkt dat er meer dan genoeg is te doen voor jongeren. Een van de voorbeelden is een clubbin’ event dat een aantal Zeeuwse gemeenten heeft georganiseerd. Het wordt op oudejaarsavond uitgezonden via de app Woov. Naast een aantal Dj’s uit de provincie zijn daarop shows te zien van Broederliefde en Bilal Wahib. De show is net voor de kerstdagen opgenomen in de Boatshed in Goes. 

Meer uit Beveland

Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

14 uur geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

17 uur geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

20 uur geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

1 dag geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

1 dag geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

1 dag geleden
Zeeuwen terug uit Den Haag: 'Een mooie dag, maar we zijn er nog niet'

HEINKENSZAND/DEN HAAG - Een delegatie van zo'n zestig Zeeuwen heeft demissionair minister Rob Jetten van Energie en Klimaat woensdag de Zeeuwse voorwaarden overhandigd voor grote energieprojecten, zoals nieuwe kerncentrales. Jetten zegde toe er voor de zomervakantie inhoudelijk op te reageren. "We kunnen spreken van een mooie dag", concludeerde de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis bij thuiskomst, "maar we zijn nog niet klaar."

2 dagen geleden