Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mourinho buigt met Spurs achterstand om

LONDEN (ANP) - Coach José Mourinho heeft bij Tottenham Hotspur een succesvolle terugkeer beleefd in de Champions League. De Spurs, vorig seizoen finalist, bogen tegen het Griekse Olympiakos een 2-0-achterstand om in een zege: 4-2. In dezelfde groep was Robert Lewandowski maar liefst vier keer trefzeker voor Bayern München, dat met 6-0 won bij Rode Ster Belgrado.

Tottenham stond voor eigen publiek al na negentien minuten met 2-0 achter door doelpunten van Youssef El Arabi en Ruben Semedo. Daarop besloot Mourinho in te grijpen en hij haalde Eric Dier al na 29 minuten naar de kant voor Christian Eriksen.

Nog vlak voor rust tekende Dele Alli met het nodige fortuin voor de aansluitingstreffer. Yassine Meriah kon een voorzet vanaf de rechterflank eenvoudig wegwerken, maar hij miste de bal volledig. Dele Alli profiteerde en tikte eenvoudig raak. Kort na rust maakte Harry Kane gelijk en via Serge Aurier en opnieuw Kane liep Tottenham uit. De Spurs verzekerden zich zodoende van een plek in de volgende ronde.

Lewandowski bracht in Servië zijn doelpuntentotaal in de Champions League dit seizoen op negen. De Poolse spits had slechts vijftien minuten nodig voor het maken van zijn vier doelpunten. In de 53e minuut maakte hij de 0-2 en via doelpunten in de 60e, 64e en 68e minuut tilde hij de stand naar 0-5. Corentin Tolisso bepaalde de eindstand op 0-6, Leon Goretzka maakte de eerste voor Bayern.

Voor Lewandowski is het al zijn derde hattrick ooit in de Champions League. In 2013 deed hij het namens Borussia Dortmund tegen Real Madrid en vier jaar geleden namens Bayern tegen Dinamo Zagreb. In de 77e minuut werd Lewandowski naar de kant gehaald.

Meer uit Voetbal

Sparta-doelman Olij 'door het dolle heen' na selectie voor Oranje

ROTTERDAM (ANP) - Nick Olij behoort tot de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal. De doelman van Sparta Rotterdam vernam het nieuws donderdag van keeperstrainer Patrick Lodewijks.

22 minuten geleden
Bayer Leverkusen één duel verwijderd van Bundesliga-historie

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen kan zaterdag in het laatste competitieduel van het seizoen opnieuw een record vestigen. Als de landskampioen niet verliest van FC Augsburg wordt het de eerste club ooit die ongeslagen blijft op het hoogste niveau in Duitsland.

26 minuten geleden
Recordhouder Schöne van NEC gaat nog een jaar door

NIJMEGEN (ANP) - Lasse Schöne speelt ook volgend seizoen nog voor NEC. De 37-jarige Deen verlengt zijn aflopende contract met één jaar. De middenvelder is met 441 wedstrijden al de buitenlander met de meeste duels in de Eredivisie ooit.

1 uur geleden
Trainer Slot bevestigt voor eerste keer vertrek naar Liverpool

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot heeft voor het eerst toegegeven dat hij naar Liverpool vertrekt. "Er is nog geen officiële aankondiging, maar ik kan wel bevestigen dat ik daar volgend seizoen trainer ga worden. Maar dat is voor jullie geen verrassing", zei hij op een persconferentie voor het laatste competitieduel van zondag met Excelsior.

Guardiola waarschuwt ManCity voor 'enorm zwaar' kampioensduel

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Pep Guardiola van Manchester City waarschuwt zijn spelers in de aanloop naar de kampioenswedstrijd zondag tegen West Ham United voor een "enorm zwaar duel". De koploper verdedigt op de laatste speeldag een voorsprong van 2 punten. "Het lot ligt in onze handen. Als we winnen zijn we kampioen, anders pakt Arsenal de titel", zei de Spaanse coach.

Coach Slot mist veel spelers in zijn afscheidsduel met Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot mist in zijn laatste wedstrijd met Feyenoord veel spelers. Hij kan zondag in het thuisduel met Excelsior geen beroep doen op Santiago Giménez, Quinten Timber, Mats Wieffer, Quilindschy Hartman, Kostas Lamprou, Gjivai Zechiël en Antoni Milambo. Thomas Beelen is ziek.