Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MOJO: moeite met werven personeel, maar festivals niet in gevaar

MOJO: moeite met werven personeel, maar festivals niet in gevaar

AMSTERDAM (ANP) - Festivalorganisator MOJO zoekt in veel sectoren personeel, maar geeft aan dat de festivals hierdoor niet in aangepaste vorm hoeven te worden georganiseerd. "We verwachten dat we het personeel gewoon nog bij elkaar gaan krijgen", meldt een woordvoerder.

"Het kost dit jaar zeker meer moeite om personeel te werven", stelt de zegsman. De personeelstekorten zijn "over de hele breedte" voelbaar. "We zoeken nog mensen voor de beveiliging, barpersoneel, maar ook voor bijvoorbeeld video, licht, geluid en sanitair." Hij vermoedt dat dit "een voortvloeisel is van corona". "Wat je enerzijds ziet is dat veel zzp'ers de afgelopen twee jaar noodgedwongen ander werk hebben gezocht. Aan de andere kant zijn veel studenten voor de GGD gaan werken, zoals bij teststraten."

Toch zorgen die tekorten er niet voor dat de festivals die MOJO organiseert, waaronder Pinkpop, NN North Sea Jazz Festival en Down The Rabbit Hole, er dit keer anders uit komen te zien. "Nu is bijvoorbeeld het personeelstekort bij de Ajax-huldiging in het nieuws, maar dat is echt anders", stelt de zegsman. "Dat is een grootschalig evenement dat last minute moet worden georganiseerd. Dan ben je minder flexibel." MOJO weet daarentegen al "lang van tevoren" dat festivals op de planning staan. "We zien die natuurlijk al een tijdje aankomen."

MOJO heeft eerder samen met leveranciers een website gelanceerd voor het vinden van festivalpersoneel. Die wervingssite helpt, ziet MOJO. Bovendien neemt de werkgelegenheid bij de GGD in onder andere teststraten af, waardoor steeds meer mensen beschikbaar zijn, en wordt het weer mooier weer. "Dat helpt ook zeker mee. We denken wel dat het gaat lukken."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californiƫ, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden