Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mulder hoopt dat ouders in gesprek gaan met kinderen over jaarwisseling

Mulder hoopt dat ouders in gesprek gaan met kinderen over jaarwisseling

GOES - Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes denkt dat het goed is dat ouders in gesprek gaan met hun kinderen over vuurwerk. “Ze hebben soms niet in de gaten dat het nu echt strafbaar is. Dan kunnen ze verrast als de politie plots voor de deur staat”, zegt ze. 

Vanwege het landelijke vuurwerkverbod is het strafbaar om vuurwerk in bezit te hebben en af te steken. Ook mogen ze op social media geen oproep plaatsen om vuurwerk af te steken. “Dat is oproepen tot strafbaar gedrag. Ouders lijken zich dat niet altijd te realiseren. Houd je kinderen in de gaten en ga met hen in gesprek.” 

Druk

Mulder wijst op de gedachte van het vuurwerkverbod. “De druk op de zorg is al groot. Je wil daar geen vuurwerkverwondingen meer bij hebben.” 

Evenement

De burgemeester denkt dat er meer dan genoeg is te doen voor jongeren. Een van de voorbeelden is een clubbin’ event dat een aantal Zeeuwse gemeenten heeft georganiseerd. Het wordt op oudejaarsavond uitgezonden via de app Woov. Naast een aantal Dj’s uit de provincie zijn daarop shows te zien van Broederliefde en Bilal Wahib. De show is net voor de kerstdagen opgenomen in de Boatshed in Goes. 

Meer uit Beveland

GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

1 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

1 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

3 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden
Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

2 dagen geleden