Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie past reisadvies aan voor Roemenië en Japan

Ministerie past reisadvies aan voor Roemenië en Japan

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies voor verschillende landen aan, waaronder voor Roemenië en Japan. Roemenië is aangewezen als hoogrisicogebied en gaat van groen naar geel. Wie vanuit Roemenië naar Nederland reist, heeft vanaf zaterdag een coronabewijs nodig. Dat kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs zijn.

Japan, Albanië, Armenië, Bermuda en Brunei Darussalam zijn door de EU van de lijst van veilige landen afgehaald en aangewezen als hoogrisicogebied. Reizigers vanuit die landen naar Nederland hebben vanaf donderdag een coronabewijs nodig. Het EU-inreisverbod is weer van kracht. Volledig gevaccineerde derdelanders, oftewel mensen met een andere nationaliteit dan die van één van de lidstaten van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland, zijn hiervan uitgezonderd. De kleurcode wordt oranje, wat overigens al gold voor Japan.

Uruguay gaat van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (waarbij wordt opgeroepen op te letten wegens risico’s). Reizigers naar Nederland hebben vanaf zaterdag een coronabewijs nodig. Kazachstan en Dominica waren zeerhoogrisicogebied, maar worden vanaf donderdag gezien als hoogrisicogebied. De test- en quarantaineplicht voor reizigers uit deze landen naar Nederland vervallen. Wel hebben zij een coronabewijs nodig.

Ook Servië en Azerbeidzjan zijn van de lijst van veilige landen af gehaald en aangewezen als zeerhoogrisicogebied. Reizigers naar Nederland moeten vanaf zaterdag voortaan verplicht een negatief testresultaat laten zien en bovendien tien dagen in (thuis)quarantaine. Het EU-inreisverbod is weer van kracht, volledig gevaccineerde derdelanders zijn hiervan uitgezonderd. De kleurcode wordt oranje. Dezelfde regels gelden vanaf zaterdag ook voor Anguilla en de Palestijnse Gebieden, waarvoor al de kleurcode oranje gold, die in plaats van hoogrisicogebied zijn aangewezen als zeerhoogrisicogebied.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Consumenten kopen meer duurzame voedingsmiddelen

WAGENINGEN (ANP) - Consumenten kochten vorig jaar meer voedingsmiddelen met een duurzaamheidskeurmerk. Ook het aanbod van duurzame producten stijgt, staat in de Monitor Duurzaam Voedsel van Wageningen University.

1 uur geleden
Waarschuwing voor dichte mistbanken in deel Nederland

DE BILT (ANP) - In een deel van Nederland komt er woensdagochtend dichte mist voor. Voor het midden en noorden van het land geldt code geel, meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI).

3 uur geleden
Stakingen bij NS-personeel leiden tot overlast voor reizigers

UTRECHT (ANP) - Servicemedewerkers van NS en conducteurs op de trein van Amsterdam naar Brussel gaan woensdag staken. De NS rekent op overlast voor reizigers van en naar de Belgische hoofdstad. Die moeten volgens de spoorvervoerder rekening houden met een langere reistijd, uitval van treinen en andere vertrek- en aankomsttijden.

4 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak over etnisch profileren bij marechaussee

DEN HAAG (ANP) - Maakt de Koninklijke Marechaussee zich schuldig aan etnisch profileren bij het controleren van mensen die het land binnenkomen? Daarover beslist de rechtbank in Den Haag woensdag.

4 uur geleden
Centrale opvang vol: 200 asielzoekers verhuizen naar Heumensoord

TER APEL (ANP) - Ongeveer 200 asielzoekers verhuizen dinsdagavond naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) desgevraagd weten.

10 uur geleden
Nieuwe getuigen melden zich in Mallorca-zaak

HILVERSUM (ANP) - In het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca hebben zich nieuwe getuigen gemeld. Dat meldde een politiewoordvoerder dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de zaak. Ook heeft zich iemand gemeld met nieuw beeldmateriaal en zijn er zo'n twintig nieuwe tips binnengekomen.

11 uur geleden
Gemeenten voelen zich gehoord door het kabinet

DEN HAAG (ANP) - "Prinsjesdag 2021 laat zien dat er door het demissionaire kabinet geluisterd is naar de zorgen van gemeenten." Met die woorden reageert de Haagse burgemeester Jan van Zanen op de miljoenennota. Dat doet hij namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarvan hij voorzitter is.

12 uur geleden