Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Monsterzege voor Tafeltennissers Arnemuiden

Monsterzege voor Tafeltennissers Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het eerste herenteam van Arnemuiden heeft in de landelijke 3e divisie goede zaken gedaan. De koploper uit Arnemuiden won maar liefst met 9-1 van Alexandria uit Rotterdam. 

De Arnemuidenaren hadden geluk dat Alexandria zonder kopman Tristan Benschop kwam opdagen, maar dat er met 9-1 werd gewonnen was boven verwachting. Marc Hackenberg, terug van een blessure, bekroonde zijn comeback met drie zeges. Ook Jeroen de Heide pakte weer als vanouds drie partijen. Herbert Keijman voegde daar winstpartijen op Janssen en Leeuwenburg aan toe, maar moest zijn meerdere erkennen in Koen van Velthoven. Ook de dubbel werd gewonnen door Arnemuiden, dat door deze zege koploper blijft in de derde divisie. Volgende week komt concurrent Smash uit Monster naar Arnemuiden.

Goede vorm

Arnemuiden 2 speelde deze week twee keer, zowel op donderdagavond de uitwedstrijd tegen Tanaka en op zaterdag thuis tegen Belcrum. Tanaka is rode lantaarndrager in deze tweede klasse en was niet opgewassen tegen Arnemuiden 2 dat deze competitie in goede vorm verkeert. Kopman Arnold de Gier verloor deze avond geen enkele game en ook Erik Schuurman laat deze competitie zien wat winnen is en liet Arno de Lege, Lars Jansen en Delano Dekkers kansloos. Het enige puntje voor Tanaka werd gescoord door De Lege tegen Marc Riemens, die niet zijn beste avond had, maar toch twee wedstrijden op zijn naam wist te schrijven.

Tegen Belcrum voegden Marc Riemens, Thijs Vleugel en Arnold de Gier daar zaterdag een 6-4 zege aan toe. Tommy Gimbrere bleek te sterk voor de Arnemuiden-equipe, al verloor Arnold de Gier pas na 12-10 in de beslissende vijfde game. De Gier verloor ook van Sjoerd van Thoor. Door winst van Vleugel en Riemens op Van Thoor en Angelique Zijlmans-Gabeler kwam de 6-4 zege tot stand. Arnemuiden heeft zich met deze twee overwinningen opnieuw in de titelstrijd gemengd met 1 punt achterstand op Irene 3 en 1 punt voorsprong op Backhands 3.

Arnemuiden 3 toog met Lajos Cselik, Bennie Meliefste en invaller Rob Brant naar Steenbergen om aan te treden tegen TCS. Kopman Ronald Minkman wint al jaren al zijn wedstrijden in de derde klasse en was ook deze avond onverslaanbaar. De punten moesten voor Arnemuiden dus gehaald worden tegen Peter Bogers en Dave van Broekhoven. Dat deed Lajos met verve, want hij won van beide heren met 3-0. Helaas waren dit gelijk de enige punten voor Arnemuiden van de avond. Bennie gaf Bogers en Van Broekhoven wel weerstand, maar moest beide wedstrijden met 11-8 in de vierde game capituleren. Invaller Rob peurde er tegen Van Broekhoven zelfs een vijfde game uit, maar moest met goed spel ook zijn tegenstander feliciteren. In de stand verandert er weinig. Arnemuiden blijft op de tweede plek staan.

Het vierde team moest dinsdagavond al aan de bak tegen Kapelle 2. Na verlies van Bas Steijn tegen Rinus Eversdijk en Rob Brant tegen Frank Rottier leek het een lange avond te worden, maar Casper van Belzen zette na een 2-1 achterstand in games tegen Franca de Winter-Houterman de ommekeer in door met 3-2 te winnen. Zes wedstrijden op rij gingen vervolgens naar Arnemuiden, waarna Rinus Eversdijk nog een zwaar bevochten winst boekte op Rob Brant. Met deze 7-3 winst boekte Arnemuiden 4 de eerste winst van de competitie en verkleinde het de achterstand op nummer 5 Kapelle tot slechts 2 punten. Omdat de vijfde plaats recht geeft op een beslissingswedstrijd en Arnemuiden een op voorhand makkelijker programma heeft dan Kapelle is er de komende twee wedstrijden nog voldoende om voor te strijden.

Meer uit Middelburg

Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

3 uur geleden
Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

6 uur geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

7 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

8 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

10 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

20 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

23 uur geleden