Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moordenaar Hümeyra wordt gehoord in zaak Nicky Verstappen

Moordenaar Hümeyra wordt gehoord in zaak Nicky Verstappen

DEN BOSCH (ANP) - De moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vrijdag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos B. in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de 11-jarige jongen. In het hof in Den Bosch zal hij daar waarschijnlijk een nadere toelichting op geven.

B.'s advocaat noemde de verklaring van E. eerder "flauwekul". "Hij is een jokkebrok en dan druk ik me beschaafd uit", zei Gerald Roethof na afloop van de vorige zitting, begin september.

E. is eind juni is veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra. Hij zat enkele maanden met B. op dezelfde afdeling in de penitentiaire inrichting in Vught. Daar zijn tijdens gesprekken volgens E. "belastende uitlatingen" gedaan. De 58-jarige Limburger ontkent dat ten stelligste.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match verdachte Jos B. in beeld. De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

Vrijdag wordt naast Bekir E. ook nog een DNA-deskundige gehoord. Volgende week vrijdag worden een forensisch arts, medisch deskundige en patholoog op zitting gehoord. Het is de bedoeling dat de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep vanaf november gaat plaatsvinden.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In de Meezenbroekstraat in Rotterdam-Beverwaard heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gemeld.

1 uur geleden
Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

3 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

4 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

6 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

7 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

7 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

7 uur geleden