Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Move for Casper-actie van Casper’s Peloton Zeeland

Move for Casper-actie van Casper’s Peloton Zeeland

ARNEMUIDEN - In het weekend van 29 en 30 mei organiseert Support Casper de landelijke actie ‘Move for Casper’. Tijdens deze actie is het de bedoeling om in het gehele land, via acties, Support Casper nog meer op de kaart te zetten. Natuurlijk gaat Casper’s Peloton Zeeland hieraan een bijdrage leveren. Daarnaast laten zij deze kans niet voorbij gaan om ook nog wat geld bij elkaar te fietsen ter ondersteuning van de strijd tegen alvleesklierkanker.


Naast het werven van donaties, laat dit kleine team al jaren zien ook sportief tot grote daden in staat te zijn. Daarom kiezen zij ook op zaterdag 29 mei weer voor een sportieve uitdaging. Geen rondje fietsen, maar een rit in lijn van de stamkroeg van Casper van Eijck, Café Leuk in Rotterdam, naar de eigen basis op het terras van Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden.

Extra uitdaging
De route zal vrijwel geheel bestaan uit het fietsen over de Zuid- Hollandse en Zeeuws eilanden, waarbij de dammen een extra uitdaging op gaan leveren. De vraag wordt dan natuurlijk; Wat doet het weer? Waait het en nog belangrijker, uit welke hoek? Krijgen we regen, of blijft het lekker droog? En gaat nu eindelijk de temperatuur naar boven, zodat we arm- en beenstukken en al die overbodige ballast thuis kunnen laten?

Leuk
Om half 10 vertrekt het gezelschap met de bus naar Rotterdam. In de stamkroeg Café LEUK wordt verzameld en de accu verder opgeladen in voorbereiding van deze tocht van ruim 110 kilometer. Ook in een tussenstop is voorzien, want de koffie en broodjes staan klaar in B&B Vacay Dune Lodges. Rond half 5 hopen ze te finishen op het terras van Restaurant Oranjeplaat. En corona dan? Casper’s Peloton gaat zich natuurlijk de hele dag aan de coronaregels houden en iedereen zal zich vooraf laten testen bovendien.

Verdubbeld
Alle deelnemers betalen inschrijfgeld. Dat bedrag wordt ook nog eens verdubbeld door Restaurant Oranjeplaat. Natuurlijk zijn ze er dan nog niet. Het onderzoek naar een effectieve behandelmethode ter bestrijding van alvleesklierkanker is een dure zaak. Veel minder voorkomende, maar wel ernstige soms levensbedreigende, ziekten krijgen meestal weinig, of zelfs geen financiële ondersteuning en zijn volledig afhankelijk van donaties. U kunt Casper’s Peloton daarbij helpen.

Steven Rooks
Het blijft niet bij deze actie. Op 4 juli volgt het Endura Event for Casper, met een aantal mooie fietsroutes voor de race-en recreatieve-fietsers. Ons seizoen wordt op 25 september besloten met een spectaculaire slotactie t.w. het Oranjeplaat Event for Casper. Ook hier tal van fietsroutes en bovendien een unieke tijdrit van 16 kilometer, waarin de deelnemers de strijd tegen anderen, maar vooral de klok en zichzelf aangaan. Bovendien geeft bij beide events Steven Rooks een fietsclinic.

Steunen
Mensen die ons en zo de strijd tegen alvleesklierkanker, willen steunen kunnen dat doen via een donatie op onze team-actiepagina van de website van Support Casper. Ga hiervoor naar de link: https://www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper. Voor meer informatie over de acties van team Casper’s Peloton Zeeland kunt u contact opnemen via: [email protected]

Meer uit Middelburg

Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

10 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

11 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

1 dag geleden