Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mountainbikekampioen Milan Vader promoot Zeeuwse mossel

Mountainbikekampioen Milan Vader promoot Zeeuwse mossel

YERSEKE - Als geboren Zeeuw zet Nederlands kampioen mountainbike Milan Vader zich in voor de promotie van Zeeuwse mosselen.

Vader neemt filmpjes op om de mossel onder de aandacht te brengen van een jong, sportief publiek, meldt het Nederlands Mosselbureau donderdag. ‘Velen van hen weten niet dat mosselen lekker, gezond en duurzaam zijn en makkelijk te bereiden.’

Chef

In drie video’s van een minuut neemt de uit Middelburg afkomstige Vader kijkers mee naar zijn roots in Zeeland, de Oosterschelde en de daar gekweekte Zeeuwse mosselen. ‘Het mooie aan mosselen is dat ze puur natuur zijn. De smaak is super en je hoeft geen chef te zijn om ze te kunnen bereiden’, aldus de mountainbiker, die zaterdag 26 september voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen werd.

Boost

‘Mosselen zijn superfood’, stelt het mosselbureau. ‘Ze bevatten weinig calorieën, 125 per 100 gram, en zijn een bron van hoogwaardige eiwitten. Goede voeding heeft een sporter nodig om te herstellen van zware trainingsarbeid. Mosselen geven bovendien een Omega 3-boost. Eén maaltijd voorziet in de behoefte voor een hele week. Mosselen zijn verder rijk aan mineralen als jodium, ijzer, fosfor en magnesium en vitaminen A, B2, B12 en E.’

Wereldkampioenschap

Zaterdag (10 oktober) vertegenwoordigt Vader Nederland bij het wereldkampioenschap in Oostenrijk. Zaterdag 17 oktober neemt hij deel aan het Europees kampioenschap in Zwitserland. In 2021 hoopt hij op de Olympische Spelen in Tokio de strijd aan te gaan voor een medaille.

Vaders eerste promotievideo is te bekijken via het Youtube-kanaal van ‘Mosselen. Zo uit Zeeland’.

Meer uit Reimerswaal

De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

6 uur geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

9 uur geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

1 dag geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

1 dag geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

1 dag geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

1 dag geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

3 dagen geleden