Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Mozart hoort bij Yerseke'

'Mozart hoort bij Yerseke'

YERSEKE – In samenwerking met muziekvereniging Mozart in Yerseke en de Zeeuwse Muziekschool is 'Heel Reimerswaal Speelt' van start gegaan. Via dit project maken basisschoolleerlingen kennis met het bespelen van een muziekinstrument. De afgelopen maanden was er muziek in de klas van basisschool Het Kompas in Yerseke. Binnenkort vindt het project ook in Kruiningen, Hansweert en Krabbendijke plaats.


Muziekvereniging Mozart in Yerseke heeft vanuit een anonieme gift blaasinstrumenten en drumpads kunnen aanschaffen. Daardoor kunnen kinderen ervaren hoe leuk muziek maken is en wat ze allemaal kunnen leren in een korte periode.

Gekoppeld

Vrijwilligers van de muziekvereniging hebben het project 'Heel Reimerswaal Speelt' ondersteund en de lessen werden door de druminstructeur van Mozart en leraren van de Zeeuwse Muziekschool verzorgd. Onder hen was koperdocent Anton Kempe. “Het is de bedoeling om meer muziek in de klas te brengen door alle basisschoolleerlingen hiermee in aanraking te laten komen”, legt hij uit.

“Omdat er nog subsidie over was, werd besloten om dit als eerste uit te zetten in Yerseke. Hier werd de koppeling gemaakt met muziekvereniging Mozart. Overal worden op scholen projecten gestart om kinderen actief te laten kennismaken met het bespelen van een muziekinstrument. In principe wordt elke school gekoppeld aan een muziekvereniging. In Kruiningen gaat dit nog gebeuren, evenals in Hansweert en Krabbendijke.”

Sociaal

Het plan om op diverse basisscholen in de gemeente Reimerswaal muziekles te gaan geven, onder het mom van 'Heel Reimerswaal speelt', is in navolging van de projecten 'Heel Noord-Beveland speelt' en 'Heel Veere speelt'. “Naar aanleiding van het succes in Veere, is het nu hier ook van grond is gekomen. We hopen dat de gemeente de subsidiëring overneemt.”

Na een introductieles hebben de leerlingen één theorieles en drie instrumentale lessen gehad. “De lessen werden gegeven voor kleinkoper, saxofoons en slagwerk. Het project is belangrijk, want muziek maken is niet alleen leuk, maar er wordt nog maar heel weinig aan muziek gedaan, zeker op scholen. Het zou mooi zijn als door dergelijke initiatieven meer kinderen een muziekinstrument zouden leren bespelen en muziekverenigingen meer leden zouden krijgen. Het is ook een heel sociaal gebeuren; Mozart hoort gewoon bij Yerseke en het is belangrijk dat deze verbinding gemaakt wordt en er muziek in de klaslokalen van de scholen gebracht wordt.”

Mini-concert

Op dinsdag 18 juni is er als afsluiting een heus mini-concert op het schoolplein van Het Kompas in Yerseke. Vanaf 19.00 uur zijn de leerlingen en leden van Mozart dan te horen.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

19 uur geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

22 uur geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

1 dag geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

1 dag geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

1 dag geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

2 dagen geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

4 dagen geleden