Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minutieus onderzoek naar oorzaak drama in Nieuw-Beijerland

Minutieus onderzoek naar oorzaak drama in Nieuw-Beijerland

OUD-BEIJERLAND (ANP) - De politie en het Openbaar Ministerie doen "diepgravend onderzoek" naar de toedracht van het drama in Nieuw-Beijerland waarbij zaterdagavond zes mensen op een buurtfeest om het leven kwamen en zeven aanwezigen gewond raakten. De Spaanse chauffeur van de vrachtauto wordt medisch onderzocht, zijn bloed is afgenomen om te zien of er medicatie is gebruikt en er wordt gekeken of hij ten tijde van het ongeluk niet heeft getelefoneerd of op andere wijze is afgeleid.

Dat zeiden hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar en plaatsvervangend districtschef Kini Homan van de politie Zuid-Holland Zuid zondagavond op een persconferentie. Het drama heeft de Hoeksche Waard volgens waarnemend burgemeester Charlie Aptroot "in diepe rouw" gestort.

Tevens wordt nagegaan waarom de 46-jarige chauffeur, die in verzekering is gesteld, daar op de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland terecht is gekomen met zijn lege vrachtwagen. "De onderste steen gaat hier boven komen", beloofde Hillenaar.

Meer uit Binnenland

Pro-Palestijnse actievoerders houden sit-ins op stations

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations in Nederland wordt donderdagavond weer actiegevoerd voor de situatie in de Gazastrook. Verschillende pro-Palestijnse bewegingen houden dan sit-ins.

47 minuten geleden
Signalen van uitbuiting van jongeren bij explosies Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Achter een deel van de explosies die Amsterdam de afgelopen maanden teisterden, zitten vermoedelijk uitgebuite jongeren. De politie heeft signalen die duiden op criminele uitbuiting, schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

52 minuten geleden
Honderden daklozen in winteropvang, extra opvang sluit vrijdag

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen dagen hebben honderden dakloze en thuisloze mensen overnacht in de winterkoudeopvang in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De extra voorziening voor daklozen in de vier grote steden ging op maandag 27 november open omdat de temperatuur in de periode daarna in de buurt van het vriespunt zou komen. De winterkoudeopvang is nog tot en met vrijdagochtend open, laten woordvoerders van de gemeenten weten.

1 uur geleden
Valkenburg krijgt 2,3 miljoen euro voor watersnoodschade

VALKENBURG (ANP) - Het Rijk geeft de gemeente Valkenburg aan de Geul 2,3 miljoen euro voor de schade als gevolg van de overstromingen in 2021. Het bedrag is toegekend door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maakte het gemeentebestuur woensdag bekend. Het geld is bedoeld voor de kosten die de gemeente maakte bij het herstel van onder meer gebouwen, wegen, stoepen, parkeerterreinen, bruggen, riolering en groenvoorzieningen.

1 uur geleden
Oud-Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

AMSTERDAM (ANP) - Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

1 uur geleden
OM: onbekend hoe DNA op wapen schietpartijen Rotterdam belandde

ROTTERDAM (ANP) - Het is nog onduidelijk hoe het DNA van de tweede aangehouden verdachte in het onderzoek naar de dodelijke schietpartijen in Rotterdam op een van de wapens is terechtgekomen. Het OM denkt niet dat de maandag aangehouden 21-jarige verdachte uit Den Haag rechtstreeks betrokken was bij de schietpartijen die eind september drie levens eisten. "Maar omdat het DNA van deze persoon is gevonden op het wapen, hopen we meer te weten te komen over de herkomst ervan", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
15-jarige gewond bij steekincident in Rotterdam, andere tiener aangehouden

ROTTERDAM (ANP) - Een jongen van 15 jaar oud is woensdagmiddag gewond geraakt bij een steekincident in de Spartastraat in Rotterdam. Een ruzie met een andere 15-jarige jongen liep volgens de politie uit de hand.

2 uur geleden