Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Morgen opnieuw persconferentie: OMT adviseert korte lockdown

Morgen opnieuw persconferentie: OMT adviseert korte lockdown

THOLEN - Het kabinet heeft een nieuwe coronapersconferentie aangekondigd. Morgenavond zullen demissionair minister president Mark Rutte en demissionair minister De Jonge Nederland opnieuw toespreken. Het Outbreak Management Team (OMT) denkt dat een korte lockdown verstandig is. Het kabinet moet hierover nog een besluit nemen.

Sinds 2 november geldt het risiconiveau ‘ernstig’ voor heel Nederland. Gisteren testten bijna 13.000 mensen positief op het virus. Eerder werd al bekend dat er vrijdag nieuwe coronarestricties zouden worden opgelegd, maar nu blijkt dat dit waarschijnlijk lockdown-achtige maatregelen gaan worden. Dat meldden bronnen vanochtend aan NOS. Het OMT zou een lockdown van twee weken adviseren.

Evenementen worden dan geschrapt, bioscopen en theaters zouden dicht moeten. De sluitingstijden voor de horeca en de groepsgrootte worden ook aangepast. Één lichtpuntje: scholen kunnen wel open blijven. Na de korte lockdown zouden mensen geen QR-code meer kunnen krijgen door te testen, de zogenaamde 2G-regel. Een QR-code kun je dan nog enkel krijgen na een vaccinatie of wanneer je onlangs corona hebt gehad.

Persconferentie
Of de maatregelen daadwerkelijk worden ingevoerd, is nog onduidelijk. Vandaag wordt er op het Catshuis nog overlegd. Wat de maatregelen inhouden, zal morgenavond bekend worden. De persconferentie begint om 19.00 uur.

Meer uit Tholen

Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

18 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

1 dag geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

1 dag geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

2 dagen geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

2 dagen geleden