Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mogelijke uitbreiding voor Ichthuskerk in Tholen

Mogelijke uitbreiding voor Ichthuskerk in Tholen

THOLEN - De Ichthuskerk aan de Doelweg in Tholen gaat, mits alles goed verloopt, uitbreiden. Het college van kerkrentmeesters heeft eind februari officieel de vergunning voor uitbreiding van de kerkzaal aangevraagd bij de gemeente.

De kerk heeft enige tijd geleden het naastgelegen pand aangekocht aan de Doelweg 11. In de vergunningsaanvraag is meegenomen dat er eventueel een aanbouw gemaakt kan worden op de ruimte achter wat nu de garage van het huis is. "Deze garage wordt straks de uitbreiding van de kerkzaal. Ook het kunnen inrichten van de zolder als verblijfsruimte voor vergaderingen en kindernevendienst is in de aanvraag verwerkt", aldus de organisatie.

Vergunning

De kerk laat weten dat de aanvraag voor de vergunning eigenlijk al eerder ingediend zou worden, maar er waren extra onderzoeken en rapporten nodig. "Waardoor het aanvragen van de vergunning langer heeft geduurd." Wanneer de vergunning wordt verleend, wil men beginnen met het splitsen van de garage en de woning. "Daarna wordt de woning te koop gezet. Hierna willen we de muurdoorbraak maken om zo de kerkzaal uit te breiden."

Gelden

Al in november 2018 is de kerk begonnen met het werven van gelden voor de uitbreiding van de kerkzaal. "Inmiddels hebben we de meeste antwoordstrookjes ontvangen." Eind 2018 stond de teller van toegezegde gelden voor de uitbreiding van de kerkzaal op 43.660 euro. "Het ontvangen bedrag bedraagt: 16.201,50 euro. Een erg mooi begin om naar het streefdoel van € 60.000,00 te sparen."

Actiedag

Om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen, wordt op zaterdag 11 mei nog een speciale actiedag georganiseerd. Dit gebeurt op initiatief van de commissie van kerkrentmeester.

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 uur geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

3 uur geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

4 uur geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

1 dag geleden
Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

2 dagen geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

2 dagen geleden