Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Modellen met vitiligo vragen aandacht voor pigmentaandoening

Modellen met vitiligo vragen aandacht voor pigmentaandoening

YERSEKE -  In het kader van Wereld Vitiligodag, op dinsdag 25 juni, vraagt belangenorganisatie Vitiligo via speciale fotokaarten aandacht voor deze pigmentaandoening. 

Vitiligo zet zich sinds 1990 in voor mensen met de gelijknamige aandoening. De vereniging maakt zich hard voor onderzoek naar de oorzaak van vitiligo en voor verbetering van de behandeling. Ze behartigt de belangen van patiënten bij zorgverleners en wil met acties, zoals op Wereld Vitiligodag, het begrip voor vitiligo in de samenleving vergroten. In Nederland hebben naar schatting 240.000 vitiligo, aldus de belangenorgaisatie. 

Niet besmettelijk

De 64-jarige Leo Pekaar uit Yerseke is als enige Zeeuw één van de drie modellen op de nieuwe kaarten. Pekaar vertelt vaak aan mensen uit te leggen dat bij vitiligo het pigment verdwijnt en dat de aandoening niet besmettelijk is. 'Met een flinke, wat dikker wordende moedervlek klopte ik een paar jaar geleden bij de dermatoloog aan. 'We besloten 'm weg te halen. Of dat de vitiligo heeft getriggerd, weet ik niet. Wel verspreidde de witte vlek die toen ontstond zich tot over bijna mijn hele lichaam. Het gekke is dat mijn gezicht tot nu toe gespaard is gebleven. Al heb ik op mijn hoofd een vlek én een plukje wit haar.'

Kriegel

Pekaar is een actief man, die bijvoorbeeld graag op de judomat staat en veel op het water te vinden is. Hij geeft mensen regelmatig uitleg over zijn aandoening. 'Mijn vrouw wordt er wel eens kriegel van, als er nadrukkelijk naar me wordt gekeken. Vooral als ik in een T-shirt op een terras zit. Maar ik hou van de zon en de vitiligo houdt me niet tegen.'

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.vitiligo.nl.

Meer uit Reimerswaal

Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

16 uur geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

1 dag geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

1 dag geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

2 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

3 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

3 dagen geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

5 dagen geleden