
Moederbedrijf AD en NU.nl krijgt er meer digitale abonnees bij
ANTWERPEN (ANP) - Mediaconcern DPG Media, het Belgische moederbedrijf van kranten als de Volkskrant en het AD, nieuwswebsite NU.nl en radiozender Qmusic, heeft er vorig jaar meer digitale abonnees bijgekregen. Daarbij ging het volgens het bedrijf goed met onder meer de radiozenders. Maar de kosten gingen ook omhoog, waardoor de bedrijfswinst licht afnam.
Dit blijkt uit de jaarcijfers die DPG donderdag heeft gepubliceerd. In totaal telde het bedrijf ruim 2,8 miljoen abonnementen. Daarbij liet het aantal digitale abonnementen een groei zien van 7 procent. Verder steeg het marktaandeel van de radiozenders in Nederland met 12 procent naar 28,7 procent. Dit is volgens het concern vooral te danken aan groei bij JOE.
De totale omzet ging 2,5 procent vooruit tot meer dan 1,7 miljard euro. DPG kreeg evenwel te maken met hogere kosten voor salarissen, distributie en digitale ontwikkeling. De winst gecorrigeerd voor onder meer rente en belastingen zakte uiteindelijk 1 procent naar 348 miljoen euro.
400 miljoen euro
"2024 was voor DPG Media een goed jaar, maar de mediawereld verandert snel en de digitalisering ervan raast door. We kunnen niet stilzitten", zegt topman Erik Roddenhof in een toelichting. Volgens hem investeert het concern komende drie jaar meer dan 400 miljoen euro in onder meer zijn apps en sites.
Aanvullend heeft DPG voor het eerst ook een journalistiek jaarverslag uitgebracht. "Meer dan ooit geloven we in het belang van een vrije en onafhankelijke pers in een maatschappij die overspoeld wordt door nepnieuws en desinformatie", zegt Roddenhof daarover. "We vinden het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn over hoe onze redacties functioneren, hoe hun onafhankelijkheid geborgd wordt."
Meer uit Financieel
LONDEN (ANP) - De Britse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar mogelijke omkoping rond de bouw van een datacenter in Nederland voor technologiegigant Microsoft. De overheidsinstantie voor ernstige fraude, het Serious Fraud Office (SFO), heeft vijf panden doorzocht en drie arrestaties verricht.
45 minuten geledenBRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische spoorvakbonden schorten hun stakingsplannen op en gaan onderhandelen met de federale overheid. Sinds begin dit jaar legden ze 23 keer het werk neer uit protest tegen onder meer de pensioenplannen van de regering-De Wever. Die acties zorgden ook voor overlast voor Nederlandse reizigers, bijvoorbeeld doordat tussen Nederland en Belgiƫ minder internationale treinen reden.
54 minuten geledenPARIJS (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Airbus houdt voorlopig vast aan zijn prognoses voor het hele jaar, ondanks onzekerheid over Amerikaanse importheffingen die wereldwijd toeleveringsketens verstoren. Dat betekent dat de Europese vliegtuigbouwer nog steeds verwacht ongeveer 820 toestellen af te leveren, tegen 766 in heel vorig jaar.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Het Digital Trust Center (DTC) waarschuwt voor een kwetsbaarheid in bedrijfssoftware van SAP. Het Duitse bedrijf meldde eind vorige week al dat deze kwetsbaarheid actief werd misbruikt. Nu blijkt dat aanvallers dit zwakke punt ook gebruiken om later opnieuw toegang tot systemen te krijgen.
2 uur geledenLONDEN (ANP) - Aandeelhouders van Unilever hebben hun onvrede geuit over het beloningsbeleid bij de verkoper van merken als Axe, Dove en Knorr. Een aanzienlijke minderheid van bijna 28 procent stemde tegen het rapport over de beloningen voor bestuurders vorig jaar. Het ging om een adviserende stem op de aandeelhoudersvergadering in Londen, wat betekent dat Unilever niet verplicht is de beloningen aan te passen.
2 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM hoorde woensdag bij de grotere winnaars op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden na een wisselend koersverloop in de ochtend uiteindelijk positief op de resultaten van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Er waren veel bedrijfscijfers te verwerken. Ook konden de financiƫle markten reageren op nieuwe economische gegevens uit zowel de eurozone als de Verenigde Staten.
3 uur geledenNAARDEN (ANP) - De verkoop van warmtepompen is flink gegroeid vergeleken met een jaar geleden. Volgens de Vereniging Warmtepompen kregen in het eerste kwartaal ongeveer 60 procent meer woningen een warmtepomp. Toch is de branche slechts gematigd optimistisch.
3 uur geleden