Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

De leden hebben vooral lichte muziek op het repertoire staan en gaan voor beter leren spelen op een gezellige manier, vertelt voorzitter Arjen Pekaar. Hij benadrukt dat iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - welkom is om eens muziek te komen maken.

Familie

Mozart heeft een fanfareorkest en speelt marsen, maar voornamelijk populaire muziek. “Coldplay, Santana, Lionel Richie”, noemt Pekaar, die zelf eufonium en trombone speelt, enkele voorbeelden. Met de nieuwe dirigent, René Hendrickx, leeft de vereniging na de coronatijd weer op. “De vorige dirigent is bij ons blijven spelen, dus dat zegt wel iets over de sfeer”, vindt Pekaar, die zelf al ruim veertig jaar lid is. “We zijn als een familie.” Het ledenaantal groeit en er is betrokken bestuur, maar nieuwe leden zijn zeker welkom. “We hebben nog genoeg instrumenten klaar liggen en genoeg mensen die met plezier lesgeven.” Aan concoursen en wedstrijden neemt Mozart geen deel, maar ze treedt wel graag op. Volgens Pekaar raak je niet zomaar uitgekeken op deze hobby. “Ik leer nog steeds bij. Je ontwikkelt een bepaalde stijl, maar de nieuwe dirigent motiveert je om op een nieuwe manier te spelen, waardoor het lichter gaat klinken.” 

Geïnteresseerden zijn welkom bij een repetitieavond, elke donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in Tehaere in Yerseke. “Je kunt kijken, luisteren en ook meteen een instrument uitproberen. In overleg kunnen we ook een ander tijdstip afspreken.” Kijk voor meer info op mozartyerseke.com.

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

2 dagen geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

3 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

6 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 week geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 week geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden