Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie past reisadvies aan voor Roemenië en Japan

Ministerie past reisadvies aan voor Roemenië en Japan

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies voor verschillende landen aan, waaronder voor Roemenië en Japan. Roemenië is aangewezen als hoogrisicogebied en gaat van groen naar geel. Wie vanuit Roemenië naar Nederland reist, heeft vanaf zaterdag een coronabewijs nodig. Dat kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs zijn.

Japan, Albanië, Armenië, Bermuda en Brunei Darussalam zijn door de EU van de lijst van veilige landen afgehaald en aangewezen als hoogrisicogebied. Reizigers vanuit die landen naar Nederland hebben vanaf donderdag een coronabewijs nodig. Het EU-inreisverbod is weer van kracht. Volledig gevaccineerde derdelanders, oftewel mensen met een andere nationaliteit dan die van één van de lidstaten van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland, zijn hiervan uitgezonderd. De kleurcode wordt oranje, wat overigens al gold voor Japan.

Uruguay gaat van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (waarbij wordt opgeroepen op te letten wegens risico’s). Reizigers naar Nederland hebben vanaf zaterdag een coronabewijs nodig. Kazachstan en Dominica waren zeerhoogrisicogebied, maar worden vanaf donderdag gezien als hoogrisicogebied. De test- en quarantaineplicht voor reizigers uit deze landen naar Nederland vervallen. Wel hebben zij een coronabewijs nodig.

Ook Servië en Azerbeidzjan zijn van de lijst van veilige landen af gehaald en aangewezen als zeerhoogrisicogebied. Reizigers naar Nederland moeten vanaf zaterdag voortaan verplicht een negatief testresultaat laten zien en bovendien tien dagen in (thuis)quarantaine. Het EU-inreisverbod is weer van kracht, volledig gevaccineerde derdelanders zijn hiervan uitgezonderd. De kleurcode wordt oranje. Dezelfde regels gelden vanaf zaterdag ook voor Anguilla en de Palestijnse Gebieden, waarvoor al de kleurcode oranje gold, die in plaats van hoogrisicogebied zijn aangewezen als zeerhoogrisicogebied.

Meer uit Binnenland

Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

1 uur geleden
Johan Derksen voor het eerst in top 3 Media100, Arjen Lubach op 1

AMSTERDAM (ANP) - Johan Derksen staat dit jaar op de derde plek in de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Het is voor het eerst dat de tv-analist zo hoog in de lijst staat. Hij moet zijn baas John de Mol, die op de tweede plek staat, nog wel voor zich dulden. Arjen Lubach staat net als vorig jaar op de eerste plek.

1 uur geleden
Barendrecht wil alsnog opvanglocatie bij grens met Rotterdam

BARENDRECHT (ANP) - Barendrecht wil tegen de grens met Rotterdam alsnog een opvanglocatie voor asielzoekers realiseren. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

2 uur geleden
Grote spoorstaking in Duitsland begonnen, veel hinder verwacht

BERLIJN (ANP) - Een landelijke spoorstaking in Duitsland is donderdagavond om 22.00 uur van start gegaan. Spoorpersoneel legt in totaal 24 uur het werk neer. De verwachting is dat daardoor duizenden treinen niet zullen rijden, zowel op regionale verbindingen als langeafstandstrajecten. NS heeft al aangekondigd dat er vrijdag geen internationale treinen tussen Nederland en Duitsland zullen rijden.

2 uur geleden
Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

4 uur geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

5 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

6 uur geleden