Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mobiele eenheid rukt twee keer uit vanwege onrust tijdens nieuwjaarsnacht in Arnemuiden

Mobiele eenheid rukt twee keer uit vanwege onrust tijdens nieuwjaarsnacht in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De Mobiele Eenheid (ME) heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Arnemuiden twee keer opgetreden vanwege het overtreden van het door de burgemeester ingestelde samenscholingsverbod. Er zijn 11 arrestaties verricht. Het gaat om jongens/mannen tussen de 16 en 27 jaar oud.

Volgens de politie werd ‘s middags al vuurwerk en glaswerk naar surveillerende agenten en brandweermedewerkers gegooid toen zij acteerden op meldingen van overlast en brandjes. De openbare orde dreigde verstoord te worden en daarom kwam de ME uiteindelijk ‘s nachts in actie op de Nieuwlandseweg in Arnemuiden. Rond 01.00 uur werd het gebied voor de eerste keer schoongeveegd, even na 02.15 uur kwam de ME opnieuw in actie en werden de arrestaties verricht.

“Bij de Nieuwlandseweg zorgden tientallen mensen voor een onrustige situatie. De sfeer was grimmig en er werd met zwaar vuurwerk en glas naar de ME-ers gegooid”, zo vertelt de politie vanmiddag. “Vanuit de Mobiele Eenheid is meerd ere malen op niet mis te verstane wijze te kennen gegeven dat iedereen weg moest gaan, deed men dit niet, dan zou geweld gebruikt worden door de politie. Sommige omstanders gaven gehoor aan het bevel, anderen bleven staan en bleven explosieven gooien naar de politiemensen”

“Uiteindelijk werd er ingegrepen door de Mobiele Eenheid. Dit resulteerde in de aanhouding van de elf inwoners van Arnemuiden”, aldus de politie. De verdachten zijn 16 tot en met 27 jaar oud. Ze zijn opgepakt voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. De elf zitten nog vast en worden vandaag gehoord door rechercheurs.

Tijdens de overgang van 2020 naar 2021 moest de ME ook al worden ingezet op de Nieuwlandseweg in de stad. Naar aanleiding daarvan liet de burgemeester van de gemeente Middelburg dit jaar een mobiele camera-unit plaatsen. Deze werd echter op Oudjaarsavond vernield doordat aan de voet van de paal brand werd gesticht.

Meer uit Middelburg

Roze Limousine rijdt door Zeeland

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

19 uur geleden
Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

22 uur geleden
Politieauto en fietser in botsing in Serooskerke, één gewonde

SEROOSKERKE (W) - Een politieauto is woensdagmiddag op de Wilgenhoekweg bij Serooskerke (W) in botsing gekomen met een plotseling overstekende fietser. De fietser raakte bij het ongeluk gewond, zo bevestigt de politie.

22 uur geleden
Douane onderschept 939 kilo cocaïne in Zeeland

MIDDELBURG/VLISSINGEN - In samenwerking met de politie heeft de Douane op dinsdag 6 juni tijdens een algemene controle 430 kilo cocaïne aangetroffen bij een bedrijf in Middelburg. Daarnaast heeft de organisatie diezelfde dag, tijdens een andere reguliere controle, 509 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Hierbij heeft de Douane bijstand ontvangen van de Koninklijke Marechaussee.

2 dagen geleden
Drugs ontdekt bij bedrijf Middelburg, geen betrokkenheid

MIDDELBURG - Bij een bedrijf in Middelburg is dinsdag drugs aangetroffen in een container. Volgens de politie heeft het bedrijf echter zelf niets met de zaak te maken. Volgens een woordvoerder van de politie bleek op het bedrijfsterrein dat verdovende middelen verstopt zaten in een container. 

2 dagen geleden
Zeelandia Middelburg krijgt hoofdveld van kunstgras

MIDDELBURG - Bij Zeelandia Middelburg is de aanleg begonnen van een gloednieuw kunstgrasveld dat het huidige hoofdveld met natuurgras zal vervangen. De aanleg van dit veld is een belangrijke mijlpaal voor de club en zal aanzienlijke voordelen bieden voor zowel spelers als supporters. Onder het nieuwe veld zal ook een waterbuffer aangebracht worden, zodat regenwater in de toekomst gebruikt kan worden voor irrigatie van de natuurvelden en groenvoorzieningen binnen de club.

2 dagen geleden
Speelhof Hoogerzael feestelijk heropend

MIDDELBURG -Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Speelhof Hoogerzael. Zij zorgen voor het onderhoud van de speelplaats, bemensen het paviljoen en helpen bij het organiseren van activiteiten. Na de brand van 10 december vorig jaar, waren er gelukkig veel vrijwilligers die Hoogerzael uit de brand wilden helpen. 

3 dagen geleden