Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moslims willen van Talpa weten waar bedrijf in racismedebat staat

Moslims willen van Talpa weten waar bedrijf in racismedebat staat

AMSTERDAM (ANP) - Zes grote moslimorganisaties willen dat mediabedrijf Talpa kleur bekent in het racismedebat. Dat lieten zij vrijdag weten, nu Talpa een verzoek van de Nederlandse moslims om de samenwerking met de tv-familie Meiland te heroverwegen naast zich heeft neergelegd. Het bedrijf van John de Mol stelt alleen verantwoordelijk te zijn voor uitspraken die de Meilandjes in zijn programma doen.

Het tv-gezin ligt onder vuur omdat moeder Erica in haar biografie anti-moslimuitspraken doet. Veel bedrijven verbraken vanwege de uitspraken de samenwerking. Talpa zegt wel tegen het kwetsen van bevolkingsgroepen te zijn, maar wil niet zeggen of de quotes van de Meilandjes binnen die definitie valt. Het bedrijf is eigenaar van onder meer SBS, Veronica en Net5.

"Het bevreemdt de samenwerkende moslimorganisaties dat Talpa de maatschappelijke commotie negeert en niet op een adequate wijze adresseert", laten de zes grote moslimkoepels weten. "Net als andere bedrijven heeft Talpa een morele verantwoordelijkheid om stelling te nemen tegen discriminatie, moslimhaat en uitsluiting. Door geen duidelijkheid te verschaffen waar Talpa staat in het maatschappelijk debat rondom racisme en haat, blijft Talpa de schijn tegen zich hebben."

Zij wijzen erop dat het zwijgen van Talpa het bedrijf "imagoschade" berokkent. Zij roepen het mediaconcern nogmaals op het gesprek aan te gaan over de "xenofobe en racistische" uitspraken van Erica Meiland.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Garand 1 maand geleden
Hoe kleinzielig maar bovenal hypocriet Nederlanders kunnen zijn. Dit is de zoveelste aanfluiting over die vermaledijde Islam! Een schande van de bovenste orde dit geneuzel over wat deze vrouw in haar boek opgetekend heeft en waar vele (Nederlanders) hetzelfde over denken maar niet durven te uiten aangaande de nog immer oprukkende indoctrinatie van de Islam in het (vrije) Westen. Maar nog veel erger, het politiek correcte geneuzel van de politieke leiders in dit land en de rest van Europa. Als dit niet snel wordt gekeerd heeft onze democratie met onze normen en waarden die wij sinds ‘jaar en dag’ koesteren, geen enkele betekenis meer en zijn we overgeleverd aan wat minderheden aan eisen op tafel leggen. De bedrijven die de samenwerking met deze familie hebben opgezegd zijn zelf de schande voorbij en gaan heel gemakkelijk voorbij aan de vrije meningsuiting van individuele burger. Ik zie diezelfde bedrijven geen spier vertrekken als deze mevrouw iets soortgelijks had geschreven de Joodse gemeenschap in ons land. Als wij nu die bedrijven gaan boycotten wil ik nog wel eens zien hoe snel ze de beeindigde contracten weer herstellen!
bung 87 1 maand geleden
moslims--lange tenen en korte lontjes. een mop over mohamed en ze staan op hun achterste benen terwijl een mop over popi jopie ZELFS katholieken doet lachen. advies: kun je niet tegen kritiek vertrek dan naar een moslim land. .wil je hier wonen--pas je aan aan onze cultuur. kun of wil je dat niet, hoepel dan op, niemand houd je tegen. nooit denken dat wij buigen voor jullie agressieve vijandige intolerante vrouwonvriendelijke ideologie.
Wind 1 maand geleden
Moslims,ga terug naar jullie roots en bemoei je daar met de zaken en de bedrijven die nu ineens niks te maken willen hebben allemaal boycotten en er niks meer kopen want dat zijn de grootste hypocrieten.
nieuwbox19 1 maand geleden
De mensen moeten niks meer kopen bij de bedrijven die de meilandjes boycoten
nieuwbox19 1 maand geleden
Er komen veel teveel van die mensen in nederland nog even en zij willen hier de dienst uitmaken
nieuwbox19 1 maand geleden
Wat een gezeik iedereen heeft vrijheid van meningsuiting als bepaalde groepen daar niet tegen kunnen moeten ze oprotten naar hun eigen land Als je hier wil wonen zal je je aan moeten passen aan dit land en wij niet aan hun
bung 87 1 maand geleden
ik koop spullen van meiland--wie daar niet tegen kan moet opzouten--straks mag je helemaal niets meer in dit land.

