Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mountainbikekampioen Milan Vader promoot Zeeuwse mossel

Mountainbikekampioen Milan Vader promoot Zeeuwse mossel

YERSEKE - Als geboren Zeeuw zet Nederlands kampioen mountainbike Milan Vader zich in voor de promotie van Zeeuwse mosselen.

Vader neemt filmpjes op om de mossel onder de aandacht te brengen van een jong, sportief publiek, meldt het Nederlands Mosselbureau donderdag. ‘Velen van hen weten niet dat mosselen lekker, gezond en duurzaam zijn en makkelijk te bereiden.’

Chef

In drie video’s van een minuut neemt de uit Middelburg afkomstige Vader kijkers mee naar zijn roots in Zeeland, de Oosterschelde en de daar gekweekte Zeeuwse mosselen. ‘Het mooie aan mosselen is dat ze puur natuur zijn. De smaak is super en je hoeft geen chef te zijn om ze te kunnen bereiden’, aldus de mountainbiker, die zaterdag 26 september voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen werd.

Boost

‘Mosselen zijn superfood’, stelt het mosselbureau. ‘Ze bevatten weinig calorieën, 125 per 100 gram, en zijn een bron van hoogwaardige eiwitten. Goede voeding heeft een sporter nodig om te herstellen van zware trainingsarbeid. Mosselen geven bovendien een Omega 3-boost. Eén maaltijd voorziet in de behoefte voor een hele week. Mosselen zijn verder rijk aan mineralen als jodium, ijzer, fosfor en magnesium en vitaminen A, B2, B12 en E.’

Wereldkampioenschap

Zaterdag (10 oktober) vertegenwoordigt Vader Nederland bij het wereldkampioenschap in Oostenrijk. Zaterdag 17 oktober neemt hij deel aan het Europees kampioenschap in Zwitserland. In 2021 hoopt hij op de Olympische Spelen in Tokio de strijd aan te gaan voor een medaille.

Vaders eerste promotievideo is te bekijken via het Youtube-kanaal van ‘Mosselen. Zo uit Zeeland’.

Meer uit Reimerswaal

Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

5 uur geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

8 uur geleden
Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

2 dagen geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

3 dagen geleden
Bijeenkomst over nieuwbouw school en gymzaal Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag (17 juni) houdt de gemeente Kapelle een informatiebijeenkomst over de bouwplannen voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwe gymzaal in Wemeldinge. 

4 dagen geleden
Darter Kay Schuurbiers Nederland Kampioen bij aspiranten

KRABBENDIJKE - Kay Schuurbiers (14 jaar) uit Krabbendijke is zondag na een spannende strijd Nederlands Kampioen geworden bij de dart-aspiranten.

5 dagen geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

KRUININGEN/KAPELLE - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn. Ben je geslaagd of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

6 dagen geleden