Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

De leden hebben vooral lichte muziek op het repertoire staan en gaan voor beter leren spelen op een gezellige manier, vertelt voorzitter Arjen Pekaar. Hij benadrukt dat iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - welkom is om eens muziek te komen maken.

Familie

Mozart heeft een fanfareorkest en speelt marsen, maar voornamelijk populaire muziek. “Coldplay, Santana, Lionel Richie”, noemt Pekaar, die zelf eufonium en trombone speelt, enkele voorbeelden. Met de nieuwe dirigent, René Hendrickx, leeft de vereniging na de coronatijd weer op. “De vorige dirigent is bij ons blijven spelen, dus dat zegt wel iets over de sfeer”, vindt Pekaar, die zelf al ruim veertig jaar lid is. “We zijn als een familie.” Het ledenaantal groeit en er is betrokken bestuur, maar nieuwe leden zijn zeker welkom. “We hebben nog genoeg instrumenten klaar liggen en genoeg mensen die met plezier lesgeven.” Aan concoursen en wedstrijden neemt Mozart geen deel, maar ze treedt wel graag op. Volgens Pekaar raak je niet zomaar uitgekeken op deze hobby. “Ik leer nog steeds bij. Je ontwikkelt een bepaalde stijl, maar de nieuwe dirigent motiveert je om op een nieuwe manier te spelen, waardoor het lichter gaat klinken.” 

Geïnteresseerden zijn welkom bij een repetitieavond, elke donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in Tehaere in Yerseke. “Je kunt kijken, luisteren en ook meteen een instrument uitproberen. In overleg kunnen we ook een ander tijdstip afspreken.” Kijk voor meer info op mozartyerseke.com.

Meer uit Reimerswaal

Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

13 uur geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

1 dag geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

3 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

5 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Emigratie

Emigratie is van alle tijden. Soms laten mensen zich leiden door de zucht naar avontuur, maar meestal worden ze ertoe gedwongen door onderdrukking of slechte leefomstandigheden. Ook Zuid-Beveland had daarmee te maken, met name in de negentiende eeuw. Zo zochten veel gereformeerden hun toevlucht in Amerika, omdat de hervormde kerk hen zag als tweederangsburgers. De meesten vestigden zich in Michigan, waar ze hun eigen gemeenten opbouwden. Het stadje 'Zeeland' getuigt nog van de herkomst van de eerste bewoners.

6 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke openen zaterdag nieuw seizoen

KRABBENDIJKE - Zaterdag (6 april) begint het nieuwe seizoen van 'De Trappers' uit Krabbendijke. Bij de openingsrit onder de noemer 'Trap(pers) mee' begint de trimclub aan een nieuw seizoen. Tegelijkertijd is het een promotierit om nieuwe leden te trekken, dus iedereen mag meerijden. 

1 week geleden
Tafeltennisclub viert zaterdag jubileum met heel Kapelle; Bettine Vriesekoop geeft clinic

KAPELLE - Tafeltennisvereniging (TTV) Kapelle bestaat vijftig jaar en viert dit zaterdag met een feestelijk programma in sporthal De Bloesem. Tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop verzorgt een clinic. Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur.

1 week geleden