Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mossel- en Oesterboulevard in Yerseke trekt de hele zomer bezoekers’

‘Mossel- en Oesterboulevard in Yerseke trekt de hele zomer bezoekers’

YERSEKE - De Mossel- en Oesterboulevard in Yerseke is tot en met 29 september dagelijks te bezoeken. Op woensdag zijn er extra activiteiten, onder de naam ‘Mosseldag’. Zo is aan de Havendijk, uitkijkend op de oesterputten en kotters op de Oosterschelde, de expositie ‘Zeeuws Meisje #broederschap’ van Rem van den Bosch te zien.

Belgische bezoekers namen afgelopen woensdag de gelegenheid van hun nationale feestdag te baat om langs de Mossel- en Oesterboulevard te flaneren. Deze dagelijkse activiteiten, die de massale eendaagse Mosseldag vervangen, moeten ook de Zeeuwen zelf aantrekken en Nederlanders die vakantie vieren in eigen land, vertelt de Reimerswaalse wethouder Kees Verburg. “Je kunt hier met het hele gezin mosselen en oesters proeven en gelijk leren hoe ze gekweekt worden.”

Onderdeel van de boulevard is de tentoonstelling van Rem van den Bosch. Deze Zeeuwse fotograaf en beeldend kunstenaar blaast met zijn Zeeuws Meisje-fotoseries nieuw leven in het erfgoed van de streekdracht, met prints van oesters, mosselen en kreeft. “Zorg voor de wereld en zorg voor elkaar zijn thema’s waarover Rem bezoekers aan het denken wil zetten”, vertelt Alique van Nes, die betrokken was het vinden van deze aansprekende locatie voor de tentoonstelling. “Dit is een prachtige plek voor de expositie, want de verbondenheid met de natuur is hier heel zichtbaar. En boeren op zee is duurzaam. Je eet hier de schelpdieren uit de Oosterschelde.”

Uitsmeren

Naast de vele horecagelegenheden waar bezoekers schelpdieren kunnen eten, kunnen boulevardbezoekers onder meer mosselen vissen op de Oosterschelde met een speciale rondvaartboot en een rondleiding volgen langs de historische oesterputten. Op woensdagen zijn er ook foodtrucks, streekproductenkraampjes en wisselende activiteiten, zoals culinaire wandelingen, speurtochten voor kinderen en het kampioenschap krabbetjes vissen. In augustus maakt strandkunstenaar Tim Hoekstra met grasharken een tijdelijk kunstwerk op een zandplaat.

Een Belgische familie is op een terrasje in de haven neergestreken en geniet met uitzicht op de vissersboten van een portie kibbeling. De dochter en haar partner zijn voor het eerst in Yerseke, maar haar ouders zijn er al vaker geweest. “Ik vind het hier heel leuk, de mensen zijn erg gemoedelijk”, zegt ze. Haar ouders vertellen al van kleins af aan graag mosselen te eten. “De buren gingen vroeger regelmatig mosselen halen in Yerseke. We kunnen ze thuis ook in de supermarkt kopen, maar dat is niet hetzelfde hè.”

De Mosseldag van vroeger, waarbij Yerseke overspoeld werd door duizenden bezoekers, komt naar verwachting niet meer terug. Door de coronamaatregelen kon de Mosseldag vorig jaar niet doorgaan en is de Mossel- en Oesterboulevard opgezet. Dat is goed bevallen en daarom voor deze zomer uitgebreid naar dagelijkse activiteiten, vertelt wethouder Kees Verburg. “Waar de Mosseldag op één dag heel veel mensen trok, kun je het bezoek met de Mossel- en Oesterboulevard over de hele zomer uitsmeren.”

Meer uit Beveland

Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

11 uur geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

15 uur geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

15 uur geleden
Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

1 dag geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

1 dag geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

1 dag geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

1 dag geleden