Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Mozart hoort bij Yerseke'

'Mozart hoort bij Yerseke'

YERSEKE – In samenwerking met muziekvereniging Mozart in Yerseke en de Zeeuwse Muziekschool is 'Heel Reimerswaal Speelt' van start gegaan. Via dit project maken basisschoolleerlingen kennis met het bespelen van een muziekinstrument. De afgelopen maanden was er muziek in de klas van basisschool Het Kompas in Yerseke. Binnenkort vindt het project ook in Kruiningen, Hansweert en Krabbendijke plaats.


Muziekvereniging Mozart in Yerseke heeft vanuit een anonieme gift blaasinstrumenten en drumpads kunnen aanschaffen. Daardoor kunnen kinderen ervaren hoe leuk muziek maken is en wat ze allemaal kunnen leren in een korte periode.

Gekoppeld

Vrijwilligers van de muziekvereniging hebben het project 'Heel Reimerswaal Speelt' ondersteund en de lessen werden door de druminstructeur van Mozart en leraren van de Zeeuwse Muziekschool verzorgd. Onder hen was koperdocent Anton Kempe. “Het is de bedoeling om meer muziek in de klas te brengen door alle basisschoolleerlingen hiermee in aanraking te laten komen”, legt hij uit.

“Omdat er nog subsidie over was, werd besloten om dit als eerste uit te zetten in Yerseke. Hier werd de koppeling gemaakt met muziekvereniging Mozart. Overal worden op scholen projecten gestart om kinderen actief te laten kennismaken met het bespelen van een muziekinstrument. In principe wordt elke school gekoppeld aan een muziekvereniging. In Kruiningen gaat dit nog gebeuren, evenals in Hansweert en Krabbendijke.”

Sociaal

Het plan om op diverse basisscholen in de gemeente Reimerswaal muziekles te gaan geven, onder het mom van 'Heel Reimerswaal speelt', is in navolging van de projecten 'Heel Noord-Beveland speelt' en 'Heel Veere speelt'. “Naar aanleiding van het succes in Veere, is het nu hier ook van grond is gekomen. We hopen dat de gemeente de subsidiëring overneemt.”

Na een introductieles hebben de leerlingen één theorieles en drie instrumentale lessen gehad. “De lessen werden gegeven voor kleinkoper, saxofoons en slagwerk. Het project is belangrijk, want muziek maken is niet alleen leuk, maar er wordt nog maar heel weinig aan muziek gedaan, zeker op scholen. Het zou mooi zijn als door dergelijke initiatieven meer kinderen een muziekinstrument zouden leren bespelen en muziekverenigingen meer leden zouden krijgen. Het is ook een heel sociaal gebeuren; Mozart hoort gewoon bij Yerseke en het is belangrijk dat deze verbinding gemaakt wordt en er muziek in de klaslokalen van de scholen gebracht wordt.”

Mini-concert

Op dinsdag 18 juni is er als afsluiting een heus mini-concert op het schoolplein van Het Kompas in Yerseke. Vanaf 19.00 uur zijn de leerlingen en leden van Mozart dan te horen.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

20 uur geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

1 dag geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

2 dagen geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

3 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

5 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

1 week geleden