Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moordzaak Peter R. de Vries in mei of juni inhoudelijk behandeld

Moordzaak Peter R. de Vries in mei of juni inhoudelijk behandeld

AMSTERDAM (ANP) - De inhoudelijke behandeling van de moord op Peter R. de Vries vindt volgend jaar mei of juni plaats in de rechtbank in Amsterdam. Dat zei de officier van justitie maandag tijdens de eerste voorbereidende zitting. Verdachten Delano G. en Kamil E. waren daarbij aanwezig. Het onderzoek is nagenoeg afgerond, liet de officier weten. Het Openbaar Ministerie ziet G. als schutter en E. als onder meer chauffeur.

Volgens het Openbaar Ministerie arriveerden E. en G. op de avond van de moord om 18.47 uur met een Renault Kadjar op de Prinsengracht, in de nabijheid van de tv-studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein en de plek waar De Vries is neergeschoten.

Na hun aankomst zouden E. en G. door de Lange Leidsedwarsstraat en langs de achteruitgang van de tv-studio hebben gelopen. Vervolgens keken ze verderop in de straat bij de garage waar de auto van De Vries stond geparkeerd. Het OM verdenkt E. uit Maurik er ook van dat hij op maandag 28 juni, ruim een week eerder, een voorverkenning heeft uitgevoerd in de nabijheid van de parkeergarage. E. zou die avond rond 19.27 uur De Vries zijn gevolgd naar de garage. E. ontkent dat.

De twee verdachten zijn op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, klemgereden en aangehouden. Bij de arrestatie van G. en E. zijn ook wapens gevonden, waaronder een automatisch vuurwapen met twee patroonmagazijnen met daarin 21 en 25 patronen. Ook vond de politie een omgebouwd alarmpistool met daarin zeven patronen en een gevuld patroonmagazijn met nog eens zeven patronen. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat De Vries waarschijnlijk met dit omgebouwde pistool in het hoofd is geschoten. Op de plaats waar de misdaadverslaggever is neergeschoten zijn vier patronen gevonden. Op de patroonhouders is DNA van beide verdachten aangetroffen, zei de officier van justitie.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

2 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

3 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

3 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

3 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

4 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

4 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

4 uur geleden