Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mooi om oplossingen voor lange termijn te zoeken’

‘Mooi om oplossingen voor lange termijn te zoeken’

YERSEKE - Lang is er in Reimerswaal uitgekeken naar de komst van een derde wijkagent en inmiddels is Jaap Ouwehand volop aan de slag. De hele gemeente is zijn werkgebied, maar hij is vooral het gezicht van de politie voor de inwoners van Yerseke en Oostdijk.

De gemeente Reimerswaal heeft er geen derde wijkagent bijgekregen, omdat er opeens veel meer problemen zijn, benadrukt Jaap Ouwehand. Vanwege het inwonersaantal had Reimerswaal al eerder recht op een derde wijkagent, maar de versterking liet langer op zich wachten door de landelijke reorganisatie bij de politie en de coronacrisis.

Nieuw

De functie van wijkagent is nieuw voor Ouwehand, en het werkgebied ook. “Ik ben gewoon begonnen en het is fijn dat mijn kompanen, Theo de Bie en Rob Cijsouw, hier al langer wijkagent zijn. Zij praten me over van alles bij.” Rob Cijsouw heeft Kruiningen, Hansweert en Waarde onder zijn hoede en Theo de Bie Rilland en Krabbendijke. “Hiervoor heb ik drieënhalf jaar bij de verkeerspolitie gewerkt”, vertelt de geboren Katwijker, die bijna zijn twintigjarig jubileum viert bij de politie. “De liefde bracht me twaalf jaar geleden in Zeeland.” De nuchtere Zuid-Hollander vindt het prettig samenwerken met de Zeeuwen. “Ze zijn vriendelijk en direct, dat merk ik ook al in Yerseke en Oostdijk, en dat mag ik wel. Als mensen zeggen waar het op staat, weet je meteen waar je aan toe bent.”

Samen

De wens om wijkagent te worden, leefde al langer bij Ouwehand. “Ik vind het mooi om samen met allerlei partijen, zoals jeugdwerkers en woningcorporaties, oplossingen te zoeken voor problemen in het dagelijks leven. Het is de uitdaging om daar de inwoners zoveel mogelijk bij te betrekken. Als wijkagent werk je aan oplossingen voor de veiligheid en leefbaarheid van dorpen voor de lange termijn. Dat spreekt me aan. Je bent er ook bij om te bepalen of maatregelen effect hebben. En zo nee, dan moet je iets anders bedenken.”

Problemen

De problemen zijn in Reimerswaal volgens Ouwehand niet anders dan in de omliggende gemeenten. Zo hebben Ouwehand en zijn collega’s oog voor drugscriminaliteit en ondermijning, waarbij criminelen bijvoorbeeld proberen geld wit te wassen via bestaande bedrijven. “We houden ons bezig met allerlei zaken die belangrijk zijn voor het woongenot. Zo wil niemand last hebben van de buren of van hangjongeren. Bij dat soort zaken probeer je te stimuleren dat mensen zelf de problemen oplossen. Daarbij kan een buurtbemiddelaar van SMWO helpen.”

Zichtbaar

Ouwehand vindt het belangrijk om zichtbaar te zijn in de straat, maar kan ook worden opgeroepen voor spoedmeldingen. “Iedere dag is anders, maar contact met burgers is altijd belangrijk. Zo weet je wat er speelt.”

Wie in contact wil komen met de wijkagent kan bellen naar telefoonnummer 0900-8844 of kijken op www.politie.nl.

Meer uit Reimerswaal

Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

12 uur geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 dag geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

3 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

4 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

6 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden