Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Monsterzege voor Tafeltennissers Arnemuiden

Monsterzege voor Tafeltennissers Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het eerste herenteam van Arnemuiden heeft in de landelijke 3e divisie goede zaken gedaan. De koploper uit Arnemuiden won maar liefst met 9-1 van Alexandria uit Rotterdam. 

De Arnemuidenaren hadden geluk dat Alexandria zonder kopman Tristan Benschop kwam opdagen, maar dat er met 9-1 werd gewonnen was boven verwachting. Marc Hackenberg, terug van een blessure, bekroonde zijn comeback met drie zeges. Ook Jeroen de Heide pakte weer als vanouds drie partijen. Herbert Keijman voegde daar winstpartijen op Janssen en Leeuwenburg aan toe, maar moest zijn meerdere erkennen in Koen van Velthoven. Ook de dubbel werd gewonnen door Arnemuiden, dat door deze zege koploper blijft in de derde divisie. Volgende week komt concurrent Smash uit Monster naar Arnemuiden.

Goede vorm

Arnemuiden 2 speelde deze week twee keer, zowel op donderdagavond de uitwedstrijd tegen Tanaka en op zaterdag thuis tegen Belcrum. Tanaka is rode lantaarndrager in deze tweede klasse en was niet opgewassen tegen Arnemuiden 2 dat deze competitie in goede vorm verkeert. Kopman Arnold de Gier verloor deze avond geen enkele game en ook Erik Schuurman laat deze competitie zien wat winnen is en liet Arno de Lege, Lars Jansen en Delano Dekkers kansloos. Het enige puntje voor Tanaka werd gescoord door De Lege tegen Marc Riemens, die niet zijn beste avond had, maar toch twee wedstrijden op zijn naam wist te schrijven.

Tegen Belcrum voegden Marc Riemens, Thijs Vleugel en Arnold de Gier daar zaterdag een 6-4 zege aan toe. Tommy Gimbrere bleek te sterk voor de Arnemuiden-equipe, al verloor Arnold de Gier pas na 12-10 in de beslissende vijfde game. De Gier verloor ook van Sjoerd van Thoor. Door winst van Vleugel en Riemens op Van Thoor en Angelique Zijlmans-Gabeler kwam de 6-4 zege tot stand. Arnemuiden heeft zich met deze twee overwinningen opnieuw in de titelstrijd gemengd met 1 punt achterstand op Irene 3 en 1 punt voorsprong op Backhands 3.

Arnemuiden 3 toog met Lajos Cselik, Bennie Meliefste en invaller Rob Brant naar Steenbergen om aan te treden tegen TCS. Kopman Ronald Minkman wint al jaren al zijn wedstrijden in de derde klasse en was ook deze avond onverslaanbaar. De punten moesten voor Arnemuiden dus gehaald worden tegen Peter Bogers en Dave van Broekhoven. Dat deed Lajos met verve, want hij won van beide heren met 3-0. Helaas waren dit gelijk de enige punten voor Arnemuiden van de avond. Bennie gaf Bogers en Van Broekhoven wel weerstand, maar moest beide wedstrijden met 11-8 in de vierde game capituleren. Invaller Rob peurde er tegen Van Broekhoven zelfs een vijfde game uit, maar moest met goed spel ook zijn tegenstander feliciteren. In de stand verandert er weinig. Arnemuiden blijft op de tweede plek staan.

Het vierde team moest dinsdagavond al aan de bak tegen Kapelle 2. Na verlies van Bas Steijn tegen Rinus Eversdijk en Rob Brant tegen Frank Rottier leek het een lange avond te worden, maar Casper van Belzen zette na een 2-1 achterstand in games tegen Franca de Winter-Houterman de ommekeer in door met 3-2 te winnen. Zes wedstrijden op rij gingen vervolgens naar Arnemuiden, waarna Rinus Eversdijk nog een zwaar bevochten winst boekte op Rob Brant. Met deze 7-3 winst boekte Arnemuiden 4 de eerste winst van de competitie en verkleinde het de achterstand op nummer 5 Kapelle tot slechts 2 punten. Omdat de vijfde plaats recht geeft op een beslissingswedstrijd en Arnemuiden een op voorhand makkelijker programma heeft dan Kapelle is er de komende twee wedstrijden nog voldoende om voor te strijden.

Meer uit Middelburg

Motor en auto botsen in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Torenweg in Middelburg zijn dinsdagochtend een motorrijder en een automobiliste met elkaar in botsing gekomen. Geen van de twee raakte ernstig gewond.

5 uur geleden
Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

MIDDELBURG - Op 10 september 2022 is het zover: het allereerste Swim to Fight Cancer event in Middelburg. Met deze kletsnatte evenement wil de organisatie proberen om zo veel mogelijk deelnemers te laten zwemmen met als doel om een mooi bedrag aan donaties op te halen om baanbrekend onderzoek naar kanker mogelijk te maken (KWF) en er samen een knallend feest van maken. Want niemand kan ontkennen dat een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn een betere wereld is.

6 uur geleden
Kennismaken met Jeu de Boules in Middelburg

MIDDELBURG Op zondag 21 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur, organiseert Club Jeu de Boules op haar eigen complex aan de Koudekerkseweg 139 te Middelburg het Toorenvliedttoernooi. Dat Jeu de boules niet alleen voor ouderen is, zal te zien zijn tijdens dit toernooi. 

6 uur geleden
Zeeuwse knoppen van glas

MIDDELBURG - Het Museum of Modern Art in New York, Design Museum London, Kunsthal Rotterdam, het Groninger Museum, Galerie T Middelburg: het lijkt een onwaarschijnlijke opsomming, maar het is er een die nu gegeven kan worden. Het werk van glaskunstenaar Arnout Visser is over heel de wereld te zien. Visser, die zichzelf graag omschrijft als ‘vormvinder’, stond samen met designers als Richard Hutten, Piet Hein Eek en Eibert Draisma aan de basis van het succes van Droog Design in de jaren 90, waarvoor hij iconen als de Salad Sunrise en de Optic Glasses ontwierp. Sinds kort exposeert hij ook in zijn geboorteplaats Middelburg. 

6 uur geleden
Terra Maris verduurzaamt dankzij Stichting Zeeuwse Publieke Belangen

OOSTKAPELLE - Het onderhoud van de prachtige 2,5 hectare landschapstuin van Terra Maris in Oostkapelle loopt als een zonnetje. Dankzij de bijdrage van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen kon geïnvesteerd worden in elektrisch gereedschap, een elektrische trekker en zonnepanelen om deze van duurzame energie te voorzien. 

7 uur geleden
Muziek van Pachelbel tot Brel op het Veerse carillon

VEERE - Op zaterdag 20 augustus klinken er tal van bekende melodieën vanaf het stadhuiscarillon in Veere. Voor het bordes van het stadhuis staat er een scherm klaar met een aantal stoelen om de verrichtingen van de beiaardier live te volgen. Het concert begint om 19:00 uur.

7 uur geleden
Gemeente Veere organiseert informatiebijeenkomsten over huisvesting vluchtelingen

DOMBURG - Op woensdag 17 augustus en op donderdag 8 september organiseert de gemeente Veere samen met de stichting OVOE inloop informatiebijeenkomsten in de Korenmaat in Veere. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen Veerse inwoners en belanghebbenden terecht met vragen over de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in de tijdelijke wooneenheden (voormalige slaapstrandhuisjes) op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg te Veere. 

7 uur geleden