Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moviemakerz 2.0 van start in Borsele en Goes: 'Kinderen komen op een leuke manier met de filmwereld in aanraking'

Moviemakerz 2.0 van start in Borsele en Goes: 'Kinderen komen op een leuke manier met de filmwereld in aanraking'

GOES – In de bioscoop in Goes vond woensdag de kick-off plaats van het filmeducatieproject Moviemakerz. Leerlingen uit groep zeven en acht van vijf basisscholen uit de gemeenten Borsele en Goes gaan de komende maanden aan de slag met een lessenreeks waarin zij de basisbeginselen van film aangeleerd krijgen. Ook worden zij meer bewust gemaakt van nieuwe media. Tenslotte maken zij zelf een kort filmpje dat vertoond wordt tijdens een heuse première in de bioscoop. De winnaars van het beste filmpje worden beloond met de gouden zeester-bokaal.

Jamih, Senna en Isa van De Regenboog uit Nieuwdorp komen enthousiast de bioscoop uit en zien het project helemaal zitten. “Het lijkt mij echt heel vet om een eigen film te maken”, vertelt Senna. “Ik ben nog aan het twijfelen over wat ik ga doen, acteren of filmen. Ik hoop dat we leren wat je allemaal moet doen om een film te maken”. Isa is er wel al over uit wat zij wil gaan doen. “Ik wil acteren. Mijn broer heeft ook meegedaan aan Moviemakerz en hij vond het toen superleuk. Zelf kijk ik vooral veel series. Fantasy vind ik het leukst, want dan kan er van alles gebeuren”.  
Ook leerkracht Mieke Taal kijkt uit naar het verdere verloop van het project. “Het is de tweede keer dat onze school meedoet aan Moviemakerz. We willen dit graag koppelen aan onze manier van werken. We werken met thema’s en het volgende thema is ‘vikingen’. Het zou heel leuk zijn als de kinderen een filmpje hierover zouden kunnen maken. Zo’n kick-off is voor hen een hele beleving. Ik vind het belangrijk dat kinderen kennismaken met film als medium en dat ze op een leuke manier in aanraking komen met de filmwereld”.

Het project is ontwikkeld door KCE Oosterschelderegio in samenwerking met Culturele Raad Borsele en Cine Zee. Docenten Kasper Mols en Rutger-Jan Cleiren van filmstudio Bruutsterdam gaan de lessen op de scholen geven. “Wij leggen verbindingen tussen de filmindustrie en opkomende makers. We willen de woonkamer zijn voor filmmakend Zeeland”, legt Kasper uit. “We zijn net klaar met de bouw van onze studio en bioscoop in Clinge en zijn nu druk bezig met de verdere ontwikkeling van de educatieve tak van ons bedrijf. Met Moviemakerz worden jonge filmmakers gecreëerd, die over een paar jaar bij ons gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die wij bieden. Lesgeven vinden we superleuk. In korte tijd maken we een heel mooi ‘af’ product, waarop we soms zelfs nog trotser zijn dan de kinderen die er aan gewerkt hebben”.

Meer uit Beveland

Vlaketunnel A58 richting Bergen op Zoom dicht vanwege ongeval met meerdere voertuigen

BERGEN OP ZOOM-  De Vlaketunnel (A58) richting Bergen op Zoom is momenteel dicht vanwege een ongeval met meerdere voertuigen. Het ongeval zorgt inmiddels voor flink wat verkeershinder. 

10 minuten geleden
Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

1 dag geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

2 dagen geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

3 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

3 dagen geleden