Meer uit Binnenland

Ambassade waarschuwt voor mogelijke aanslag in Nairobi

NAIROBI (ANP) - De Nederlandse ambassade in Kenia waarschuwt landgenoten voor een mogelijke aanslag in hoofdstad Nairobi. De ambassade heeft die informatie van de Franse overheid gekregen en acht die "geloofwaardig", schrijft ambassadeur Maarten Brouwer in een brief die op de Facebookpagina van de ambassade is gepubliceerd.

3 uur geleden
Curaçao verlengt 'time-out' om hoge coronacijfers in ziekenhuis

WILLEMSTAD (ANP) - De zogenoemde ‘time-out’ die de Curaçaose regering op 7 januari instelde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is donderdag voor de tweede keer met tien dagen verlengd. Het aantal besmettingen daalde de afgelopen dagen gestaag op het eiland, maar volgens minister-president Gilmar 'Pik' Pisas blijft het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis te hoog.

5 uur geleden
Voormalig advocaat Max Moszkowicz sr. overleden

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig advocaat Max Moszkowicz sr. is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon Robert Moszkowicz bevestigd na berichtgeving door De Telegraaf en NRC. Gedurende zijn carrière groeide hij door tal van spraakmakende zaken uit tot een begrip in de Nederlandse strafadvocatuur.

6 uur geleden
Mondkapjes en tests voor minima en gemeenten met veel infecties

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten krijgen volgende maand zelftesten en mondkapjes van het Rijk om uit te delen aan mensen met lage inkomens. Er komen tot 1 mei ongeveer zes testen en zes maskers per persoon beschikbaar, meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast krijgen dertig gemeenten met een lage vaccinatiegraad en een hoog aantal besmettingen extra kapjes en tests.

6 uur geleden
Waarschijnlijk toch Nederlandse bloemen op Sint-Pieterplein Rome

DEN HAAG (ANP) - Het Sint-Pietersplein in Rome is met Pasen waarschijnlijk toch versierd met Nederlandse bloemen als daar de pauselijke zegen wordt uitgesproken. De Friezenkerk in Rome, verantwoordelijk voor de organisatie, meldt donderdag dat er wordt gewerkt aan een doorstart nadat de Limburgse hoofdarrangeur die jaren betrokken was bij de bloemenhulde had aangegeven dat sponsors hadden afgehaakt.

8 uur geleden
Kernfusie-expert: energie uit wind en zon blijft hard nodig

EINDHOVEN (ANP) - De techniek achter kernfusie is volop in ontwikkeling, maar volgens kernfusie-expert Marco de Baar blijft het in de tussentijd zeker noodzakelijk om in windmolens en zonnepanelen te investeren. De komende decennia blijft de bijdrage die kernfusie aan vergroening zal leveren nog "verschrikkelijk beperkt", zei hij tijdens een bijeenkomst over kernfusie van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

8 uur geleden
Minder treinen NS vanaf 7 februari door uitval personeel

UTRECHT (ANP) - De NS laat vanaf 7 februari minder treinen rijden omdat er steeds meer medewerkers thuiszitten door ziekte of omdat ze vanwege de coronaregels in quarantaine moeten. Op trajecten waar nu zes treinen per uur rijden, zullen dat er straks vier zijn, meldt de NS. Op trajecten waar de NS nu vier treinen per uur laat rijden, worden dat er twee.

8 uur geleden