Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Morgen opnieuw persconferentie: OMT adviseert korte lockdown

Morgen opnieuw persconferentie: OMT adviseert korte lockdown

THOLEN - Het kabinet heeft een nieuwe coronapersconferentie aangekondigd. Morgenavond zullen demissionair minister president Mark Rutte en demissionair minister De Jonge Nederland opnieuw toespreken. Het Outbreak Management Team (OMT) denkt dat een korte lockdown verstandig is. Het kabinet moet hierover nog een besluit nemen.

Sinds 2 november geldt het risiconiveau ‘ernstig’ voor heel Nederland. Gisteren testten bijna 13.000 mensen positief op het virus. Eerder werd al bekend dat er vrijdag nieuwe coronarestricties zouden worden opgelegd, maar nu blijkt dat dit waarschijnlijk lockdown-achtige maatregelen gaan worden. Dat meldden bronnen vanochtend aan NOS. Het OMT zou een lockdown van twee weken adviseren.

Evenementen worden dan geschrapt, bioscopen en theaters zouden dicht moeten. De sluitingstijden voor de horeca en de groepsgrootte worden ook aangepast. Één lichtpuntje: scholen kunnen wel open blijven. Na de korte lockdown zouden mensen geen QR-code meer kunnen krijgen door te testen, de zogenaamde 2G-regel. Een QR-code kun je dan nog enkel krijgen na een vaccinatie of wanneer je onlangs corona hebt gehad.

Persconferentie
Of de maatregelen daadwerkelijk worden ingevoerd, is nog onduidelijk. Vandaag wordt er op het Catshuis nog overlegd. Wat de maatregelen inhouden, zal morgenavond bekend worden. De persconferentie begint om 19.00 uur.

Meer uit Tholen

Bedrijfsongeval op boerderij bij Sint-Maartensdijk, arbeidsinspectie in kennis gesteld

SINT-MAARTSENDIJK - Bij een boerderij aan de Meliasweg tussen Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland heeft vanmorgen een bedrijfsongeval plaatsgevonden. De arbeidsinspectie is door de politie in kennis gesteld.Op de meldkamer kwam vanmorgen een melding van een bedrijfsongeval bij een boerderij aan de Meliasweg tussen Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland binnen. Dit was rond 11:10 uur. Direct werden de politie en een ambulanceteam met spoed naar de boerderij gestuurd. De arbeidsinspectie is door de politie in kennis gesteld. Momenteel wordt er nog onderzocht wat er precies is gebeurd.

1 uur geleden
Aan de keukentafel bij Patrick Noppen: 'Ik heb voor mijn werk ook offers moeten brengen'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Patrick Noppen.

2 uur geleden
OVS en ijsbaan Scherpenisse slaan handen ineen

SCHERPENISSE - Deze week beginnen IJsclub Scherpenisse en Oranjevereniging Scherpenisse met de aftrap van een mooi project in Scherpenisse. Zij gaan namelijk samen aan de slag met ‘de Kooije’.

1 dag geleden
De ZLM Tour raast in juni door gemeente Tholen

THOLEN - De ZLM Tour zal op zaterdag 10 juni starten én finishen in gemeente Roosendaal, maar zal ook door Tholen komen. Dat maakt de organisatie gisteren bekend in een persmoment. 

1 dag geleden
Gemeente Tholen doet opnieuw mee aan het NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet dit jaar weer mee met het Nederlands- en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. “Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet het hoofddoel.”

2 dagen geleden
Gemeente Tholen verwijdert fietsenrek met fiets: 'Ben jij je fiets kwijt?'

THOLEN - Tijdens werkzaamheden op de Markt in Tholen heeft de gemeente een fietsenrek verwijderd. Aan dit fietsenrek zat nog een fiets. De gemeente deelt daarom een foto van de fiets in de hoop de eigenaar op te kunnen sporen.

2 dagen geleden
Jij op Tholen verwezenlijkt sportdromen voor mensen met een beperking

THOLEN - Jij op Tholen wil mensen met een beperking of aandoening de kans bieden om te sporten en bewegen. Daarom starten zij het project ‘Sportdromen’.

2 dagen geleden