Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf De Telegraaf koopt Radio Veronica, 100% NL en SLAM!

Moederbedrijf De Telegraaf koopt Radio Veronica, 100% NL en SLAM!

HILVERSUM (ANP) - Mediahuis, het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf, heeft Radio Veronica overgenomen van Talpa van mediaondernemer John de Mol. Ook gaat het Belgische Mediahuis verder met radiozenders 100% NL, SLAM! en SUNLITE van RadioCorp.

De beslissing van Talpa om Radio Veronica af te stoten heeft te maken met de aanstaande veiling van de FM-frequenties. In de overname van de andere zenders ziet Mediahuis-topman Gert Ysebaert daarbij een "mooie" uitbreiding van zijn portfolio aan audiomerken. Mediahuis was met Sublime en Nostalgie al in de radiowereld actief. Volgens het concern zorgen de nieuwe overnames voor een sterker aanbod voor zowel luisteraars als adverteerders. Financiële details van de deals zijn niet naar buiten gebracht.

Vorig jaar bepaalde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dat de landelijke FM-frequenties opnieuw moeten worden verdeeld. Het kabinet beperkt het aantal frequenties dat een aanbieder van commerciële radio mag hebben tot drie. Dat betekende dat Talpa, het moederbedrijf van Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica, in elk geval een van de vier huidige vergunningen zou kwijtraken. Van die vier stations wordt Radio Veronica het minst goed beluisterd, Radio 10 is het populairst.

Belangrijke plek in radiolandschap behouden

Volgens Paul Römer, die bij Talpa gaat over de radio- en televisieactiviteiten, is met de verkoop aan Mediahuis geregeld dat Radio Veronica ook in de toekomst een belangrijke plek in het radiolandschap kan behouden. "Zowel voor als achter de schermen wordt door het team van Veronica met veel passie en liefde aan het merk gebouwd. We zijn blij dat we met deze wisseling van eigenaar hen meer zekerheid kunnen bieden."

Het is nog niet duidelijk wat de overname precies betekent voor het personeel van Radio Veronica. "Daarvoor volgt een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad. We onderzoeken momenteel de personele consequenties en informeren daar eerst onze collega’s over", laat Talpa desgevraagd weten. Radio Veronica is sinds 2017 onderdeel van Talpa. Eerder was Radio Veronica nog onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG) dat later opging in Mediahuis.

RadioCorp wordt compleet met de bijbehorende zenders overgenomen door Mediahuis. De aandeelhouders Karl Habsburg, Herbert Visser en Carlo de Boer hebben al hun aandelen verkocht. "Toen ik het bedrijf zeventien jaar geleden oprichtte, kon ik nooit vermoeden dat we zo succesvol zouden worden met RadioCorp en zo lang zelfstandig zouden blijven", laat directeur Visser weten. Hij noemt de deal gezien de "snel veranderende mediaontwikkelingen" een logische stap. Het huidige management van RadioCorp blijft ook na de overname leidinggeven aan de zenders.

Meer uit Financieel

Zuid-Korea trekt miljarden uit voor versterking chipindustrie

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - Zuid-Korea trekt omgerekend 6,8 miljard euro uit om de cruciale chipindustrie van het land te versterken, zegt minister van Financiën Choi Sang-mok. Het land moet wereldleider op het gebied van computerchips voor kunstmatige intelligentie (AI) worden, gaf de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol eerder aan.

1 uur geleden
Opnieuw onrustig tijdens demonstratie bij Duitse Teslafabriek

GRÜNHEIDE (AFP/ANP) - Bij de Teslafabriek in Grünheide, iets ten oosten van Berlijn, is het opnieuw tot aanvaringen gekomen tussen demonstranten en de politie. Ook de voorbije dagen was het er onrustig.

15 uur geleden
FT: importheffingen VS voor elektrische auto's China flink omhoog

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering is van plan de importheffingen voor elektrische auto's afkomstig uit China flink te verhogen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Nu ligt die heffing nog op 25 procent, maar volgens de bronnen gaat dat tarief omhoog naar 100 procent.

22 uur geleden
Internet Starlink-satellieten verstoord door zonnestorm

HAWTHORNE (ANP/RTR) - De satellieten van Starlink, een onderdeel van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX, hebben last van de geomagnetische storm die de aarde teistert. Starlink waarschuwt zaterdag voor "verminderde service" van de internetverbindingen die de satellieten verzorgen. "Ons team onderzoekt dit", meldt het bedrijf op zijn website.

23 uur geleden
Luchthavens ruziën over voeren naam 'San Francisco'

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van 'San Francisco' in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK). Volgens dat eerste vliegveld is die nieuwe naam verwarrend voor reizigers.

23 uur geleden
Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

1 dag geleden
Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Komende zondag is het Moederdag.

1 dag geleden