Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moslims willen van Talpa weten waar bedrijf in racismedebat staat

Moslims willen van Talpa weten waar bedrijf in racismedebat staat

AMSTERDAM (ANP) - Zes grote moslimorganisaties willen dat mediabedrijf Talpa kleur bekent in het racismedebat. Dat lieten zij vrijdag weten, nu Talpa een verzoek van de Nederlandse moslims om de samenwerking met de tv-familie Meiland te heroverwegen naast zich heeft neergelegd. Het bedrijf van John de Mol stelt alleen verantwoordelijk te zijn voor uitspraken die de Meilandjes in zijn programma doen.

Het tv-gezin ligt onder vuur omdat moeder Erica in haar biografie anti-moslimuitspraken doet. Veel bedrijven verbraken vanwege de uitspraken de samenwerking. Talpa zegt wel tegen het kwetsen van bevolkingsgroepen te zijn, maar wil niet zeggen of de quotes van de Meilandjes binnen die definitie valt. Het bedrijf is eigenaar van onder meer SBS, Veronica en Net5.

"Het bevreemdt de samenwerkende moslimorganisaties dat Talpa de maatschappelijke commotie negeert en niet op een adequate wijze adresseert", laten de zes grote moslimkoepels weten. "Net als andere bedrijven heeft Talpa een morele verantwoordelijkheid om stelling te nemen tegen discriminatie, moslimhaat en uitsluiting. Door geen duidelijkheid te verschaffen waar Talpa staat in het maatschappelijk debat rondom racisme en haat, blijft Talpa de schijn tegen zich hebben."

Zij wijzen erop dat het zwijgen van Talpa het bedrijf "imagoschade" berokkent. Zij roepen het mediaconcern nogmaals op het gesprek aan te gaan over de "xenofobe en racistische" uitspraken van Erica Meiland.

Meer uit Binnenland

Nieuwe campagne tegen seksueel ongewenst gedrag op de werkvloer

DEN HAAG (ANP) - De overheid start dinsdag een campagne om seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bespreekbaar te maken. Met de campagne 'Met elkaar trekken we de grens' wil de overheid organisaties aansporen om over omgangsvormen te praten. Dit moet het voor werkenden makkelijker maken om aan te geven wat wel of niet gewenst is en om grensoverschrijdend gedrag te melden.

59 minuten geleden
Hof doet uitspraak in zaak rond verdronken Orlando Boldewijn

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de strafzaak in hoger beroep tegen de 33-jarige Roy B., die volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk is voor de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam. Het slachtoffer verdronk in februari 2018 bij de ponton waar B. op woonde, in de Haagse wijk Ypenburg. Het OM verwijt B. dat hij niets heeft gedaan toen de jongen in het ijskoude water terecht was gekomen.

4 uur geleden
Rechtbank vonnist in zaak over ernstig ziek maken eigen kinderen

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen de 37-jarige Sarah V., die wordt verdacht van het ernstig ziek maken van twee van haar kinderen. Op 6 februari heeft het Openbaar Ministerie elf jaar gevangenisstraf tegen haar geëist. V., arts van beroep, ontkent dat zij haar kinderen iets heeft aangedaan. De zaak heeft haar leven verwoest, zegt zij.

4 uur geleden
Gianni de W. krijgt strafeis te horen in grote sextortionzaak 

BREDA (ANP) - Gianni de W. (25), de verdachte in de grootste sextortionzaak van het land, krijgt de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen. De man uit Etten-Leur staat in Breda terecht voor onlinemisbruik van dertig veelal minderjarige slachtoffers, die hem grote aantallen naaktfoto's en expliciete seksvideo's stuurden.

4 uur geleden
Van Gennip zwakt wet af over discriminatie bij sollicitaties

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zwakt de wet af die moet zorgen voor minder discriminatie bij sollicitatieprocedures. De strengere regels zouden eigenlijk gelden voor bedrijven met minimaal 25 werknemers. Maar ze stelt die ondergrens bij naar 50 werknemers. De bewindsvrouw hoopt dat de Eerste Kamer hierdoor akkoord kan gaan met de wet als hier dinsdag over wordt gestemd.

8 uur geleden
PBL: klimaatdoel EU ondergrens van wat Nederland zou moeten halen

DEN HAAG (ANP) - Wil Nederland een eerlijke bijdrage leveren aan het wereldwijde klimaatbeleid, dan zal het de uitstoot van broeikasgassen in 2040 met minstens 90 procent moeten hebben verminderd ten opzichte van 1990. Dat komt overeen met het klimaatdoel dat de Europese Commissie voor ogen heeft. Het is evenwel onzeker of dat technisch haalbaar is, en of er voldoende draagvlak is voor de daarvoor benodigde aanpassingen, schrijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een rapport.

10 uur geleden
Vragen en zorgen over mogelijke kerncentrales op de Maasvlakte

OOSTVOORNE (ANP) - Twee kerncentrales tussen alle industrie op de Maasvlakte? Heel wat bezoekers van de informatiebijeenkomst over kernenergie in het Zuid-Hollandse dorp Oostvoorne kunnen het zich niet voorstellen. Zo'n 150 mensen kwamen met hun vragen en zorgen naar de badplaats die uitkijkt op de Maasvlakte.

10 uur geleden