Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mosselfestijn Vrouwenpolder wordt ouderwets gezellig

Mosselfestijn Vrouwenpolder wordt ouderwets gezellig

VROUWENPOLDER - Het is weer zover! Op zaterdag 10 september is het weer ouderwets gezellig in het prachtige Vrouwenpolder, aan de Walcherse kust. De ondernemers organiseren ook in 2022 weer samen hun onovertroffen mosselfestijn!

Ook dit jaar staat de feesttent natuurlijk weer in het dorp, met livemuziek, heerlijke drankjes én uiteraard met mosselen, die maar vijf euro per portie kosten. Je kunt ook bij één van de deelnemende restaurants genieten van mosselen, voor 15 euro per maaltijd. Zeeuwse mosselkwekers zijn dit jaar zeer te spreken over de kwaliteit die zij zien. “De mosselen zijn goed gevuld en mooi op kleur, wij meten vleespercentages van 27 procent en hoger.”, aldus mosselkweker Marinus Padmos uit Bruinisse. Het mosselseizoen ging op 6 juli officieel van start.

Ontspannen nazomeren?
Op deze feestelijke dag is er ook een gezellige braderie en markt, die dit jaar wordt gecombineerd met een koopjesroute door Vrouwenpolder. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur doen er maar liefst 28 huizen mee, die soms nog prachtig versierd zijn ook. Bewoners brengen vanaf de stoep of vanuit hun tuin of garage al hun overtollige spulletjes aan de man en vrouw.

Het mosselfestijn in Vrouwenpolder is ideaal om ontspannen na te zomeren in Zeeland, met vertier voor jong en oud. Jij komt toch ook?

Meer uit Middelburg

Zaterdag 14 september Open Monumentendag 2024 in gemeente Veere

DOMBURG - Net als voorgaande jaren doet de gemeente Veere weer mee aan de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 14 september. Bent u eigenaar of beheerder van een monument in de gemeente Veere en wilt u de deuren van uw monument van 10.00 tot 17.00 uur openstellen voor publiek? Dan hoort de gemeente dat graag uiterlijk 19 juli 2024 van u. Aanmelden Open Monumentendag

14 minuten geleden
Gewonden bij botsing auto's in Middelburg

MIDDELBURG - Op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn vrijdagochtend twee personen gewond geraakt bij een aanrijding. Twee auto's liepen forse schade op.De auto's kwamen rond 10.45 uur met elkaar in botsing bij de kruising van de Waldammeweg en de Herculesweg. Eén van de voertuigen kwam tot stilstand in de bosschage. Twee ambulanceteams kwamen ter plekke om zich over de betrokkenen te ontfermen. Twee personen werden meegenomen door de ambulancedienst. De auto's liepen de nodige schade op. Vanwege de aanrijding moest de politie een deel van de straat afzetten. Omstreeks 11.30 uur was de weg weer helemaal vrij. Over de oorzaak van de botsing is niets bekend.Op de bewuste kruising vonden de afgelopen jaren al verschillende aanrijdingen plaats. In meerdere gevallen was ook sprake van letsel. Een maand geleden raakte bijvoorbeeld nog een fietser gewond toen deze in botsing kwam met een personenauto.

1 uur geleden
Eerste folkloristische dag in Middelburg gevierd

MIDDELBURG - Vandaag vond de eerste folkloristische dag plaats in Middelburg. Versierde paarden, ringrijden en klederdracht op en om het Abdijplein. Een fototerugblik.

19 uur geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marcel den Boer uit Arnemuiden die gepubliceerd werd. 

21 uur geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

WESTKAPELLE - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

1 dag geleden
UPDATE Schietincident Middelburg: 'Mogelijk werd geschoten tussen mensen op straat'

MIDDELBURG - Het schietincident gisteravond in Middelburg vond mogelijk plaats tussen mensen op straat en niet specifiek op de woning die werd geraakt. Dat meldt de politie zojuist.Rond 20.00 uur meldde een omwonende van de Regentenlaan dat er was geschoten op een woning en een auto. "We kregen door dat er mogelijk meerdere personen op elkaar aan het schieten waren. Agenten waren snel ter plaatse maar troffen echter niemand meer aan", zo vertelt de politie.Op straat werd een afzetting gemaakt en hierbij werd ook een kogelhuls gevonden. Deze is door de politie veilig gesteld voor nader onderzoek. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk. "Mogelijk is er geschoten tussen mensen op straat. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Wij zijn nog op zoek naar meer informatie", aldus de politie.De politie roept mensen die iets gezien hebben op om zich te melden. Ook mensen die een cameradeurbel hebben die wellicht iets heeft vastgelegd dat interessant kan zijn voor de recherche, worden gevraagd zich te melden. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

1 dag geleden
Donderdag 11 juli eerste folkloristische dag Middelburg: let op verkeersmaatregelen

MIDDELBURG - Donderdag 11 juli wordt in Middelburg de eerste folkloristische dag gevierd met ring- en sjezenrijden op en rond het Abdijplein. Het evenement heeft gevolgen voor het verkeer en het parkeren.

1 dag geleden