Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mogelijke staking dinsdag tegen opheffen Intervence

Mogelijke staking dinsdag tegen opheffen Intervence

MIDDELBURG - Als vakbond FNV Zorg & Welzijn geen gehoor krijgt op haar ultimatum, staken zo’n 50 werknemers van Intervence dinsdagmorgen in Middelburg tegen de voorgenomen sluiting van de jeugdzorginstelling.

‘Dinsdag 1 december hebben de dertien Zeeuwse gemeenten vanuit het niets een plan neergelegd over een sluiting per 1 januari 2021’, zegt Janny Koppens, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘Er is totaal geen rekening gehouden met de kinderen en werknemers en dat is ongehoord!’

Ultimatum

De FNV heeft de dertien gemeenten en Intervence een ultimatum gestuurd dat maandag om 21.00 uur. afloopt. ‘Mochten de partijen ingaan op onze drie eisen, dan zetten we de staking om in een vakbondsvergadering, waarin de vervolgstappen worden besproken.’

De drie eisen van de FNV zijn minimaal 3 maanden uitstel van de besluitvorming over de plannen, het openbaar maken van alle relevante stukken en onderzoeken over de continuïteit van de jeugdzorg en financiële garantie voor de salarissen en afvloeiingsregelingen volgens het sociaal plan, ook als Intervence failliet gaat.

Koppens: ‘Dit is de zoveelste jeugdzorginstelling die omvalt en waar weer alle regie van de overheid ontbreekt. Met een absurd tijdsplan en zonder enig overleg met ons, het personeel of met de ouders en kinderen. Wij voeren al zeker drie jaar actie voor een beter jeugdzorgstelsel. Begin dit jaar hebben we hiervoor het plan Drastisch versimpelen in de jeugdzorg gepresenteerd.’ 

Er werken een kleine 100 mensen bij Intervence. Als de staking doorgaat, legt het zorgpersoneel dinsdag het werk neer en komt tussen 10.30 en 12.00 uur bijeen op de Markt in Middelburg. ‘Tijdens de staking wordt de noodzakelijke zorg aan de jongeren gegarandeerd.’

Meer uit Middelburg

Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

13 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

16 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

2 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

5 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

5 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 week geleden