Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie: het lukt niet altijd om Afghanen direct te antwoorden

Ministerie: het lukt niet altijd om Afghanen direct te antwoorden

DEN HAAG (ANP) - Bij het contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn "soms" wachttijden waardoor het langer duurt voordat mensen een medewerker aan de lijn krijgen. Dat zegt het ministerie in reactie op berichten in de media waarin mensen in Afghanistan zeggen dat het departement moeilijk of niet bereikbaar is.

NU.nl berichtte dinsdag als eerste over Afghanen die zeggen geen contact met het ministerie te krijgen. Woensdag volgden soortgelijke berichten bij de NOS en de Volkskrant. Volgens het departement vragen veel mensen uit Afghanistan om hulp om het land te verlaten en "lukt het niet altijd om iedereen direct te beantwoorden".

Toen Nederland de evacuatiemissie in de Afghaanse hoofdstad Kabul vorige week staakte, zijn honderden Nederlanders en Afghanen die hierheen willen komen, achtergebleven. De Nederlandse ambassade is dicht. Het ministerie laat woensdag in een verklaring weten "volle aandacht" voor deze groepen achterblijvers te hebben.

Contact

"Op het ministerie is er volle aandacht voor deze groepen, er wordt zo goed als mogelijk contact met hen onderhouden, telefonisch en per mail. Er zijn hiervoor gespecialiseerde teams actief binnen Buitenlandse Zaken. Zo worden de Nederlanders in Afghanistan nagebeld door een team van het 24/7 Contact Centrum", aldus het ministerie.

Het ministerie heeft een contactcenter dat 24/7 bereikbaar is. Afghanen die naar buurlanden zijn gevlucht moeten ook via dit center contact opnemen met het ministerie. "Er bellen momenteel veel mensen naar het contactcenter waardoor er soms helaas wachttijden zijn", aldus het ministerie.

Meer uit Binnenland

Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert veertigste editie

AMSTERDAM (ANP) - Het Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert zaterdag zijn veertigste editie. Dit jaar is de hoofdgast van het jubileumconcert de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt. Mezzosopraan Maria Fiselier presenteert het concert. Jaarlijks luisteren ruim 10.000 bezoekers vanuit hun bootjes, raamkozijnen of vanaf de kade naar het gratis klassieke openluchtconcert. De afgelopen twee jaar kreeg het concert een andere vorm vanwege de coronamaatregelen die toen golden.

1 uur geleden
Duizenden boeren voeren actie tijdens Spaanse wielerronde

UTRECHT (ANP) - Duizenden boeren voeren zaterdag actie langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' aan de Rumelaarseweg in Woudenberg (provincie Utrecht). Daar komt 's middags de Vuelta voorbij. De wielrenners verrijden zaterdag de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht.

1 uur geleden
Politie arresteert tweetal dat blokkade wilde opwerpen bij Vuelta

UTRECHT (ANP) - De politie heeft vrijdag tijdens de Ronde van Spanje in Utrecht twee mensen gearresteerd, terwijl de ploegentijdritten van de Vuelta nog in volle gang waren. Deze verdachten probeerden op het parcours in de buurt van de startplek een blokkade te creëren. De politie twittert dat "voor de veiligheid van deelnemers is opgetreden".

8 uur geleden
FNV: Jeugdzorgers beslissen later over eventuele acties

UTRECHT (ANP) - Een besluit over eventuele acties in de jeugdzorg wordt nog even uitgesteld. Vakbond FNV Jeugdzorg stelde minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming vorige maand een ultimatum waarin de bond eist dat er snel structureel 400 miljoen euro extra wordt uitgetrokken om duizenden nieuwe jeugdbeschermers aan te nemen. Zou de minister niet vóór 19 augustus 17.00 uur ingaan op alle eisen, dan dreigden acties.

9 uur geleden
Rode Kruis: servicepunt Ter Apel maandag weer open

TER APEL (ANP) - Het humanitair servicepunt van het Rode Kruis in Ter Apel gaat maandag onder voorbehoud weer open, zegt een woordvoerster. Het servicepunt vlak bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel was deze week dicht, nadat er zondag een vechtpartij was uitgebroken op het terrein.

9 uur geleden
Duizenden boeren zaterdag langs Vueltaroute in Woudenberg

UTRECHT (ANP) - Tussen de 2000 en 4000 boeren komen naar verwachting zaterdag naar een protestbijeenkomst in Woudenberg (provincie Utrecht). Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Op meerdere plekken langs de route proberen de boeren aandacht te vragen voor hun strijd tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van het kabinet. Er komen geen blokkades, verzekert voorzitter Bart Kemp van organisator Agractie.

15 uur geleden
LTO: mooi dat coalitiepartij eerste stap zet over stikstofdoel

DEN HAAG (ANP) - "Het is mooi dat een van de coalitiepartijen een eerste stap zet" in de richting van het loslaten van het jaartal van het stikstofdoel. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland over de uitspraken van minister Wopke Hoekstra, die vrijdag in het AD het kabinetsdoel om tegen 2030 de stikstofuitstoot met de helft verminderd te hebben "niet heilig" noemde.

16 uur geleden