Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Move for Casper-actie van Casper’s Peloton Zeeland

Move for Casper-actie van Casper’s Peloton Zeeland

ARNEMUIDEN - In het weekend van 29 en 30 mei organiseert Support Casper de landelijke actie ‘Move for Casper’. Tijdens deze actie is het de bedoeling om in het gehele land, via acties, Support Casper nog meer op de kaart te zetten. Natuurlijk gaat Casper’s Peloton Zeeland hieraan een bijdrage leveren. Daarnaast laten zij deze kans niet voorbij gaan om ook nog wat geld bij elkaar te fietsen ter ondersteuning van de strijd tegen alvleesklierkanker.


Naast het werven van donaties, laat dit kleine team al jaren zien ook sportief tot grote daden in staat te zijn. Daarom kiezen zij ook op zaterdag 29 mei weer voor een sportieve uitdaging. Geen rondje fietsen, maar een rit in lijn van de stamkroeg van Casper van Eijck, Café Leuk in Rotterdam, naar de eigen basis op het terras van Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden.

Extra uitdaging
De route zal vrijwel geheel bestaan uit het fietsen over de Zuid- Hollandse en Zeeuws eilanden, waarbij de dammen een extra uitdaging op gaan leveren. De vraag wordt dan natuurlijk; Wat doet het weer? Waait het en nog belangrijker, uit welke hoek? Krijgen we regen, of blijft het lekker droog? En gaat nu eindelijk de temperatuur naar boven, zodat we arm- en beenstukken en al die overbodige ballast thuis kunnen laten?

Leuk
Om half 10 vertrekt het gezelschap met de bus naar Rotterdam. In de stamkroeg Café LEUK wordt verzameld en de accu verder opgeladen in voorbereiding van deze tocht van ruim 110 kilometer. Ook in een tussenstop is voorzien, want de koffie en broodjes staan klaar in B&B Vacay Dune Lodges. Rond half 5 hopen ze te finishen op het terras van Restaurant Oranjeplaat. En corona dan? Casper’s Peloton gaat zich natuurlijk de hele dag aan de coronaregels houden en iedereen zal zich vooraf laten testen bovendien.

Verdubbeld
Alle deelnemers betalen inschrijfgeld. Dat bedrag wordt ook nog eens verdubbeld door Restaurant Oranjeplaat. Natuurlijk zijn ze er dan nog niet. Het onderzoek naar een effectieve behandelmethode ter bestrijding van alvleesklierkanker is een dure zaak. Veel minder voorkomende, maar wel ernstige soms levensbedreigende, ziekten krijgen meestal weinig, of zelfs geen financiële ondersteuning en zijn volledig afhankelijk van donaties. U kunt Casper’s Peloton daarbij helpen.

Steven Rooks
Het blijft niet bij deze actie. Op 4 juli volgt het Endura Event for Casper, met een aantal mooie fietsroutes voor de race-en recreatieve-fietsers. Ons seizoen wordt op 25 september besloten met een spectaculaire slotactie t.w. het Oranjeplaat Event for Casper. Ook hier tal van fietsroutes en bovendien een unieke tijdrit van 16 kilometer, waarin de deelnemers de strijd tegen anderen, maar vooral de klok en zichzelf aangaan. Bovendien geeft bij beide events Steven Rooks een fietsclinic.

Steunen
Mensen die ons en zo de strijd tegen alvleesklierkanker, willen steunen kunnen dat doen via een donatie op onze team-actiepagina van de website van Support Casper. Ga hiervoor naar de link: https://www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper. Voor meer informatie over de acties van team Casper’s Peloton Zeeland kunt u contact opnemen via: [email protected].

Meer uit Middelburg

Koningsdag Zoutelande 2024

ZOUTELANDE - Vier Koningsdag en -nacht 2024 in Zoutelande! Op 26 en 27 april 2024 viert Zoutelande Koningsnacht en Koningsdag met een spectaculair programma vol activiteiten voor jong en oud, mogelijk gemaakt door de enthousiaste steun van lokale ondernemers en sponsors.

1 uur geleden
Politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op inbrekers en maatregelen te nemen

WALCHEREN- De politie waarschuwt voor inbrekers in het gebied van Walcheren. Ze zouden vooral actief zijn in Vlissingen, Middelburg en Veere. Inbrekers wisten tot nu toe in april spullen te stelen uit zeven woningen. De teller voor dit jaar staat op ongeveer veertig meldingen voor woninginbraak. 

20 uur geleden
Naast vuurwerk ook ruim 100 gram harddrugs gevonden in woning aan het Kraanstraatje

MIDDELBURG- Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen bekend gemaakt dat er ook ruim 100 gram  harddrugs zijn ontdekt. De politie betrad afgelopen donderdag de woning na een anonieme tip van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tip zouden in de woning drugs gemaakt worden. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten. De 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording af moeten leggen.

23 uur geleden
Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

1 dag geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

1 dag geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

2 dagen geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

2 dagen geleden