Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miranda van de Pol: ‘Iedereen is enthousiast over de speeltuin, het is een echte aanwinst voor Tholen’

Miranda van de Pol: ‘Iedereen is enthousiast over de speeltuin, het is een echte aanwinst voor Tholen’

Miranda van de Pol is 29 jaar en heeft vier kinderen in de leeftijd van 8,6,4 en 2 jaar. “In het dagelijks leven ben ik fulltime moeder en binnenkort hoop ik te beginnen als vrijwilligster bij de allerleukste speeltuin van het eiland Tholen”, zegt ze enthousiast. 

“Gemiddeld ga ik één keer per week naar de speeltuin”, zo vertelt Miranda die vlakbij de speeltuin woont. “De twee oudste kinderen mogen er zelf naartoe dus die gaan regelmatig samen of met vriendjes naar de speeltuin. Toen de scholen nog op de oude locatie zaten, fietsten wij elke dag langs de nog niet aangelegde speeltuin. We hebben hem dus elke dag op zien bouwen en dat was in een woord fantastisch! Er is prachtige groenvoorziening, het heeft rustige kleuren en veel uitdagende speeltoestellen voor groot en klein. De kinderen konden niet wachten tot dat hij open ging”, blikt ze terug. “Tijdens de allereerste informatiebijeenkomst in de Meulvliet mochten we wensen voor de speeltuin indienen. Een kabelbaan stond voor de meeste kinderen toch echt op nummer 1. Die is er gelukkig ook gekomen en is inderdaad ook nu nog het meest favoriete speeltoestel voor onze kinderen. De ouderwetse wipwap missen we alleen nog.” De kinderen hebben nu al leuke herinneringen aan de speeltuin. “Het leukste wat we hebben meegemaakt in de speeltuin is dat we papa kunstjes hebben geleerd op het koppelduikelrek”, zeggen ze. “De speeltuin is tenslotte van 0 tot 99 jaar”, zegt Miranda lachend. Ze draagt graag haar steentje bij door als vrijwilligster aan de slag te gaan.

“Iedereen is enthousiast over de speeltuin, het is een echte aanwinst voor Tholen. Voor de kinderen een leuke sportieve vrijetijdsbesteding en tegelijkertijd een sociale ontmoetingsplaats voor jong en oud!” 

Meer uit Tholen

Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

21 uur geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

1 dag geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

2 dagen geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

2 dagen geleden