Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie past reisadvies aan voor Roemenië en Japan

Ministerie past reisadvies aan voor Roemenië en Japan

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies voor verschillende landen aan, waaronder voor Roemenië en Japan. Roemenië is aangewezen als hoogrisicogebied en gaat van groen naar geel. Wie vanuit Roemenië naar Nederland reist, heeft vanaf zaterdag een coronabewijs nodig. Dat kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs zijn.

Japan, Albanië, Armenië, Bermuda en Brunei Darussalam zijn door de EU van de lijst van veilige landen afgehaald en aangewezen als hoogrisicogebied. Reizigers vanuit die landen naar Nederland hebben vanaf donderdag een coronabewijs nodig. Het EU-inreisverbod is weer van kracht. Volledig gevaccineerde derdelanders, oftewel mensen met een andere nationaliteit dan die van één van de lidstaten van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland, zijn hiervan uitgezonderd. De kleurcode wordt oranje, wat overigens al gold voor Japan.

Uruguay gaat van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (waarbij wordt opgeroepen op te letten wegens risico’s). Reizigers naar Nederland hebben vanaf zaterdag een coronabewijs nodig. Kazachstan en Dominica waren zeerhoogrisicogebied, maar worden vanaf donderdag gezien als hoogrisicogebied. De test- en quarantaineplicht voor reizigers uit deze landen naar Nederland vervallen. Wel hebben zij een coronabewijs nodig.

Ook Servië en Azerbeidzjan zijn van de lijst van veilige landen af gehaald en aangewezen als zeerhoogrisicogebied. Reizigers naar Nederland moeten vanaf zaterdag voortaan verplicht een negatief testresultaat laten zien en bovendien tien dagen in (thuis)quarantaine. Het EU-inreisverbod is weer van kracht, volledig gevaccineerde derdelanders zijn hiervan uitgezonderd. De kleurcode wordt oranje. Dezelfde regels gelden vanaf zaterdag ook voor Anguilla en de Palestijnse Gebieden, waarvoor al de kleurcode oranje gold, die in plaats van hoogrisicogebied zijn aangewezen als zeerhoogrisicogebied.

Meer uit Binnenland

Minderjarige gewond bij steekpartij op school in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - Op of bij een opleidingscentrum in Amersfoort is vrijdagmiddag een jongen bij een steekpartij gewond geraakt aan zijn arm. Hij is niet in levensgevaar, meldt de politie.

18 minuten geleden
Treinreiziger krijgt geen hulp via Whatsapp, NS praat met team

UTRECHT (ANP) - De NS gaat kijken hoe het team van het Whatsapp-alarmnummer voor reizigers die zich onveilig voelen beter hulp kan bieden. Aanleiding is een onlineklacht van iemand die zich onveilig voelde in de trein, maar via het Whatsapp-nummer van de NS geen hulp kreeg.

43 minuten geleden
Begeleider Pompekliniek handelde correct bij ontsnapping tbs'er

DEN HAAG (ANP) - De begeleider die woensdag met een tbs'er uit de Pompekliniek in Nijmegen op pad was toen die man ervandoor ging, heeft correct gehandeld. De begeleider was ervaren en was al veel vaker met tbs'ers buiten de kliniek op verlof geweest. Dat is gebleken uit een eerste interne evaluatie die in de tbs-kliniek is uitgevoerd na het incident van woensdag, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie.

57 minuten geleden
Voorlopig geen eigen waterkanonnen voor politie

DEN HAAG (ANP) - De zes waterkanonnen van de Nederlandse politie zijn voor nog onbekende tijd buiten gebruik na technische problemen. Dat meldt een woordvoerder van de korpsleiding desgevraagd.

1 uur geleden
Oekraïense ambassade in Nederland ontvangt pakket met dierenogen

DEN HAAG/KIEV (ANP/RTR/DPA) - Bij Oekraïense ambassades en consulaten zijn "bloederige pakketten" met dierenogen binnengekomen, ook in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Kiev heeft dat gemeld. Een woordvoerster van de Oekraïense ambassade in Den Haag kon het bericht niet bevestigen en zei niets te kunnen zeggen.

1 uur geleden
Politiebonden over geweld na WK-duels: triest en zorgwekkend

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden maken zich zorgen over de ongeregeldheden in de grote steden rondom WK-wedstrijden. "Het is triest dat voetbal iedere keer tot geweld en vernielingen leidt", vindt Wim Groeneweg, voorzitter van politievakbond ACP. De zorgen leven ook bij Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB).

1 uur geleden
Vlaardingen noemt Oekraïense wijk Mrija, droom

VLAARDINGEN (ANP) - De eerste wijk voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne in Nederland, bij Vlaardingen, heeft een naam gekregen. De buurt heet Mrija. Dat is Oekraïens voor droom.

1 uur geleden