Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Mooi dat we deze prijs hebben weten binnen te slepen'

'Mooi dat we deze prijs hebben weten binnen te slepen'

HEINKENSZAND - De Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele bestaat uit een geldbedrag van 1.500 euro voor de winnende persoon of organisatie. Daarnaast wordt een tastbaar aandenken overhandigd in de vorm van een culturele uiting die van keer tot keer kan verschillen. Voor Henk Baas, voorzitter van muziekvereniging Euterpe was de prijs een welkome verrassing.

“Het is natuurlijk altijd spannend of je ‘m krijgt of niet. Ik had het niet verwacht, maar leuk is het wel ook omdat er een mooi bedrag aan verbonden is. Ondanks dat we niet mogen mopperen is het toch fijn om zoiets binnen te slepen”. De muziekvereniging won de prijs in 2018 telt momenteel zo’n 65 muzikanten, waaronder Henk zelf die bas speelt. “Ongeveer de helft hiervan zijn leerlingen dus we hebben redelijk wat jonge aanwas. Daar moeten we wel wat voor doen. We hebben iemand die in het onderwijs zit die scholen afgaat om kinderen enthousiast te maken voor muziek”. Euterpe draagt door de jaarlijks terugkerende optredens bij aan de leefbaarheid van Heinkenszand. “We doen diverse optredens zoals met Sinterklaas, Koningsdag en tijdens braderieën, vertelt Henk. “Ook geven we twee keer per jaar een themaconcert. Dan gebeurt er echt wat: de Stenge wordt helemaal omgebouwd tot theater en je herkent het niet meer terug. Zo’n 250 mensen komen dan kijken. Daar doe je het uiteindelijk voor. Het is geweldig om samen muziek te maken, maar het is helemaal leuk als er mensen op af komen. We bestaan al ruim 125 jaar en hopen het nog een tijdje vol te houden”. Tot en met 18 augustus kunnen particulieren en organisaties genomineerd worden voor de Zeeland Refinery Cultuurprijs, die eind september wordt uitgereikt.

Meer uit Beveland

Jumpin' de Weel 2024 staat in startblokken

NISSE - Van maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus is het gebied rond de Ambachtsherendijk bij Nisse opnieuw het decor voor het gratis toegankelijke hippische evenement Jumpin' de Weel.

5 uur geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

23 uur geleden
Grote hooibrand aan Lamoenweg: Meerdere brandweereenheden ter plaatse

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen om een brand te blussen die is ontstaan in een hooiberg aan de Lamoenweg in 's-Heer Arendskerke. Omdat er ter plaatse geen bluswater beschikbaar was, waren er meerdere watertankwagens van de brandweer aanwezig.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

1 dag geleden
Incident met verwarde man trekt veel omstanders in Goes

GOES - Hulpdiensten waren afgelopen nacht met meerdere eenheden aanwezig bij een incident met een mogelijk verwarde man. Deze man liep bij verschillende woningen in het centrum van Goes over het dak. Het incident trok veel omstanders.

1 dag geleden
Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

2 dagen geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

2 dagen geleden